Újabb cég a tőzsdén.
Nem tűnik valami nagy durranásnak.
182 milliós bevétel mellett 32 milliós veszteséget könyvelt el 2017-ben, és a korábbi évei se voltak fényesek.
nem törölnék előbb, szerintem u.úgy kezelik a felszámolás/csőd stb. szitukat a két piacon, csak ha a rendes piacon lenne (pl. Standard), az MNB már korábban lépett volna pár dolog miatt: bírság, felfüggesztés (pl. nincs auditált éves). Itt meg semmi nem történik, az Xtendet csak a BET “felügyeli”, az MNB állítólag nem. (BET meg a saját Xtend szabályait nem tartatja be: auditált éves beszámoló, kötelező tanácsadó régóta nincs stb.)
Köszi, igen, felszámoló kéri a törlést (a kibocsátó nevében), erre péntekig van ideje. Szabályzatban ezt találtam: "23.2 Amennyiben a kibocsátó ellen felszámolási, illetőleg külföldi jog alatt ezzel egyenértékű eljárás indul, köteles a felszámolás kezdő időpontját követő 3 (három) Kereskedési Napon belül az általa bevezetett értékpapír-sorozatok törlését kérni a Piacműködtetőtől. Csődeljárás, illetőleg külföldi jog alatt ezzel egyenértékű eljárás esetén a kibocsátót nem terheli a fenti kötelezettség." . Lesz a BET közleményében majd egy utolsó kereskedési nap (talán még néhány napot hagynak a kiszállásra, jönnek a piaci áras eladások is), és elszámolás után, T+2 napon törlik majd szerintem a részvényt. . Csak nekem ez az egész furcsa, ahogyan a tőzsde kezeli. Van kb. 2 hete egy jogerős felszámolási végzés, (adóssághegyek, kb. 0 Ft megtérülés várható, nagytulajok, hitelezők kb. már lemondtak róla), és azóta is nyugisan engedik tovább a kereskedést. Spekik dobálják egymásnak. (A cégnek egyébként nincs auditált éves beszámolója, hónapok óta nincs kijelölt tanácsadója sem - utóbbi is kötelező az Xtenden, elméletileg a befektetők felé is lenne valami "védelmi szerepe". A BÉT ezek hiánya miatt is függeszthette volna már a kereskedést. Ha a rendes piacon lenne a papír és nem az Xtenden, az MNB már régen felfüggesztette és bírságolta volna. Xtenden ennyire laza a BÉT? Nincs felügyelet, nincs kontroll? Ki mer így egyáltalán belevenni Xtend papírokba? Oké, legalább a cég hírei kint vannak...) . Nem értem, hogy ilyen esetben (f.a.) miért nem automatizmus egy törlés? Megvan már az f.a. kezdő dátuma is, ami a tegnapi nap! --> Kitehetné a tőzsde magától is, hogy pl. utolsó kereskedés péntek, törlés kedd (T+2). Várnak most egy felszámolóra, akiknek a 99%-a életében nem látott tőzsdei céget, és azt sem tudják, hogy mit kell csinálni? Nekem a folyamat kezelése furcsa, de lehet, hogy ezzel egyedül vagyok és nagyon unalmas elméleti dolog. :) (nincs papírom, csak érdekes a sztori)
Igen, nem lehet minden kisbefektető/speki mellé valakit oda állítani, hogy “ne vegyél mert f.a., adóssághegyek, 0 megtérülés várható, beragadsz” stb. Szerintem még mindig jobb eldobni akármennyin tőzsdei kereskedésben, és akkor legalább ETÜ adókiegyenlítéshez fel lehet használni a bukót, kikerül a számláról is a papír, mint benne ragadni évekre egy zrt felszámolási eljárásában. Szerintem egy zrt részvény szamlavezetese is drágább meg lehetnek más költségek is. Kb. 40% fölötti a közkéz, a kis spekik dobálják most egymásnak. (nagyok már nem adnak, nem is tudják, meg be is kellene jelenteni, ha ők csökkentenek.)
Szerintem azt se tudja ,hogy mit vesz.Azt hiszi,hogy jól fog járni vele,fingja sincs,hogy mi van a céggel.Akkor fog eszmélni,amikor napok múlva lehúzzák a rolót,azt évekig ott lesz a számláján,meg sem tud szabadulni tőle.
Emlékeim szerint a tőzsde szabályzat szerint a felszámoló kell kérje a terméklistáról való törlést. A felszámoló már kijelölésre került, szóval nemsokára. De törölni úgy szokták, hogy a BÉT kijelöli az utolsó kereskedési napot, szóval valószínűleg nem úgy törlik, hogy egyik este közzéteszik, hogy az volt az utolsó napja a BÉT-en.
Tőzsde mikor lép? 1-2 nap és törlik már végre? . . A CyBERG Corp. Nyilvánosan Működő Részvénytársaság „felszámolás alatt” (cégjegyzékszám: 01-10- 140303; székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 5-6. földszint 1.; a továbbiakban: „Társaság”) értesíti a befektetőket, hogy:A Társaság a mai napon átvette a Fővárosi Törvényszék 50.Fpk.5.686/2023/13. számú végzését a felszámolás megindításának közzétételéről.A bíróság elrendelte annak közzétételét, hogy a Társaság felszámolását elrendelte. A felszámolás kezdő időpontja 2023.07.18.A bíróság végzése a Cégközlöny honlapján közzétételre került.Budapest, 2023. július 18. CyBERG Corp. Nyrt. „f. a.””
“A CyBERG Corp. Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (cégjegyzékszám: 01-10- 140303; székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 5-6. földszint 1.; a továbbiakban: „Társaság”) értesíti a befektetőket, hogy:A Társaság a mai napon átvette a Fővárosi Törvényszék értesítését, amelyben az adós kérelmére indult felszámolási eljárásban a Fővárosi Törvényszék meghozta az alábbi végzést:CyBERG Corp. Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1051 Budapest, József nádor tér 5-6., fsz.1.) adós kérelmére indult felszámolási eljárásban tanúsítja, hogy a 2023. június 13. napján kelt, 50.Fpk.5686/2023/6 számú – az adós gazdálkodó szervezet fizetésképtelenségét megállapító és felszámolását főeljárásként elrendelő - végzés jogerőre emelkedett. Budapest, 2023. július 3. CyBERG Corp. Nyrt.”
CyBERG Corp. Nyrt. "f.a."
Nem tűnik valami nagy durranásnak.
182 milliós bevétel mellett 32 milliós veszteséget könyvelt el 2017-ben, és a korábbi évei se voltak fényesek.