Újabb cég a tőzsdén.
Nem tűnik valami nagy durranásnak.
182 milliós bevétel mellett 32 milliós veszteséget könyvelt el 2017-ben, és a korábbi évei se voltak fényesek.
Hátha van 1 % esély, persze nem hinném. Az est cs.a volt. Ott BCs tudta az utat. Itt nincs ötlet? Kuka végleg? Mindegy, de üres cég már volt jó. Persze ez csőd szélén van Sajnos...
Én eléggé úgy érzem, hogy ennek annyi. Korábbi közleményeik alapján semmelyik hitelezővel nem sikerült előzetesen zöld ágra vergődni. Az április 3-i közgyűlést kell nagyon figyelni, hogy milyen döntések születnek. Microsoft Word - CyBERG_KGY_20230403_előterjesztések.docx (bet.hu) . Meg utána, hogy kötnek-e új szerződést egy kijelölt tanácsadóval (találnak-e valakit, aki ebben a fázisban elvállalja őket a saját nevét és reputációját kockáztatva...). Ha nem találnak, akkor szerintem a BÉT felfüggeszti a kereskedést és törli majd a papírt a piacról (Xtenden kötelező egy állandó "kijelölt tanácsadó"), akkor nem lesz nyilvános piacon tovább kereskedhető, még akkor sem, ha a felszámolás esetleg elhúzódna vagy mégis csődeljárásba menekülnének először.
Ez egy újabb szívás a részvényeseknek. Lehet, hogy nem sokáig lehet már kereskedni a papírral (felszámolástól függetlenül…)! 30 napjuk van, hogy másik tanácsadóval szerződést kössenek. Ha ez nem történik meg (vajon melyik tanácsadó vállalja el felszámolás előtt ezt a romhalmazt?), akkor a BÉT - a kereskedést felfüggesztheti, ill. - 3 hónap után a papírokat törli a kereskedésből. . Befektetők “védelme” szempontjából kb. ennyit is érnek a kijelölt tanácsadók az xtenden, amit a Cyberg sztorinál látunk.
Csepelt se mentették meg. Hun-mining-ot se mentették meg, stb. Pedig azok olyan szempontból sokkal attraktívabbak voltak, hogy sok, ezres nagyságrendű részvényesük volt.
Én írtam, Igen, névérték alatt nem lehet tőkét emelni. Ha csődeljárást szerettek volna, akkor már minimum fél éve ezen kellene dolgozzanak. Pl. le kellett volna szállítsák a tőkét, ezzel a névértéket a minimumra. Ez ment az Estmédiában is.
CyBERG Corp. Nyrt. "f.a."
Nem tűnik valami nagy durranásnak.
182 milliós bevétel mellett 32 milliós veszteséget könyvelt el 2017-ben, és a korábbi évei se voltak fényesek.