Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
A termelői árindex (PPI) a gyártók által értékesített áruk árának változását méri. A fogyasztói árak inflációjának vezető mutatója, amely a teljes infláció túlnyomó részét adja.A vártnál magasabb értéket pozitívnak/bullishnek kell venni az USD esetében, míg a vártnál alacsonyabb értéket negatívnak/bearishnak kell venni az USD esetében. https://www.investing.com/economic-calendar/ppi-238
mert a investing szerint a magasabb adat a zöld az alacsonyabb a piros.....jelen esetben ugye örültek az alacsonyabb inflás árnak (DE lehet olyan szitu ill tőzsde ahol nem értékelnék pozitívnak( pl. japcsi ilyen volt))....nincs jelentősége , mint ahogy általában az adatnak sem csak az arra adott reakció a fontos ( és az is csak zömmel napon belül vagy pár napra)
Üdv. Valaki meg tudná indokolni hogy miért van pirossal írva az amúgy zöld adat? Elég megtévesztő,hiszen elmaradt az infláció a várakozástól,tehát az adat pozitív..
az 50 napos alá (piros) köré vártam volna ( talán majd amcsi nyitó után),korrekciós cél gyanánt....naposon egy csökkenő csatiban mozog lefelé a nas100 ....a kumo szélén ( felhő) támolyog...közben csinálgat egy napos csökkenő háromszöget is ami ha működni fog (nem tudható jelenleg ,700 alatt lenne sanszos működnie) alakzati cálára finoman szólva kissé lejebb van...50 napos MA felett lenne nyugisabban longos a szitu főleg ha kitörne a csökkenő csatiből...... https://kephost.net/p/MTY3MTI1Ng.png
A bollinger szalag "iránya" is meghatározó. Korrekciós időszakban a 4h /1d szalag lefele tart, míg most felfele tart. Van eltérés. Az emelkedő támogatja az emelkedést. A lefele tartó az esést. https://kephost.net/p/MTY3MTI0Mg.png Kína rakétázott éjszaka. Nasdaq is boldog. Valami történt.
DAX 1d https://kephost.net/p/MTY3MTIyNA.png Pro: A legrövidebb zöld vonalat nézve "szigetforduló". Amiről pattanhatna, a kritikus szint a 20330, ha ezt látövi 20440-450-550 belelátható. HA! Kontra: GAP-el nyitott, ez negatív tényező, főleg a jelenlegi piaci hangulatban. Visszanyalhat a fagyi, ez esetben be 20050-ig lenézhetne megint. (támaszra) Piros csatornák, korrekciós csatornák. Ugra bugrál a csatornákban, 20330 fölött nem zárt a korrigálást követően. Ezt kell átlőni a longhoz/csökkenő tetők/tech szint. "Ellenállás".
+ oltalak, csak hogy tudd. Mert megértem az álláspontodat. A többiekhez hasonlóan a gyors és fix nyerőkben próbálsz szerencsét. Amit zársz, az már tuti fix. Negatívot adtam volna azért, mert néha pont azt a pozit zárod le, talán túl korán, és pont longot nyitottál, trend irányút, amit talán PONT most tartani kellett volna. Tegnap volt TALÁN a fordulópont, egy új alj pont, rajzoltam ezt a 4h-sat Talán, HA, "ki tudja". Persze soha nem tudni. Most simán ránthatnád a stoppodat a tegnapi zárásod fölé 10-15 ponttal, és sasolhatnád a longocskát, ahogy tovább emelkedik Esetleg. Írtam, írták a többiek is talán DAX esett 2%-ot?! USA 4-5-6%-ot. HA jön egy szép rally USA-ban, DAX ATH, kétségem sincs efelől. HA jön. Mindjárt lerajzolom mitől lehet erős a DAX, mitől várok Rakétát, ami lehet nem jön, pont azért, amit mutatni fogok a charton, de a stoppod már "mosolyoghatna" +10-15ponttal a tegnapi záróértékedhez képest.
4h-on bollinger középnél az ár.Nem használok bollinger szalagot, de most valamiért odabiggyesztettem és azt láttam, hogy lelóg belőle az árfolyam. Ilyenkor, ugye vissza szokott menni. Néhány kivételtől eltekintve. Szóval kérdés, hogy a szalag felett tud-e zárni a 4h gyertya? Ps.: Kivételesen DAX
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?