Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
jójó, nem mond el többször :) úgy volt, ahogy mondtad, köszi. de mivel azért elhangzott ma itt pár változat, nem baj, hogy én is ellenőriztem, ugye apa? ;)
jól emlékszem, longok nálad már részben nyíltak, ugye?
ma szerintem kivárok, ha valóban lesz kis felpattanás még, akkor új short belépőt keresek majd jövő héten. De akár napokig eloldalazhat majd, és utána 9000 felé veszi irányt, szvsz.
köszönöm, látom maradványt is - jaja, kb mintha stop lett volna, tkp. rosszabbul is járhattam volna akár.
Elvileg nem kereskedhetnek, mert ebben a csodás új xetra rendszerben csak az árjegyzői ajánlatok adta sávban születhetnek kötések - ami ugye nehéz olyankor, ha nincs árjegyző :D
De ez csak elvileg van így, sose próbáltam még, valszeg ma se fogom 400 ft-os spreadeknél :DDDD
De az egy érdekes kérdés, h mi van olyankor, ha ugyan csak röhejes áron tudnám eladni a pakkom a könyvben álló másik szereplőnek, de ez a röhejes ár, amit ő kínál érte, még mindig jobb, mint az, amit akkor kapok érte, mikor hétfőn kinyit a dax? :)
akkor ebben neked volt igazad.
ilyen még nem fordult elő pályafutásom alatt, h valamelyik certicsoport ne lett volna kereskedhető, bár igaz, nem is nagyon nézegettem, h dax certi esetén a mögöttes termék csak a prompt, vagy a futi is.
mivel ma nincs prompt DAX jegyzés a Xetrán, így az ezt használó certiknél sem lehet intézményi árjegyzés... mint ahogy nincs is.
Azt mondjuk nem tudom, hogy a certis büfik kereskedhetnének-e ma direktben egymással... 300-400 Ft-os ajánlati spread-eknél inkább nem próbálnám ki. :)
én is úgy tudtam, hogy olyan csak CFD-nél lehet, certinél legrosszabb esetben nulla a maradványérték, de az is extrém lenne, az valóban kb armageddon egy éjszaka alatt - akkor pedig szerintem nagyobb bajunk is lenne.
ma pedig még nem csörgött a telefonom ismeretlen számról ;)
amúgy EBDAXTL56 és EBDAXTL55 dax-os certinél nem látok árjegyzői ajánlatot a bróker felületen. Többi DAX és SP-nél igen. Így szerintem ez a kettőnek vége. De Erste oldalán még mindig nincs info, se maradványérték.
erre való a certiknél a "kötési ár", amely azt jelzi, hogy a kibocsátó saját kockázata meddig terjed.
tl56 esetében ez 9000, azaz 250 pont. Ennyinek a banküzemtan és a biztosítási ill. viszontbiztosítási szakma szabályi szerint az esetek 99.9%-ban elegendőnek kell lennie.
Ha ennél nagyobb rés keletkezik, az már a kibocsátó és a biztosító saját kockázata, nem a certit jegyző befektetőké... halkan jegyzem meg, hogy ennél negyobb rés bekövetkezésére 1000 kiütött certiből max. 1-nél lehet reaélis esély... ott sem túl nagy. Az ilyet meg simán elbírják a kibocsátók.
ami érdekes, hogy ha véletlen öröm lesz ma usában, akkor a Dax simán nyithat 9300/9350nél hétfőn...lehet ez volt a cél? Hm....hát akkor ezek a robotok vérprofik!
én bizony megijednék, ha lenne egy longom, másnapra kitörne valami hatalmas balhé, 2000 ponttal lejjebb nyitna a dax, és az erste meg nekiállna hívogatni, hogy a befektetett tőke tízszeresével tartozom, legyek kedves fizetni :DDDDDDDDD
szóval jobb leszögezni, hogy nincs ilyen certiknél.
én bizony megijednék, ha lenne egy longom, másnapra kitörne valami hatalmas balhé, 2000 ponttal lejjebb nyitna a dax, és az erste meg nekiállna hívogatni, hogy a befektetett tőke tízszeresével tartozom, legyek kedves fizetni :DDDDDDDDD
szóval jobb leszögezni, hogy nincs ilyen certiknél.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?