Eredj haza és beszélgess a belterjes résekről.
Pénznyelő meg nem értem mért nem megy a régi topicjába ezt azért nyitottam hogy megszabaduljak tőle részvénye nincs ideje van hüle gyerek.
Emlékszel amikor az 1500as OTP nél elvégeztem a szitást beírtam hogy 5000 milyen meglepetést okozott ezek bonyolult számítások nem lehet csak úgy beírni úgysem értenél belőle semmit csak elfoglalna 40 oldalt.))
Valakik nagyon nem akarják hogy fel menjen hát mi ez ha nem sort de mért nem ismerik be .
Írni kelenne valahova hogy derüljön ki mennyi sort van benne és akkor lebuknának a jóakarók.
"a névértéket 600Ft-ra emelik,majd 24Ft-ra csökkentik"
Ez így van. De ennek 2 KÜLÖNBÖZŐ oka van. Az egyik a felszorzás, a másik tőkeleszállítás. Az egyik érinti a db-számot és piaci árat, a másik nem.
A 2 lépés:
1. Az eddigi 6 Ft-os névérték helyett 600 Ft lesz az névérték. Ezt RÉSZVÉNYÖSSZEVONÁSSAL érik el. Azaz minden 100 régi papírból lesz 1 új. Ha volt neked 100e db-od, akkor lesz 1000. A piaci ár meg felszorzódik 100-al.
2. A 600 Ft-os névértékből TŐKELESZÁLLÍTÁSSAL lesz 24 Ft-os névérték. Ez önmagában sem a papírok db-számát sem a piaci árat nem érinti.
Tisztában kellene lenned az alapfogalmakkal és akkor értenéd.
Összegezve: minden 100 papírodból lesz 1 db új. A papírok száma tehát 100-adolódik, a piaci ár 100-szorozódik.
A tőkeleszállítás miatt 600-ról 24-re kerülő névértéknek meg abban van jelentősége, hogy 600 helyett alacsonyabb áron, 24-en is akár tudnak tőkét emelni, 140 Ft-on már meg is tették, ami a mai áron 1.4 Ft-nak felel meg, kinyomtak maguknak 26 millió papírt 1.4 Ft-on.
Törölt felhasználó2010. 10. 15. 12:11
Sajnos nem jól tudod,a névértéket 600Ft-ra emelik,majd 24Ft-ra csökkentik,persze ha így döntenek.
1.400.000 db részvénynél az ár nem 11Ft lesz, hanem 1.100 Ft.
Ebbe a fosba Alap nem fog belevenni sohasem :)
Még ha venne is valaki az összevonás után pár százezret, akkor azért ugyanannyit kellene fizetnie, mint most!
Venne 300.000 db-ot 1.100 Ft-é, akkó 330millát kéne betolnia.
Én örülnénk a váltásnak mert akkor mindösszesen 1400.0000db rv lenne és akkor jobban menne fel 1 alap vesz pár száz ezret és triplázza magát.
Törölt felhasználó2010. 10. 15. 11:20
Kedves Marslakó2!
Régebben névértékváltozásnál volt ilyen,hogy akarják és mégse lesz?Ha eldöntenék,utána mennyi idő múlva váltanak,mert 4-el oszthatónak kell lennie a darabszámunknak.
kamu pénzügyi nyereség volt, a másik totyiban részletesen elmagyarázták neked, csak olyan buta vagy mint állat és nem fogod fel. meg mintha a beszámoló sem lenne korekt, mintha valamelyik leányt nem konszolidálták volna ha jól emlékszem. a másik, 300millás árbevből hogy lesz 240 millió nyereség te nagyon buta.
DELTA LUFI
Mer én tudom hogy megy fel hajrá Magyarország hajrá humet.