Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"Azt amúgy tudja valaki, hogy a DOW-t miért gyepálják ennyire? link Mert hogy a wc-papírra nyomtatott Russell 2000 aprócégecskéit nyomják, az érthető, de hogy a jól jelentett megacégeket miért adják, nem egészen világos. "
Amikor pánik van, az eladó nem mérlegel ám, hogy milyen cég,csak gyorsan dobja.
Ezt pofáztam anno 10K-n a hurráoptimizmusban, mikor mindenhonnan dőlt az "örök long" szöveg, hogy egyszer ennek vége lesz, és minél nagyobbra fújják a lufit, annál nagyobb lesz belőle a taknyolás.
nekem amúgy nem volt benne pozim, tegnap dobtam, még bőven nyerőben.
csak dühítő, h mondvacsinált okkal kinyírják az egyetlen certit, ami normálisan kereskedhető ezen a szaros béten.
Azt amúgy tudja valaki, hogy a DOW-t miért gyepálják ennyire? link Mert hogy a wc-papírra nyomtatott Russell 2000 aprócégecskéit nyomják, az érthető, de hogy a jól jelentett megacégeket miért adják, nem egészen világos.
Az aranytopicban írtam, lehet, h kötvénypánik van kialakulóban? A neccesebb EU-s országokat is nagyon nyesik (MIB, PSI20), míg mordor részvényei (Micex) relatíve jól bírják.
Szia M,
ide masolom az arany topicbol, mert ez relevans a kerdesedre::
Ezt a haromfazisu short-ot leirom majd rendesen, (szerintem masokat is erdekelhet)
meg mielott aktualis lesz. Ami 1-2 nap.
A modszer talan picit szokatlan, de ismereteim szerint a legjobb short strategia. Ja, es nemi gondolkodassal evidens is, hogy miert olyan.
Addig is: Nem ajanlanam, hogy SPY-ban barki longra alljon, ahogy bull piacon szokott, a dip idejen, mint pl. most.
UJ HELYZET van.
Bear regime van. Nem bull.
Ilyenkor minden trade-et forditva kell csinalni mint bull idejen.
a)Bull idejen a melyedesekben veszunk LONGOT, es a csucsokon eladunk.
Akkor veszunk, amikor a stoch. indicator alulrol felfele indul es eppen atmetszi a 20 szintet. Bull piacon soha nem erdemes igazan shortba menni.
Mostantol minden forditva VAN!
Akkor veszunk SHORTOT, amikor lokalis topon van az ar,
akkor lepunk be, amikor a stoch. felulrol lefele indul, es eppen atmetszi lefele haladtaban a 80 szintet.
SOHA nem erdemes igazan longba menni.
Na ennyit az alapokrol BEAR idejen.
A rendes short strategiat meg majd leirom.
nézd meg a 131290-ban a linket, ez a tegnapi chart, illetve a portfolio szerinti minimum, narancssárgával be van keretezve a 97.02
erstének nagyon fájt a foga a certire, biztos baszta a csőrüket, hogy végre van egy olyan certi, amin nincs agyhalott spread, és napizni is lehet vele.
"Amit az utóbbi évek során megtanultam: ha rossz irányú poziban ülsz, akkor mindig túl sokáig tudnak ellenkező irányba menni. Jelen esetben?"
Természetesen én vagyok az a bolond aki még tartja a longját, nap mint nap várva a visszapattanást, akár csak arra, hogy minél kisebb veszteséggel tudjak kiszállni. De ez napról napra csak nő és ahogy mondtad nekem már sokat ment ellenkező irányba.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?