Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
határeset, bármi lehet, nem tudom. Emelkedésre inkább számítanék (amit persze egy rossz német GDP adat hazavéghat), mert ahogy olvastam más helyeken, 1943-45 volt az egyik ilyen ellenállás (taxigyuszi szép chartokat szokott mutatni erről, ma is volt daxosa). És ha megnézed SP-t, végig tartotta déltől a 45, ha be is nézett alá egy ponttal, utána egyet-kettőt felment. Mintha alulról tartaná, support lett szerintem. Emiatt inkább emelkedésre, mint vissza várnám.
De azért nagyon határeset. Majd a futik megmondják - egyelőre pici pluszban: link
"A támasz mindkettőnek támasz, az ellenállás mindkettőnek ellenállás"
na ezt részét gondolom pont másképp , ami az rv.keridő alatt kialakul T/E szint azt simán áthághatja "futi idő alatt" , de attól még a részvények árfolyamai nem jártak azon a szinten , nem aktiválódnak a részvényekben a stoppok , meg a pozinyitó orderek sem , így sztem csak kizárólag cfd-s index chartokat nézni nem jó , sok falsba futhat az ember amit simán ki lehet kerülni ,
pl saxonál kemény ho/1 juroért lehet realtime chartot kérni , ami csak kizárólag 9- 17:30-ig mutat adatokat , gyertyákat ,
ez nagyjából egyezik az investing dax chartjával , minimális elhanyagolható eltéréssel ! ,
ezt összehasonlítva a cfd-s "kevert chartokkal" szinte minden mást mutat ,
indikátorok , kanócok ...stb , ami itt doji, az a cfd-sen nem az ...stb ,
pl Admiral cfd-s charton nem látni a napos gap-eket a nonstop árfolyam miatt , pedig ott vannak ! ))
nekem tökmindegy, futit vagy rendes indexet trédelek, nekem nincs a kettő közt különbség. A támasz mindkettőnek támasz, az ellenállás mindkettőnek ellenállás, pénzt keresni/veszíteni szintén mindkettővel lehet :))
nem a lépéssel van a gond, nincs rá fölös zsozsóm, ezt a számlát meg nem számolhatom fel, mert csak részben az enyém.
mihelyst lesz lóvém, húzok CFD-zni, mint a szél :)
rv kereskedés 17:35-kor bezár a németeknél is , amit utána mozog a dax az már nekem nem mérvadó , mintahogy usa-t se kereskedem 15:30 elött , rv ker.időn kivül olyan mintha futit trédelne az ember
már féléve tervezed a cfd számlát , lépned kellene ! ))
nem, olajat nem néztem, mióta az 5 ft spreades certit kiütötték, ezzel nekem az olaj egy időre partvonalra került.
mondjuk túl sok néznivaló nincs is benne, egy kb másfél dolláros sávban alszik napok óta.
és azért ne felejtsd el, hogy az olaj 24 órás instrumentum, a dax meg elvileg 9 és 17.30 között van nyitva, jó lenne, ha nem 17.15-kor nézegetné meg sorozatosan a fontosabb szinteket...
nem, olajat nem néztem, mióta az 5 ft spreades certit kiütötték, ezzel nekem az olaj egy időre partvonalra került.
mondjuk túl sok néznivaló nincs is benne, egy kb másfél dolláros sávban alszik napok óta.
és azért ne felejtsd el, hogy az olaj 24 órás instrumentum, a dax meg elvileg 9 és 17.30 között van nyitva, jó lenne, ha nem 17.15-kor nézegetné meg sorozatosan a fontosabb szinteket...
mai szinten igen, de 1943-45 körül régi ellenállás miatt 1941-es zárás szerintem nem mutat irányt, ami holnapi dax-ra értelmezhető lenne.
azért lenne meggyőző egy 1945 feletti zárás így SP-ben, mert ha ott legyűrt egy töbször tesztelt ellenállást, akkor szerintem jobb az esélye, hogy dax is átlépi 9200-at holnap.
és ugyanígy visszafelé is: ha 193x lesz, akkor én azt várom, hogy dax is egyelőre 9200-ig tud menni - és akkor holnap reggel adom el longot.
brókert: köszi, jaja, gondolkozok egy ideje, figyeltem is mai eszmecserét erről.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?