Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
köszönöm.
Közben megnyugodott kedély kicsit, nem száguld fel talán.
Közben nézegettem még, úgy döntöttem, hogy pakk felét (drágább shortot) beállítom stop-lossra 200 naposnál - most úgy látom, azt elsőre nem vitte át, tehát van esély, hogy mostani bizoyntalanságban nem tud újra átlőni rajta - sőt eshet is.
másik felét a shortoknak meg tartom mindenképp egyelőre (sőt, akár tartósan is, 9600-ig biztosan)
Bocs a kérdésekért, de utánaolvasni se volt igazán időm, és megütöttek a tegnapi események + a ma reggeli ralli..
Ne pánikolj. A véleményem az,hogy USA esetleg még ünnepli magát egy darabig,de a DAX már elszakadt tőlük,alig várja,hogy eshessen végre egy nagyot.Nem fog sokáig tartani már a rally.
(tegnap este végigolvastam a vitát, nem akartam beleszólni, mert viszonylag új vagyok itt, de egy észrevétel azért:
sokan mondanak irányokat, tippeket, én is, és ez jó, ezért is vagyunk itt - plána ha alá is lehet valamivel támasztani, az még jobb. DE: ami vita oka sokszor szerintem, hogy időtávot nem mindenki határozza meg.
Tehát "szerintem fel" - ez oké, de ez napon belül, vagy 2-3 napra, vagy 2 hetes távban? mert lehet várni rövid távon esést, de 1 hetesen emelkedést ugyanabból a helyzetből.
Igen,sok mindenben igazad van! Talán sokunk érzi az irányt,de a kockázatvállalás különböző.Aki nagyobb tőkeáttéttel próbálkozik,kevesebb ideig bírja az ellenirányt,mint aki óvatosabb.Pedig egyszerre hozzák a döntést,az egyik mégis elbukik,a másik meg ünnepli magát. DLPH, NAGY BARNA MACKÓ, SZARVASVADÁSZ, ők tényleg okosakat írtak,főleg a kezdőket igyekeztek megóvni a nagyobb bukásoktól.Most is szükség lenne rájuk...
cib-es vagyok, nincs tréderprogramjuk sajnos (amúgy külföldön voltam, internet nélkül, így az se lett volna megoldás).
de ez már múlt amúgy is.
mostani helyzetre mi a tipp?
Jól látom, hogy 9515-nél a 200 napos?
Lehet, hogy ha azt veszem új stopnak drágább pakknál, most azon gondolkozok.. többit megtartom
de ötletet szívsen veszek, vagy irányra tippet (nyugodtan, senkit se fogok számon kérni, még csipkelődni sem, hogy ha nem az történik, úgyis saját döntés végül és saját felelősségem :) )
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?