A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
No ez a lényeg!
Gondolom jövőre a 30-40fok közt naponta készül...:)
Én meg nyamvadt három üveg kockázott paradicsommal töltöttem az időm. Kellett paradicsom sűrítményt is főznöm amibe bele tettem.
Na de ez hazai, kerben, napon érett...
Eszembe jutott nagyanyám mondása aki két háborút is megélt.
"Csak az a tiéd amit megeszel, bármi mást elvehetnek tőled."
Hát még anyám is éhezett a rákosi érában, én ugye nem....
De újragondolva.... mennyi szemetet eszek, ettem.
Mégiscsak megéri a munkát az ami minőség, finom, és egészséges.
A bazsalikom apróravágva és olivaolajban eltéve jó ötlet volt.
Egyre erősebb az íze, remélem semmi baja nem lesz később sem.
Ezt vegyesen a virágládában neveltem a koktél paradicsommal.
A paradicsom valami betegséget kapott, és nem volt olyan finom mint
a két évvel ezelőtti. De ezek a mini görögbazsalikom bokrok ugy néznek ki mint valami örökzöldek.
Jah, és ajánlom:
A kertből szedett normál fajtát beraktam egy pohár vízbe h el ne hervadjon amíg időm lesz rá. De a permetezés miatt kiszedtem őket.
Hát kigyökeresedett jónéhány, néztem is h milyen frissek maradtak napok múlva is!
Olvastam h lehet hajtást gyökereztetni, de azt nem gondoltam h ilyen könnyen beindul. Érdemes ha nem akartok magról kínlodni, néhány hajtással ezt egy bolti cserepesről szedve kipróbálni.
alig van szilvánk,a java összeaszalódott a fán és lepotyogott vagy megették a darazsak. Idén lehet csak szőlőből fogunk főzni,meg amit el tudunk hozni a környékbeli zöldség-gyümölcsösöktől.
:)
Az jó, nyáron nem is süti kell.
Gyümölcsből van egészséges is....
Velem nem tom mi van, vagy maradékon élünk, vagy kész kolbászt sütök. Ma nagybevásárlás volt, elpakoltam és minden más marad holnapra. Fáradt vagyok.
De holnap azért nekiállok a maradék paradicsom, lecso stb befőzésének.
Hihetetlen mennyi termés van mindössze 7nm-en....
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!