Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Kedwes barátom, látom, hogy osztod itt az észt, miközben én - akinek szerénysége tiltja, hogy elárulja: az a nagy megtiszteltetés ért benneteket, hogy bennem e nemes topik legsikeresebb tőzsdézőjével találkozhattatok - azon morfondírozom, hogy ma vajon mennyit ragasztok a meglévőkhöz, az előző napok tapasztalata alapján valószínűleg újabb 5-10 % - ot.
megfejthető azért.említetted tegnap,hogy bántottam kartert,meg tom-ot,utóbbival kapcsolatban válaszoltam,hogy részemről nem bántás,csak célzás akart lenni
"Lulo és Goap éppen erre voltak képesek... azaz beismerni, hogy a tőzsde még az ő eszükön is túljárhat, ráadásul sorozatban..."
Hát az én eszemen aztán tőzsdeileg egyelőre nem nehéz túljárni :D
Arra azért mindenesetre rájöttem abban a kellemes harmadolós időszakban, hogy sokkal inkább pénzem legyen, mint igazam.
Ettől még hosszabb (pár hónapos - esetleg fél éves) távon van véleményem a piacról (lefelé várom, mind fundásan, mind technikailag, tegnap ezt leirkáltam) de ha nem jön be vagy később jön be, az se lesz nagy gond, akkor a megváltozott helyzetet próbálom lekereskedni.
"Placa,a célzásnak láthatólag nem volt sok értelme(amúgy 10h-kor milyen 8h-ás gyertya zár?),ahogy onlong-ra reagálni sem.."
ahogy ennek a mondatnak sem, mert körülbelül semmit nem értek belőle és ez Veled kapcsolatban nem elöször fordul elő.
szóval: milyen célzásnak? és mi az az onlong?
"gyuszi szeret mindenkibe belekostólni,aztán,hogy talál-e fogás az illetően,vagy sem,az egy másik kérdés
nem tervezünk összebútorozást,vagyis részemről nem"
Mér?
Nyithatnátok közös taxiscéget, és bevezethetnétek a tőzsdére, a norbi ápdét mellé. :DDDDDDDDDDD
" Lehet Goapsy vele is haverkodna nem csak Barinyíróval...;) Hátha jó lenne Neki..."
Te jó isten, ha valakivel véleményt cserélek, az már haverkodásnak számít? :DDDDD
Én szívesen meghallgatok bárkit, abból jönnek a jó ötletek, ha nem csak annak a véleményét olvasgatom, akivel amúgy is egyetértek. :D
Erre pont a legjobb példa Birkanyíró kolléga: pár hete vmi névtelen nick azzal jött, hogy ő is Taxis kolléga, más nicken.
Na, ez az, ami engem tök hidegen hagy: Bnyíró kolléga topikja nagyon jó, egy csomó hasznos infó van benne, tehát folyamatosan olvasom.
Ha ő tényleg egyben taxis kolléga, és szeret több néven irkálni, hát tegye, az ő dolga :D Engem csak az infói meg a meglátásai érdekelnek, de azok viszont nagyon.
"Legalább nem kéne a hozzáértését megkérdőjelezni, azért főképp nem mert válltozik a véleménye. Az enyém is, történéstől függően akár óránként! "
Az egész tőzsde erről szól :)
Erre lett kitalálva a stop, az maga a "változott a véleményem a piacról" - gomb a kereskedési rendszerben, csak rövidebb a neve. :)
Ha ugyanis nem változott volna a stop-szinten a véleményed a piacról, nem akarnád lezárni a pozit. :DD
hallottam a ts40-ről, csak az drágább volt...
ugyanannyi pénzből csak kevesebbet tudtam volna venni, azt meg nem tartottam célszerűnek, hogy miután nagy mennyiséggel végigültem a rossz irányt, pont az uccsó pillanatban , mikor fordulat várható, cseréljem le kis mennyiségre :)
ez van, 50 tetves ponton múlt, meg ezen a hülye draghin.
Köszi :) Igazából semmi különleges nincs benne.
Mivel az elliothoz nem értek, rámértem az értékeket, amiket mondtál, egy fibóra, hogy mi jön ki belőle. Fibo szerint abszolút stimmel, a sáv pont a 2 legfontosabb fibo-szint közé esik.
A sárga rész meg a technikai alapú kereskedés egyik legalapvetőbb tézisét jeleníti meg (ha az árfolyam áttör egy erős ellenállást, jelen esetben a 7500-8K körüli sávot, azt utána legtöbbször visszateszteli - ez idáig még nem történt meg, és most fundásan is minden amellett szól, hogy itt az ideje.)
nem az számít,hogy mit mondanak,hanem hogy kik mondják-szóval ugorjunk!
csak a tisztánlátás kedvéért-amit nálad elhomályosít a megjelenésed óta tapasztalt zsigeri ellenszenv-az ugz,plató nem az én szavaim,csak használom mások által felfedezett és elnevezett jelenségeket,régebben jelenlévők megerősíthetik.
napos ma leverte sp-t??? miközben elvakít a gyűlölet,bizonyára összekeversz valkivel
Placa,a célzásnak láthatólag nem volt sok értelme(amúgy 10h-kor milyen 8h-ás gyertya zár?),ahogy onlong-ra reagálni sem..
Törölt felhasználó2014. 08. 29. 03:24
látom a várt nagy csütörtöki mozgás megvolt,mindenesetre 2000-en nyitok egy sp500 shortot ha már gép közelbe kerültem,habár a csütörtöki nagy felrántás miatt felmehet simán 2005-2006 ig is ,ha így lesz akkor ott újra shortot nyitok.
ebben a dax maihoz hasonló de-i esése akadályozhatná meg.
A daxnak napos zárója van így a short irányt várom folytatásnak 9300 környékére.
9490 környékére egy kis vissza tesztet eltudok képzelni esés előtt.
A short irány akkor lehetne kérdéses ha de 10-es 8 órás záró gyertya 506-510 környékén záródna.
Ez a long irány folytatására utalna.
Erre azonban nem számítok,de kizárni semmit sem lehet.
Tegnap azt írtam,hogy a csütörtök a következő hónap irányát is meghatározhatja,így ha folytatódik ma az esés akkor 270 alá várnám havi záróba
a gyertyákról ilyen szinten fingom sincs (mondjuk másról sem, de ez legyen az én bajom) arról, hogy milyen a normális befejező gyertya meg pláne :)
de egyből az jutott eszembe, amikor visszakérdeztél, hogyha tényleg érdekel, miért nem kérdezed meg Madonnát, ő Elliot előtt évekig gyertyákkal trédelt...
én még nem láttam élőben H8-as TF-et, de H5-öst sem, pedig néhány kolléga azt használ itt pár ajtóval odébb
oké, akkor elnézést kérek, lehet, hogy felületesen olvastam azokat a hszeket
amugy teljesen osztom a véleményed ,
mozgo-átlagoslolo a legnagyobb forumkiller
"fibbo , plato , ugz , + napos ma leverte sp-t " ,
meg hasonló beírásokkal gyilkolja a közönséget
+ 100-ból (irány) ha egyszer jó , de akkor mindig következik valami komoly (ön)vállveregetés ! )) ... link
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?