Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
én megmondom őszintén, most hogy teljesült a 9700 környéke a mai nap folyamán, én innentől esést várok. mivel naposon egy fej vállat vélek felfedezni ...
Én is azt mondom az eddigiek alapján, hogy havi szinten a tőkére vetített 10%-ot meg lehet keresni, különösebb kockázatvállalás nélkül. Persez többet is lehet, de akkor már nagyobb kockázatot kell vállalni. Én megelégszek a havi kb 10%-kal :D
Szerintem a maximum ami hihető, az 10-15% havonta. Nekem is volt már olyan időszak amikor ennyi megvolt, de már itt se tudtam normálisan kezelni a kockázatokat, és előbb utóbb bejött egy extrém nap ami ledarált többhavi nyerőt. Lehet vannak olyan stabil emberek, akik tudnak kezelni ekkora stresszt, és stabilan hozzák, de az a fehér holló kategória lehet.
A 40 ezerhez: Kurvára nem ugyanaz pár tízezerrel játszani, vagy pár tízmillióval, aminél tőkeáttéttel néhány másodperc alatt el lehet füstölni pár milliót. Gondolom vannak itt páran rajtam kívül akik már átélték milyen az amikor, jeges rémülettel, és összeszorult gyomorral nézik a monitort, ahol a piac kérlelhetetlenül megy ellenük, amíg el nem véreznek. Aztán utána hetekig zombi módra közlekednek, és próbálnak valamit kezdeni a számlájuk maradékával, hazudnak a feleségnek hónapokig, és güriznek, hogy visszahozzák a számlát a sírból. Én már feleztem le a tőkém, nem könnyű elviselni, és kurvára nem könnyű onnan felállni. A piac vagy ledarál, vagy megtanít a mértékletességre.
Nem néztél meg pár kötést, hogy mi alapján kereskedik? TP-t sem használ. Mire léphet ki, megérzés vagy csodaindikátor lehet? Mert ugye pénzt nem a belépéssel, hanem a kilépéssel keresünk.
Persze értem én,pár napig még poénos is lehetne,de ez már az ovis stílus alatt van ( bocsánat,ők még igazat mondanak....)
Megértettük,fejet hajtottunk,elhisszük,hogy 150 szörözte a számlát,váltsunk témát.
Off
De hát "ez van, ez egy nyílt topik, ide bárki szabadon beugathatja a hülyeségeit", írta valaki néhány napja, és ebben sajnos igazat kell adnom neki. ;-)
De hát "ez van, ez egy nyílt topik, ide bárki szabadon beugathatja a hülyeségeit", írta valaki néhány napja, és ebben sajnos igazat kell adnom neki. ;-)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?