A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
van már köszi :) az adózása miatt most tartok utoljára valszeg, ennek a bikahullámnak a végén eladom, és utána inkább "követő" részvényeket veszek. ebben a rablásban nem veszek részt amit idehaza adózásnak hívnak, a crypto kapcsán.
Törölt felhasználó2021. 03. 02. 08:52
Revoluton is vettem bitcoint, nem tudom másnak is van e ott ilyen befektetése?
Az határidős kereskedés és ha ott bent ragadtal, akkor nagy valószínűséggel átkellett volna venned tobb ezer hordó olajat, amit ugye a kereskedők nem tudnának megtenni. Szóval az más story, mint a részvény. - Miért nem igazi kriptot veszel?
igen, de ilyenkor arról beszélünk hogy mondjuk veszel egy részvényt 100 dolláron 1 misiért, ami a következő héten 50 dolláron forog, akkor vesztettél 500ezret. mínusz irányba mentél 500ezerrel, megintmásként: felezted a pénzed. így értjük ilyenkor... aztán ilyenkor jön a pánik, átugrálni máshova meggondolatlanul, vagy a várakozási idő, amikor éveken át nem lesz az adott részvény újra 100 dollár :) ezekkel is számolni kell. mert úgy vélem ha ilyen gyorsan időre akartál tegnap befektetni, akkor nem vagy az a fajta aki várakozna éveket mire megtérül a befektetése :D (pedig én így ötszöröztem cryptoval...csak 3 év türelem kellett hozzá de meglett... amikor meséltem kezdő tőzsdés ismerősömnek, majdnem leizzadt. hogy ő képtelen lenne 3 évet várni bármire... na ez a baj a mostani kezdőkkel :) )
az első részvényvásárlásom előtt hosszú hónapokig figyeltem itt a beszélgetéseket, bújtam a netet, forgattam a könyveket... manapság meg mi van, robinhood és hasonló felkészületlen beugrások :D és keresnek is vele! :D a baj ott lesz amikor majd a mínusszal kell szemezni. nem mindig fenékig tejfel a tőzsde.
jesszus hova kapkodsz? ráadásul ha első, megfontoltabbnak kéne lenni. pár nap múlva kapni fogsz olcsóbban is bármelyik crypto-ból (és a mögöttes részvényből) nagy valószínűséggel. szánd rá az időt inkább. olvasgasd az RC súgót, mélyülj még el a témában minden szempontból.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046