Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Igen, ezzel én is egyetértek...
Legutóbb egy hatalmas buktát éppen azzal szedtem össze, hogy a meggyőződésem próbáltam lekereskedni, a piac helyett.
A jelen helyzet viszont szerintem más. Egy szűk 180 pontos korrekció nélküli emelkedésen van túl sp, ami 3 hónapja tart, bármiféle megszakítás nélkül, a 2000-es, igencsak erős ellenállási szint alatt.
És most már (épp mivel long trend van) csak és kizárólag új csúcsokon, mint pl a tegnapi ATH, nyitok shortot.
Ezt még a legrosszabb esetben is nullán kidobom a visszatesztben.
Longolni nem fogok, mert (sajna) certiben kezdtem el kereskedni, és ott du 5 után nem férek hozzá a piachoz. Tehát ha megjönne egy 4-5%-os esés, csak néznék magam elé.
Maradnak a kisebb profittal kecsegtető kontratrédek, amiknek viszont megvan az az előnyük, hogy kevésbé esélyes, hogy pont forduláskor ugrok fel a vonatra, mikor a leghevesebb a mozgás.
Kérdés, mikor lendülünk át amerikai módiba (Jóhírre esés, merthogy az ECB így kisebb valószínűséggel fog nyomtatni, rosszhírre emelkedés, merthogy majd nyomtatás lesz).
Azért hozzátenném,hogy 966-nál is tartottam a tl53-at,és tegnap 9800-nál sem dobtam. Tehát hiszek benne. az ilyen egynapos ellenirányokat nem lehet kivédeni
"a demos eredmeny olyan, mint a virtualis baxas... " Egyetértek, ha ilyen jól megy, tessék a valóságba átültetni! Ja, hogy havonta van egy nullázós bukta a demón? Akkor mégse megy olyan jól...
Azért signálnak jó vagy eléggé :). Utána ha mégis elfordul, lehet nullázni. De most is jónak tűnik, 85 -nél belevettem. Mondjad csak mindíg, de időben:)
Krida...
a demos eredmeny olyan, mint a virtualis baxas...
Sokra nem mesz vele, de eldicsekedhetsz vele.
Sajat boromon tapasztaltam en is, hogy a demo-s eredmenyeket nagyon nehez megismetelni. Nem tudsz elvonatkoztatni a penz erteketol, es mar nem fogsz olyan nyugodtan kereskedni.
Ahogy te is emlitetted, a lenyeg a nyugodt kereskedes kell, hogy legyen.
nem szabad allandoan kereskedni, de ha mar megvan a 30m ft-os toked, mar eleg csak 1-1 kis hullamot meglovagolni, mar megvan heti 1m ft. (elmeletben szepen hangzik).
Csak az a baj, hogy azt a 30m ftot nehez osszeszedni.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?