Sajnos nagyon méltatlan ez a helyzet. Hasonlóan gondolkodom jómagam is. El nem tudtam képzelni, hogy ilyen gyönyörű jelentés után az 500-at sem sikerült megugrani, sőt mintha mi sem történt volna...
Lakóingatlan adás-vételi tranzakciószám-becslés és jelzáloghitel-előrejelzés
2022. augusztus: https://bet.hu/newkibdata/128774712/DHTB_2022_augusztus.pdf . "A szakemberek pozitív jelként
értékelik az előző hónap mélypontjáról való emelkedést és további bővülést várnak az őszi
ingatlanpiacon, ami hagyományosan erősebb a nyári hónapoknál." Bár a mostani adatok az elmúlt évknél gyengébb augusztust mutatnak.
Hát erről ennyit. Szeretem ennyi pénz van ma a magyar tőzsdén. Friss pénz nem jön. Azok akik hajlandók (tudják hogy kell és akarnak) magyar tőzsdén jegyzett midcapekbe fektetni azok már szerintem kiépítették a protfólióikat. Inkább eladói "nyomás" van. Ma akinek van pénze és nem félti h részvénybe tegye már megtette. Nem félek attól h rossz cégekben lennének a megtakaritasaim, de attól igen h mi lesz az arfolyamukkal. Ez egy nagyon furcsa és kissé frusztráló érzés.
Csodálatos lett a jelentés! Ebben a rizikós környezetben is megerősítette a menedzsment, hogy teljesülni fog az idei cél. Szerintem simán:-) Továbbá ha a szándék megvan, akkor könnyedén lehet idén egy 50 forintos osztalék is! Forest hill projekt várható cash flow(projekthitel után) 4.7-4.8 milliárd, felhasználása akvizíció vagy osztalék...! Ideje lenne tartósan a 600-at kereskedni úgy gondolom!
Példa értékű, hogy a cég külföldön terjeszkedik! Ráadásul euro övezetben. Bár a külföldre beruházást erőltetné a kormány és nem a külföldieket hívná ide.
A Lengyel divíziónál a nyereség gyakorlatilag láthatatlan, a Cseh negatív, de szerencsére ez is láthatatlan. A Magyar és az Olasz szépen húzza a számokat. Viszont a Magyar valószínűleg Q3-ban fog földbe állni, itt a MyCity lesz itt az aranytatalék. Az Olasz hitelpiac tarthatja a frontot és a bevétel euróban keletkezik, ami jó hír. . Q3-Q4 érdekes lesz. Az idei év még szép osztalékot hozhat, aztán a '23-as év már kihívásokkal teli lesz.
Ez olyan nagyságrendű eredménynövekedés, hogy előbb utóbb le kell követnie árfolyam emelkedésben is a piacnak. Akár Londonban van a részvény akár Teheránban. (Nyílván túlzok, mert a nyugati piac valóban ezerszer fejlettebb, csak arra akartam rávilágítani, hogy ami késik, nem múlik..) ps.: lehet majd abból érteni fog a piac, mikor bejelentik az 50ft-os osztalékot. … mert eljön ennek is az ideje, nem is soká.
Kis segítség a vezetőségnek, hogy a részvény árfolyama a valódi fundamentumokat tükrözze: Át kell vinni egy fejlettebb tőzsdére a részvényt, mert itt (valamiért) a nem szeretem kategóriába tartozik. Csinálhatnak akármit: srv, árjegyző, remek növekedés, jó osztalék. És mindezek ellenére illikvid marad a papír. Nekem TBSZ-en tökéletes, de aki ki akar szállni mondjuk egy közepes pakkal (értsd: 10K) az lebontja az árfolyamot. Kurmányonk (ezen belül Nagy Márton) hathatós munkájának köszönhetően ez nem is fog javulni (pl.: vételi tranzakciós baromság).
Nagyon szép lett a Q2. "Duna House Group (a „Csoport”) valaha volt legerősebb negyedévét jelentette 2022. Q2" . "2016. novemberi tőzsdére lépése óta a Duna House Group lényegében átalakult: i) Az évek alatt 760%-kal növelte negyedéves
árbevételét és meghétszerezte szolgáltatói tevékenységeiből származó negyedéves EBITDA-ját; ii) meghatározó üzleti
szegmense a pénzügyi közvetítés lett, amely a bevételek és az EBITDA 80%-át adja; iii) árbevételének 80, EBITDA-jának 60%-a
külföldről származik. A részvényárfolyam ugyanakkor az IPO óta mindössze 22%-kal emelkedett.
Kíváncsi leszek a mai jelentésre, szép növekedés jöhet az előzetes számok alapján, és talán szó esik a folyamatban lévő ingatlanprojektekről is, aminek egy részéből szemmel jól látható plusz osztalékot fizethetnek ki.
DUNAHOUSE részvény