Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Meg ha már hivatkozunk valakire h Ő mit mondott, nem árt figyelmesen olvasni :)
Persze lehet én értem rosszul, de mintha nem javasolná a longot innen. link
Az úr ezek szerint konzekvensen tartja magát ahhoz a régebbi EWT-mítoszhoz, mely szerint a jelenlegi 'Grand Super Cycle' bearish jellegű...
A WP szerint mára ez a vélemény legalábbis erősen vitatott stáuszba került:
"
Possible Elliott Wave position of world stock markets
Some Elliott Wave analysts believe that a Grand Super Cycle bear market in US and European stocks started in 1987. When that was proven incorrect it was later revised to be 2000 and then 2006. Others view the 2000-2002 bear market in US stocks and 2000-2003 bear market in European stocks as being of lesser degree, such as Primary, Cycle, or Supercycle.
During 2006-2007 the Dow Jones Industrial Average made a new all-time high, this has been interpreted by some Elliott Wave analysts as indicating that 2000-2002 was not the beginning of a Grand Supercycle bear market. However as this new high was merely a nominal new high in US dollars, and not a new high when measured in ounces of gold other Elliott Wave analysts believe this new high to be 'phony'.
Érdekes tapasztalat, de alighogy az ember felveszi az EWT-szemüveget, azonnal lényegtelenné válik minden egyéb szempont... és ez nem azt jelenti, hogy maguk a szempontok lesznek lényegtelenek, hanem hogy az EWT-ben minden azelőtt különállónak hitt árfolyam-mozgató összetevő egy közös szemléletté integrálódik. Pld. az általad említett EU-pénznyomdával kapcsolatos várakozások ill. az év végi bef. alap vásárlások potenciális hatása is már "benne van" a chartképben. Hihetetlen, de én ezt tapasztalom. Hüledezek is tőle rendesen... )
az EU-s pénznyomdával és az év végi befektetési alapok vásárlásaival számoltál?
Törölt felhasználó2014. 10. 19. 19:47
Előzmény:
törölt hozzászólás
Privát mail lesz, most csinálom, küldöm.
Törölt felhasználó2014. 10. 19. 19:41
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2014. 10. 19. 19:34
Előzmény:
törölt hozzászólás
Utálom, hoggy elnyel a motor!
De az volt alényege, hogy tennél fel erről chartot, mert kiváncsi vagyok, hogy a rajz is egybevág-e a véleményeddel!
Törölt felhasználó2014. 10. 19. 19:33
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2014. 10. 19. 19:32
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2014. 10. 19. 19:31
Előzmény:
törölt hozzászólás
je, je, már megint 7777!
...másnak is az jön ki, mert ugyanazt a fibo-t használjuk. (A gond nem is ez, hanem az, hogy milyen, és mekkora feltrükkel, kanyarral, hurokkal megy oda!)
Törölt felhasználó2014. 10. 19. 19:31
Előzmény:
törölt hozzászólás
Mert nálam bejött egy Hsz is a képbe (ez még lemaradt)
Törölt felhasználó2014. 10. 19. 19:30
Előzmény:
törölt hozzászólás
je, je, már megint 7777!
...másnak is az jön ki, mert ugyanazt a fibo-t használjuk. (A gond nem is ez, hanem az, hogy milyen, és mekkora feltrükkel, kanyarral, hurokkal megy oda!)
Törölt felhasználó2014. 10. 19. 19:27
Előzmény:
törölt hozzászólás
Nella, ehhez van grafikonod, képed?
Kiváncsi vagyok, hogy egyezik e az enyémmel, mert szavaiddal egyet értek: váltakozás, flat a, stb, stb...
Szóval szivesen belelátnék a fejedbe!
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?