A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Tegnapi eses elejen kiszortam az ADA felet, ETH, SOL, BCH t tartom, utobbit mondjuk meg sem kellett volna vennem…. Ebben a 2700 as leszurasban azert en is vettem volna szivesen ETHt, dehat valaki szepen kitalalta ezt.
Mivel az altok százalékosan sokkal nagyobb növekedésre képesek, ezért épeszű befektető inkább ezekbe fektet. Ha BTC háromszoroz abban az esetben az altok tiz- de százszorozhatnak is, rövidebb idő alatt. Tehát a tőke inkább ezekbe áramlik.
Vagyis a beáramló pénz most nagyobb rész megy BTCbe, vagy a meglévő megy át máshova? Megmondom őszíntén ezt egészen nem látom át. Én a BTC-t teljesen önálló entitásnak képzelem, vagyis nem igazán kell már versenyeznie senkivel, mert megvan a maga egyedisége,ami miatt valaki ezt veszi és nem mást. Amiről beszélünk az a spekuláció sztem. Rövidtávon számít hosszabban kevésbé. 30 ezerről jött fel 50+ra, tehát a korrekció normális. Sőt. Azt mondják minél gyorsabban megy fel, annál bizonytalanabb a továbbhaladás. De lehetséges rosszul látom, vagy naívan :)
Hogyne számítana. Amiatt nem tud erőteljesen emelkedni. Még jelen bullrun elején idén 80 % fölött volt az érték, ment is takarosan. Mióta 40 % körül van, csak kínlódás van.
BTC lehet most csinálja meg a múltkor általam várt ABC korrekciót és kicsit lejjebb megy, kb 42 k -ig...ez is benne van a pakliban...de én nem piszkálom...tartom, lesz ami lesz...
én azért nem BTCben kérném a fizetésem a nagy volatilitás miatt A nagy FIAT pénzek ebből a szempontból egyértelműen jobbak, hiszen ha kedden kapok fizut és pár nap múlva bemegyek a boltba és már csak a felét éri a pénzem az nem túl kellemes érzés. Akkor lehetne a BTC hasonló, ha egy adott országban csak az lenne a hivatalos pénz ,de akkor meg a külkereskedelem nem tudná követni a nagy mozgásokat. ha hirtelen a felére esik az árfolyam az magát a rendszernek a műkődését teszi műkődésképtelenné,hiszen nem lehet egyik napról a másikra tervezni exporttal importtal. Szóval nem lehet egy egész ország gazdaságát erre bízni. Ott kell a helyi pénz mögött levő GDP megléte, amihez köthető az árfolyam nagyjából. A BTC mint befektetés, az infláció elleni védelem, a nagy vagyonokkal rendelkezők menekülő eszköze hosszabb távon, vagy az országoké egy bizonyos mértékig, mint az arany esetében. A korlátos darabszám és a hosszabb távon belerakott és benne maradó vagyonok teszik fenntarthatóvá. A nagy árfolyam volatilitás megmarad ,ha bizonyos időszakokban csökken a forgalma, de azt előbb-utóbb visszateszik a helyére az új belépők az olcsó árat látva. A csökkenő free float ért verseny lesz egészen addig, amíg a nagy vagyonokkal rendelkezők magányszemélyek, vagy cégek, vagy országok már "elfogytak" és nem lesz számottevő új belépő, amit egyensúlyoz a kilépők száma. A volatilitás megmarad és kialakul egy tágabb egyensúlyi árfolyam, ami majd az inflációval növekszik utána.
A sok altcoin nyírogatja BTC-t, dominancián tisztán látszik. Nem is értem, minek van annyi ezekből. Ezért is gondolom már invalidnak a stocktoflow modellt.
azért gondoljunk bele mennyi eszű pénzügyekben ott a lakosság... ha eladják azon nyomban amit megkapnak, attól miért vagyunk beljebb? kap 1-et, elad 1-et mert azt se tudja mi az a bitcoin és nem hiszi hogy jobban jár vele (a saját pénzükről se hiszi már, miért egy újonnan bejövő valamiről "hinné el". akkor "be lett fektetve 1 btc", ami aztán el lett adva. az miért is pumpolná az árfolyamot? vagy valamit nem jól látok? a munkaadók meg az állam veszi a btc-t nem? de ha a nép meg eladja, mert fingja sincs róla, ugyanott vagyunk. nem?
ADA-t tartod még vagy valahol út közben eldobtad? kíváncsi vagyok az időtávodra. én már csak "pofázom" nem adok-veszek. amilyen a formám, akkor adnám el mindenem amikor más megvesz mindent és fordulunk :P
Az elképzelhető , főleg ha meg néhány ország hivatalos fizető eszközzé teszi es elkezdenek vásárolni . El Salvador tegnap vett 550 darabot ha jól olvastam , es folyamatosan terveznek venni a jövőben is. Nem egy hatalmas gazdaság de azért az mar komolyabb lehetne ha pl egy Argentína vagy Brazília is hasonlót tenne.
a többszázezres árat én már borítékolom. ide fogja a világ nagy része fektetni a pénzét. sztem az aranyét is simán elérheti a jövőben , ami kb 10 szerezés innen. én erre készülök.
Törölt felhasználó2021. 09. 07. 21:12
Yutubon nézem Raishiztől a BTC ETH signalt. Buy sell jelzéseket is mutat.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046