Összefoglalva: csökkenő tranzakciószám, és növekvő hitel közvetítés. Viszont a növekvő hitel volumenből következik, hogy a közvetített lakások ára magasabb, mint a korábbi években. (Tudom, ez nem egy nagy következtetés.) A csökkenő tranzakciószámot, a magasabb közvetítői díj (drágább ingatlan után az x% közvetítői díj is több) és a növekvő hitel kihelyezés tudja kompenzálni. Érdekes lesz a Q2.
Meglepne, ha részvénnyel is fizetnének. Eddig sem tették, miért gondolod, hogy most változtatnának ezen? Mindenki az ingatlanpiac visszaesésére számít, ezért lehet, hogy jutányosabb áron is meg tudnak vásárolni egy ingatlan/hitelközvetítő céget.
Jó a logikai levezetésed Bit, szerintem is Németo lesz a célpont. a konstrukcióban pedig szerintem annyi változás lesz a HGrouphoz képest, hogy DH részvénnyel is fizethetnek..
Azon gondolkodtam, hogy az Észak fele terjeszkedés melyik országot jelentheti. Az interjúból kiderült, hogy a Cseh leány felfejlesztése nem élvez prioritást, Szlovákiát kicsinek tartották, Lengyelország már megvan, a valódi északi országokra (Norvég, Svéd, Finn) nem fogadnék, nálam kizárásos alapon marad Németország. (A Masterplast is Németországban alapított céget.) Ez egy újabb nagy durranás lenne a DH-tól és a hőn áhított közép-európai meghatározó szerep is megvalósulna. Ha viszont németországi akvizició lesz, akkor a saját ingatlan eladások nem lesznek kifizetve osztalékként, mivel biztosan nem lesz olcsó egy ilyen piacon egy nagy-közpes cég megvásárlása. (Gondolom itt is a HGroupnál alkalmazott módszert fogják favorizálni, tehát nem akarják egyszrre az egészet megvenni.)
Ceterun censeo: az h az árfolyam marad vagy elszáll az szerintem azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e az olasz leányból egy Integrált hitel- és ingatlanközvetítő vállalatot csinálni. Ha ez összejön akkor hatalmas növekedés van a meglévő leányvállalatokban. (Nézzétek meg az EBIT meg az EBITDA margint a Concorde elemzésében. Kijön, hogy az olasz nélkül 50%-kal...kb 5 százalékponttal magasabb lenne a margin. Ha integrált üzleti modellben fog működni az olasz leány akkor nincs okunk ne feltételezni azt, hogy ne tudna hasonló marginokat termelni. Ez jelenleg - extenzív növekedés is 20 Ft fölötti EPS-t jelentett volna)
Ki mit vár a mai napra (a DH papír forgalmával és árfolyamával kapcsolatban)? Nem vagyok abban a helyzetben hogy reált lássák, ha valaki ír ide azt megköszönném!
DUNAHOUSE részvény