Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Tegnap volt kétszer is nasi shortom..550-420,meg 600-520..de nem tartottam meg mára..500 pontot hozott volna. Most mérgemben longot vettem az előbb,lpont az 50 napos miatt..lehet megszívom vele..
Egyébként az indexek (hambi ,dajcs) zömére extrém mennyiségű call opciót (vételi) írtak ki anno amit ma zárni kell ( záródik). Ezt most és 1-2 napja szép sokan adják el. Ha sokan szaladnak ki a szűk ajtón extrém mozgások lehetnek (fel , le ). Ezért (is) vszínű ma erős vola. Ráadásul már alacsonyka a forgalom decemberben. https://www.youtube.com/watch?v=5BiopT7SJcM
Már volt párszor. Kiindulópontként nézzük, mely idősíkokat követhetjük: Ha a belépési idősík M1 = trendirány idősíkja M30 Ha a belépési idősík M5 = trendirány idősíkja H1 Ha a belépési idősík M15 = trendirány idősíkja H4 Ha a belépési idősík H1 = trendirány idősíkja D1 Ha a belépési idősík H4 = trendirány idősíkja D1 Ha a belépési idősík D1 = trendirány idősíkja W1 Ha a belépési idősík W1 = trendirány idősíkja M
Csak a pontosság kedvéért.. Long trend az nov.6-tól volt nasiban,Daxban meg az utolsó héten novemberben.. Hívhatjuk Trup,vagy Miki rallynak,mindegy.Aztán 45.000-nél a Dow elérte a csúcspontját,és onnan folyamatosan esegetett.A Dax még pár napig ellenállt,de már a 20.500-nál nem ment feljebb.. Ha így nézzük,innen fordult a trend..Erre még rátett egy lapáttal a Fed jövőképe.. Azóta short trend van.. Hogy meddig tart,ki tudja.. A trendfordulókat időben észre kell venni,és akkor nem ér meglepi..
A kérdés ami szintén párszor leírásra került ( bár szereted a kontextusból kiemelni a dolgokat ) mi a trend ? A következő kérdés milyen idősíkon , mert nem mindegy . Mint láthattad a delfi jósda illetékesei is shortoltak long trendben csak a névhez méltőan rövidet , mert az ár ( jéééé furi mi) hullámzik. Továbbá magas spreades (40-80 pöttyök az oda és a vissza vétel során ugyi) vackokkal napon belülre ( azaz napon belülre) 5percestől órás gyertyák alapján kár erőlködni , de az erste szereti a hősöket ( továbbiakban szponzor) . Persze ön dönt iszik vagy adakozik és további sok sikert...:) https://www.youtube.com/watch?v=mNHPv2GJyh8
Megemlékeznék azokról a beírásokról is, hogy "mi a faszért shortolsz long trendben". tessék longolni. Nasinak befigyel egy 20700-20400 ha nem is mára, de jövőhéten. őszintén: én már korábban írtam, 20250, oda várom.
a sötét nagyúr már kicsit kivillantotta a foga fehérjét....a miki előbb kezedődött picit ( ...D) előbb végződött ( a delfi jósdából illegálban kicsempészett megállapítás)....:) " hétfő, 12:17Előzmény: #276370 gold66#276371Gratula a megállapításhoz ...:)) A dajcsok 2 éve stagnálnak (hááát) a dax meg sacc 13700ról 20000 fölé ballagott ....:) Tőzsde nem egyenlő gazdaság ..és üdv a tőzsde világában....:) Ez persze nem azt jelenti , hogy nem lesz komolyabb betaknyoklás valamikor valahonnan , mert a sötét nagyúr közeleg." https://www.kepfeltoltes.eu/images/2024/12/16/794438145972_179797008067.jpg
"Mr Pánik" eljött a tisztességtelenül kereskedő apácákért. Ami amúgy szerintem egy baromság. A világba védték a napos -ÓRÁS-M15 aljakat. Majd utána 1 hír miatt borítanak, valószínűleg főleg a kisbüfik Nem tudom egy nagykereskedőnél, nagy befektetőnél mi a határ, hol a stop. valószníűleg 19000-nél, leszarja a 20000-s szinteket. De ha leesik 19000 alá, egy NAGY tőke hogy stoppol? nem tud eladni 1 MRD EUR értékben egyből, csak mert rotty van. vagy mégis? Nasdaq 21350 a GAP teteje 21200 környékére az előző csúcs, illetve a GAP alja. amerre elindul, át tudja hámozni magát, szerintem arra lesz az irány jó pár napig még (Akár esés, akár kicsi visszaerőlködés) mégiscsak év vége jön. szépen kell zárni.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?