A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
...hát igen, mi tapló honi magyarok ezt sem tudjuk, és egy kengurúbuvárrókamagyar kell, hogy elmagyarázza nekünk: "...az oceanban, barmelyik allat amelyik veszelyeztetve erzi magat veszelyt jelenthet ..."
:)
Ezek szerint vigyázni kell a rókával is. Képzeld el, hogy úszom át a Balcsit, egyszer csak úszik szemben egy búvárróka 3 ..szom tudja milyen shark között. A róka szagától megijednek az épp arrafelé kavirnyáló vizitigrisek, -bikák, s ettől a büdös róka veszélyeztetve érzi magát. Ebben az a veszély rejlik, hogy a magát veszélyeztetve érző búvárróka pl leszívhatja a Balcsit, s mi mindannyian, akik békésen csak úszunk és nem veszélyeztetünk senkit sem, 4-5 métert zuhanunk a hirtelen vízszint csökkenés miatt. Sőt lehet, hogy a zuhanás következtében alánk szorul a búvárróka is. Az aztán egy teljes katasztrófa....
Tehát a magát veszélyeztetve érző búvárróka rendkívül veszélyes tud lenni! Minden kontinensen. Nem csak a trópusi óceánokban. A mit sem sejtő népek alól képes egyszerűen kishortolni a vizet.
Hát csak óvatosan a rókával... nagy erő van benne... nagyon tud szívni...!
:)
....Azta! ...búvár róka. Vizuális típus vok, a seg.. hátamon is feláll a szőr, ha elképzelem.
...vagy amikor fiatal koromban vas hajnalban kolbászoltunk hazafelé a szombat esti E-klubból... hát volt ott minden.... búvár sör/Unicum/rumoskóla/vörösbor/egyebek, meg róka... De búvárróka? Hát ez mindennek a teteje...
:)
Bele nem mennék abba a trópusi vízbe ahol ez fördött. Képzelheted micsoda környezetszennyezés maradt utána... búvárróka.
Nem a buborékoktól félnek azok a cápák, hanem a szagától...
:)
Utána 2-3 napig volt rendesen. Nagyon jó lett volna egy kicsit rámozogni, de sajna nem tudtam vízközelbe jutni. Meg hát nincs is itthon trópusi búvár felszerelésem...
Búvár Kund... sehol nem vagyunk mi ehhez a kolléga(?) úrhoz(?) képest... én legalábbis nem tudok a trópusi búvárkodásaimmal dicsekedni. Igaz ingerenciám sincs... se a trópusokhoz, se a dicsekvéshez. ...és három reef shark között úszni, azért az nem semmi. Ehhez bizonyára nagy bátorság, vagy mi kell hozzá?
Ezután majd többször be kell a smukkos totyikba kukkantanom. Igazán szórakoztató.
:)
:D
Miután vége az aratásnak, kipróbáltam egy ujdonságot.
Cukkinit a hámozoval vékony szeletekre vágtam, főtt, füstölt vékonyra szeletelt sonkával lazán felcsavartam, só, bors, összevágott kaporral megszórtam, sasliksütőre húztam, kevés olajon pirosra sütöttem. Köret petrezselymes rizs.
Desszert meggyes csokifagyi
Remélem lassan ideér egy kis eső, mert még mindig 33 fok van:)
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!