Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
seri2 2013. 11. 08. 21:36
Előzmény: #119  zotyó
#120
már vártalak! :DDD
zotyó 2013. 11. 08. 21:02
Előzmény: #118  zotyó
#119

Mikor ismerik be a “lufisok”, hogy tévedtek?
2013/11/07

Szerző: Timothy B. Lee

Módfelett gyakran kerül elő a “lufi” kifejezés a bitcoinról folytatott eszmecserékben. Utoljára idén áprilisban dobálóztak vele nagyon sokat, amikor április elejétől, 100$ alatti szintről indulva ugyanazon hó 10-ére már 266$-on tetőzött az árfolyam, új rekordot is állítva be egyben.

Az ezt követő néhány hét eseményei aztán persze eleinte igazolni is látszottak a szkeptikusokat: az árfolyam összezuhant, egészen 50$ körülre, mielőtt újra összeszedte volna magát és stabilizálódott volna 100$ környékén. A kritikusok szerint a bitcoin-felvásárlók mondhatni teljesen eszüket vesztették, és azt is állították, kizárt, hogy 266$-t érjen mindössze egyetlen egységnyi bitcoin.

De aztán ismét történt valami váratlan. Többhavi viszonylagos stabilitást követően az árfolyam ismét meredek növekedésnek indult: október eleje óta az árfolyam már több, mint megduplázódott, meghaladva a 250$-t is a hó eleji 125$ után. Azóta pedig már az áprilisi 266$-os csúcsot is meghaladta.

Amely tényállás pedig komoly fejtörést okozhat azoknak, akik lufinak minősítették az áprilisi csúcsot. Ha ugyanis az ember “lufinak” bélyegez valamit, úgy azzal általában arra utal, hogy a szóban forgó holmi árfolyama nem csak hogy irreális tempójú emelkedésen megy keresztül, amit aztán általában még gyorsabb összezuhanás követ majd (ezt önmagában még nevezhetnénk csak némileg kiugróbb árfolyam-ingadozásnak is), hanem emellett még arra is, a gyors értéknövekedést kizárólag esztelen, tömeghisztéria-jellegű lelkesedés táplálja, minden józan megfontolástól és valós piaci megalapozottságtól mentesen.

Mi több, ha egyszer egy lufi kipukkan, akkor az bizony úgy is marad, lévén a kipukkanás épp azt jelenti, hogy a piac észhez tér és rádöbben, mekkora őrültség volt a magas árszint. Ha azonban néhány hónap múltán az árfolyam ismét eléri a korábbi csúcsot, akkor az már egyértelműen arra utal, hogy a korábbi, hasonlóan magas ár talán mégsem volt akkora őrültség.

Jelen esetben pedig hatványozottan igaz ez a megállapítás már csak azért is, mert az elmúlt néhány hét alatt lezajlott árfolyam-erősödést a legkevésbé sem írhatjuk az intenzív média-hírverés számlájára. Az áprilisi fellendüléssel ellentétben ugyanis ezúttal inkább épp hogy rossz híreket kaptunk a bitcoinról: lecsaptak a Silk Roadra, komoly szerkezeti hibát sejtenek a Bitcoin rendszerében.

Az ilyen és ehhez hasonló hírek nyomán általában nem kifejezetten számít az ember gyors árfolyam-erősödésre – azonban ennek ellenére a jelek szerint mégis pontosan ez történik, köszönhetően (egyebek mellett) a kockázati tőkések egyre erősödő befektetési kedvének, illetve a szintén egyre fokozódó kínai keresletnek.

És ez még csak nem is az első ilyen alkalom, amikor hasonló meglepetést okozott egy “lufi” és az azt követő események. 2011-ben 0,30$ körülről – ehhez a kiinduló értékhez képest – csillagászati magaslatokba, 32$-ra erősödött az árfolyam, mielőtt újra visszaesett volna 2$-ra. A jelenből visszatekintve azonban egyértelműen megállapíthatjuk, hogy már akkor is az optimistáknak volt igazuk: a bitcoint valóban alulértékelték, még a 32$-os csúcson is. Csak épp el kellett telnie néhány évnek ahhoz, hogy a piac többi szereplője is felismerje ezt a tényt.

Abban persze most még nem lehetünk 100%-ig biztosak, hogy az idei év pesszimistái is hasonlóan ostobának tűnnek-e a majd a jövőből visszatekintve a jelenre; simán benne lehet a pakliban az is, hogy mire ezt a cikket elolvasod, már össze is zuhant újra az árfolyam. Az újbóli erősödés ténye azonban mindenféleképpen elgondolkodtathatja azokat, akik már áprilisban is folyamatosan lufit kiáltottak.

(Washington Post-bitcoin.hu)

Üdv:
zotyó 2013. 11. 07. 10:55
Előzmény: #117  zotyó
#118
Úgy látom, hogy igen jól elbeszélgetek magammal... :),
de ismét jó hírek érkeztek:

Az új lendület háttere
2013/11/07

Szerző: Martin Boesler

Új magaslatokba hágott a bitcoin egyetlen éjszaka leforgása alatt, túlhaladva még az áprilisi őrület 266$ dolláros csúcspontját és a 270$-os mérföldkövet is. Nick Colas, a ConvergEx Group fő piaci stratégája is szóvá tette ügyfelei előtt ezt a fejleményt reggeli jegyzetében; ahogyan ő fogalmazott, a bitcoin nem csak hogy meghaladta az áprilisi magaslatot, de az akkori helyzettel ellentétben ezúttal “szépen, rendezetten és fegyelmezetten” erősödik.

Jegyzetében Cole a következő okokkal magyarázta az új lendületet:

"Kína letaszította Japánt a bitcoin-váltás trónjáról, maga mögé utasítva az amerikai és az európai keresletet is. Az MtGox helyett a BTC China az új uralkodó, vezérigazgatója pedig a Yahoo!-t és a Walmart China-t is megjárt Bobby Lee. Aki nem mellesleg a Stanford számítástechnikai szakán végzett – vagyis röviden, igen eszes fickó.
Megegyeznek továbbá a (bitcoin-)közösségi forrásaink abban is, hogy a New York-i székhelyű Second Market (amely eddig leginkább tőzsdére való belépés előtt álló vállalatok részvényeivel folytatott kereskedéséről volt ismert) is a bitcoin-színtér újabb komoly játékosává nőtte ki magát azáltal, hogy még korábban az idei év során beindították a bitcoin-befektetésre épülő, nyitott Bitcoin Investment Trust pénzügyi termékük kereskedését is. Azt ugyan megbecsülni sem tudjuk semmi módon, hogy egész pontosan mennyi bitcoint vásároltak az ügyfeleik megbízásából, de kiindulva abból, hogy a terméket hirdető reklámjuk az oldaluk teljes felső harmadát elfoglalja, okkal feltételezhetjük, hogy valóban igen keresett és közkedvelt lehet az ajánlatuk.
Persze azért a fellendülés ellenére sem teljesen rózsaszín és virágillatú minden. IT-sek egy csoportja a San Diego-i egyetemről még szeptemberben mutatott rá arra, hogy valójában elég könnyű azonosítani az egyes tranzakciókat a bitcoin nyilvános regiszterében. Most a héten pedig a Cornell egyes akadémikusai számoltak be arról, hogy megfelelő taktikázással már egy maroknyi összejátszó bányász is eltérítheti a rendszert."

Végül, de nem utolsósorban kitér még Colas a bitcoin-készlet korlátozottságának jelentőségére is, amely meglátása szerint szintén nagyban hozzájárul a rendszer ellenállóságához. Mint írja:

"Az alatt a 3-4 perc alatt, amíg eljutottál eddig az olvasásban, legjobb esetben is csak 25 újabb, kb. 6.250$ értékű bitcoin került kibocsátásra – miközben ugyanez alatt az idő alatt a Fed újabb 7,8 millió dollárt pumpált a pénzügyi rendszerbe mennyiségi enyhítésként."

(Business Insider-bitcoin.hu)

Üdv:
zotyó 2013. 11. 06. 11:16
Előzmény: #116  seri2
#117
Egyértelműen nagyon kockázatos. A kérdés az, mint minden befektetésnél, hogy hogyan viszonyul egymáshoz a kockázat és a hozam.
A 2009-es indulás óta az árfolyam minden évben durván megtízszereződött, idén pedig a januári 13,5 USD-s ár idáig meghússzorozódott (!).
Kérdés, mit hoz a jövő, de csak ha csak az elmúlt egy hónap híreit visszaolvasod, kiderül, hogy a bizalom világszerte nő iránta. Amíg ez nem változik, kilengésekkel persze, de esélyes a további gyors árfolyam-emelkedés.
Üdv:
seri2 2013. 11. 06. 10:48
Előzmény: #115  zotyó
#116
lehet,hogy azért mert nagyjából mindenki tudja,hogy milyen kockázatos ez a szar.:D

persze megértlak,mint bitcoin ügynök neked feladatod terjeszteni az igét!:D
zotyó 2013. 11. 06. 10:40
Előzmény: #114  zotyó
#115
Számomra érdekes, hogy mennyire halott ez a topik, pedig érdekes dolgok történnek a Bitcoin körül. Ráadásul a Portfolio is egyre többet cikkez róla. Ma éppen új történelmi csúcson az árfolyam:

"Történelmi csúcsra ért a Bitcoin!
2013. november 6. 10:22

A Bitcoin ma reggel az áprilisi 266 dolláros rekordárfolyamát átlépve új csúcsot ért el, a kurzus érintette a 269,8 dolláros szintet. A kínaiak továbbra is zsákolják a digitális aranyként is számon tartott virtuális pénzt, és az eBay pozitív jelzései is segíthették a Bitcoint

Ahogyan arról korábban is írtunk, a Bitcoin októberben hegymenetbe kapcsolt, 230 dollárig erősödött az árfolyama, majd úgy tűnt, a lufi hirtelen kipukkant, hiszen egy nap alatt 180 dollár alá esett a jegyzése. Azóta azonban a virtuális szuperpénz árfolyama újra felfelé indult, ma reggel pedig elérte az új csúcsnak számító 269,8 dolláros szintet.

Az újabb rekordot a virtuális pénz egyrészt a kínai kereslet hirtelen megugrásának köszönheti, az utóbbi egy-másfél hónapban jelentősen nőtt a BTC China forgalma, amely már a legnagyobb BTC-tőzsdének számító MT Gox kereskedési volumenével vetekszik.

Az árfolyam emelkedésének kedvezett az a hír is, hogy az eBay a napokban jelentette be: tervei szerint digitális pénzek sorát fogadja majd el. Sőt, a cég közlése szerint eljöhet majd az az idő, amikor Bitcoinnal is lehet majd fizetni internetes fizetési platformján, a PayPalon."
(portfolio.hu)
Üdv:
zotyó 2013. 11. 04. 16:03
Előzmény: #113  zotyó
#114
A mai portfolios cikk optimizmusát is indokoltnak érzem:

A virtuális pénzeket is elfogadná az eBay?
2013. november 4. 10:26

Lassan minden adott lesz a virtuális fizetőeszközök terjedéséhez, most például, az eBay közölte, hogy tervei szerint digitális pénzek sorát fogadja majd el. Sőt, eljöhet majd az az idő, amikor Bitcoinnal is lehet majd fizetni internetes fizetési platformján, a PayPalon - írja a Financial Times.
Hisz a virtuális fizetőeszközökben az eBay vezérigazgatója, John Donahoe. A társaság azt tervezi, hogy internetes fizetési platformja, a PayPal digitális fizetőeszközök sorát fogadja majd el, sőt, eljöhet az az idő is, amikor a Bitcoin is bekerül a rendszerébe. Egyelőre ott tart a vállalat, hogy azokat a hűségpontokat, amelyeket a felhasználók a kiskereskedelmi szektor szereplőinél összegyűjtöttek, elérhetővé teszi a PayPal szolgáltatásán.

Az eBay lépése azt mutatja, hogy a virtuális fizetőeszközök egykor majd valós szerephez juthatnak az e-kereskedelemben, sőt, vannak olyan szakértők, akik úgy gondolják, hogy a Bitcoin és a hasonló fizetőeszközök jelenthetik a jövőt az online fizetésekben szemben a hagyományos bankrendszerekkel.

A digitális pénztárcák iránt egyre nagyobb az érdeklődés, a mobilgyártók, a technológiai cégek, a bankok és a kiskereskedelmi szektor szereplői is azon dolgoznak, hogy ki tudják használni a digitális pénztárcák által adott lehetőségeket. A Bitcoin, amivel a hagyományos bankrendszeren kívül történnek tranzakciók, egyelőre kívül esik a kormányzatok és a pénzügyi szabályozók ellenőrzésén. Jelenleg nagyon kevés olyan cég van a kiskereskedelmi szektorban, amelynél elfogadott fizetőeszköz.

A legutóbbi lufi kippukkanása után nem sokkal a Bitcoin árfolyama újra felfelé tart, jelenleg 223 dollárt ér az MT Goxon, vagyis a mindenkori rekordnak számító 266 dolláros jegyzéséhez közelít.

Üdv:
zotyó 2013. 11. 04. 10:22
Előzmény: #112  zotyó
#113
"Ha pedig Kína a bitcoin mellé áll, abban elképesztő potenciál van."

Kína rácuppan a bitcoinra

A tavaszi bitcoinőrület után több hónapon keresztül kiépített 135 dolláros ellenállást gyűrte le néhány napja a bitcoin, és a maga temperamentumos módján hatalmas iramban indult meg felfelé, jelenleg a 190-et hagyta maga mögött. A tavaszi 260 dolláros csúcs még messze, de ebben a tempóban hamar meglehet. Miért pont most történik mindez? Szerintem alapvetően két oka van.

Egyrészt attól lehetett tartani, hogy a bitcoin iránti kereslet javarésze abból fakad, hogy érte anonim módon drogot lehet vásárolni a sötét weben. A Silk Road bezárására adott árfolyamreakcióból egyértelműen kiderült, hogy nem így van. A hír megjelenésekor elindult pánikeladások egyetlen nap alatt kifulladtak, néhány nap elteltével pedig az ár visszamászott a pánik előtti szintjére. Vagyis eltökélt potenciális vásárlók nagy tömege kiéhezve vár egy kis árzuhanásra, ami végső soron a bitcoin erős támaszát jelenti. Ennek tudatában viszont a spekulánsok most már nagyobb önbizalommal, bátrabban vehetik a virtuális fizetőeszközt.
Másrészt több jele van annak, hogy Kína számára a bitcoin egyre fontosabb. Ma már számos kínai tőzsdén lehet vásárolni belőle, a forgalom pedig gyorsan nő. Olyannyira gyorsan, hogy az elmúlt hét egyes napjain a tőzsdék közül a BTCChina bonyolította a legnagyobb forgalmat, mégpedig jüanban! A BTC dollárral szembeni kereskedését letaszítják a trónról, ami azért elég kemény fordulat.

Mindez persze nem véletlen. Egy hete jelentette be a Kínában piacvezető internetes keresőcég, a kínai Google-ként ismert Baidu egy leányvállalata, név szerint a Baidu Jiasule, hogy szolgáltatásaiért ezentúl bitcoinban is lehet fizetni. A hírnek az ad különös jelentőséget, hogy sokak szerint ez csak az anyavállalat és a kínai kormányzat tudtával történhetett meg. Nagy kérdés, hogy valóban így van-e.

Az új fejleményekkel mindenesetre a bitcoinra leselkedő potenciális kockázatok földrajzilag Kínába költöztek. Ha az ottani kormányzat mégse nézi jó szemmel a bitcoin előretörését az országban, és ennek hangot ad, az nagyon komoly eladói nyomást aktiválna.

Ugyanakkor ki másnak lenne érdeke egy kormányoktól nem csak névleg független fizetőeszköz elterjedése széles körben, mint a világ legnagyobb megtakarítójának? Kína minden bizonnyal aggodalommal figyeli, ahogy az USA pénznyomdája maximális fordulatszámon ontja ki magából a frissen nyomtatott dollárokat. Ezzel pedig veszélyezteti a kínai tartalékok nagyrészt pont dollárban denominált értékét. Számára igencsak megnyugtató lenne egy olyan valutához hozzáférni, abban megtakarítani, melyet nem tudnak eladósodott országok jegybankjai túlzott pénznyomtatással elinflálni. Ha pedig Kína a bitcoin mellé áll, abban elképesztő potenciál van.
(privatvagyonkezeles.hu)
link
Üdv:
zotyó 2013. 10. 30. 17:12
Előzmény: #111  MKY
#112
"Bitcoint vett, kőgazdag lett" - egy kis bulvár:
link
Üdv:
MKY 2013. 10. 30. 09:29
Előzmény: #110  Láma
#111
Ez egy nagy lufi fújás, kérdés mikor pukkan ki...
Láma
Láma 2013. 10. 30. 09:25
Előzmény: #108  zotyó
#110
Köszönöm
zotyó 2013. 10. 29. 23:21
Előzmény: #108  zotyó
#109
Aki még nem olvasta, itt találja meg a cikket
:link
Üdv:
zotyó 2013. 10. 29. 23:19
Előzmény: #105  Láma
#108
Szia!
Csak most találtam meg a cikket az új Bitcoin-tőzsdéről, amelyben szerepel a "high-frequency trading" kifejezés. Szerintem számítógépek programjai által irányított kereskedést jelent. A Bitcoin likviditását mindenesetre tovább növelheti az új, londoni tőzsde megnyitása. Ráadásul a Bitcoin tőzsdei kapitalizációja is szépen emelkedik, mostanra elérte a 2,4 mrd USD-t.
Üdv:

Törölt felhasználó 2013. 10. 29. 16:47
Előzmény: #106  seri2
#107
:)))))))))
mert egy állat vagy, azért :)
seri2 2013. 10. 29. 16:42
Előzmény: #105  Láma
#106
hogy jól odabasznak mindennek! :DDD
Láma
Láma 2013. 10. 29. 16:17
Előzmény: #104  zotyó
#105
Szia!
Ez mit jelent?
"high-frequency trading"
zotyó 2013. 10. 28. 09:22
Előzmény: #103  zotyó
#104
Fontos mérföldkőhöz érkezett a Bitcoin. Összhangban a kanadai pénzügyi törvényekkel, a világ első Bitcoin-bankautomatája indul el a jövő héten a kanadai Vancouverben:
link
Üdv:
zotyó 2013. 10. 27. 08:41
Előzmény: #102  zotyó
#103
A Portfolio.hu írása a Bitcoin kilátásairól. Azért, hogy később is bárki elolvashassa, bemásolom a cikket:

"Megint eldurrant egy Bitcoin-lufi - Mi áll a háttérben?
Turzó Ádám Pál
2013. október 27. 06:20


Feltalálása óta hullámvölgyek és hegycsúcsok övezik a Bitcoin történetét, az elmúlt hetekben újra egy Mount Everestet hozott létre a digitális arany árfolyama. Mindenkori csúcsát megközelítve alig három hét alatt 230 dollárig ralizott a legkedveltebb virtuális pénz, a lufi azonban úgy tűnik megint kipukkant: jelenleg már csak 190 dollár körül jár a BTC jegyzése. A Silk Road FBI általi lerohanása újra a figyelem középpontjába helyezte a Bitcoint: a digitális arany új hívei repíthették egekbe az árfolyamot. A kínaiak is ráleltek a BTC-re, ami ugyancsak a buborék kialakulását segítette. Mi történt a Bitcoinnal?

Mi történt a Bitcoinnal?

A virtuális készpénz a most látható buborék előtt legutóbb idén áprilisban futott csúcsra. Akkor az év eleji 13 dollár körüli árfolyamról 266 dollárig ralizott egyre gyorsuló ütemben, majd hirtelen 50 dollárig zuhant. Ezt követően is változékony maradt a szuperpénz árfolyama, de az áprilisihoz hasonló újabb csúcs felé október elején, a Silk Road bezárása után indult el újra a BTC-kurzus.

A hagyományos devizáknál (vagy az értékpapíroknál) megszokott fundamentális tényezők hiányában a Bitcoin árfolyamát rövid távon leginkább a virtuális pénzről szóló hírek, pletykák, a szabályozókkal vívott csata aktuális állása, egy-egy BTC-tőzsde bezárásavagy újranyitása, esetleg egy új Bitcoin-startup elindulása befolyásolja. Összességében a virtuális pénz iránti kereslet akkor fut fel látványosan, amikor a figyelem középpontjába kerül a nemzetközi médiában: részben ezúttal is ez állhat a rali hátterében.

/Mi is az a Bitcoin?
A Bitcoin (BTC) egy olyan virtuális pénznem, amely egy úgynevezett peer-to-peer (személyek közötti), központi kitüntetett csomópont nélküli hálózati megoldáson alapul. A Bitcoin titkosított csatornákon keresztül online fizetéseket tesz lehetővé, számos online kereskedő elfogadja, és már fizikai megjelenése is van. A központi bankok közreműködése nélkül, direkt kapcsolaton keresztül bonyolítják a pénznemet használók a tranzakciókat, alacsony vagy zéró költség mellett.

Az alapötlet Satoshi Nakamotótól származik, a fizetőeszközt 2009-ben hozta létre. A peer-to-peer elosztott hálózat csomópontjain tárolják a fizetések adatait. Saját Bitcoin tárcát, vagyis tulajdonképpen egy Bitcoin számlát bárki létrehozhat számítógépén, ez lehetővé teszi a Bitcoinok átutalását és fogadását./

Október elején nagy port kavart, hogy az FBI több más hatósággal együtt lecsapott a Silk Road nevű online piactérre, ahol az anonimitást digitális környezetben is biztosító Bitcoint használták többek között drogokért, hackerszolgáltatásokért és illegális gyógyszerekért való fizetésre. Az FBI akkori (140 dolláros) árfolyamon 3,6 millió dollárnyi Bitcoint utalt át saját számlájára, így foglalták le a piszkos virtuális pénzt. A hírre először 140-ről 110-dollárig esett a BTC árfolyama, ezután azonban felfelé vette az irányt a szuperpénz. Az FBI BTC-számlája mára majdnem 5 millió dollárra hízott.

Átrendeződik a BTC-piac

A Bitcoinokat hagyományos devizákra váltó tőzsdék közül a legnagyobb az MT Gox japán tőzsde, a Bitcoin árfolyamát is az itt jegyzett kurzusával szokás azonosítani. Az MT Goxon lehet a legtöbb hagyományos devizára (USD, JPY, EUR, CAD, CHF, GBP stb.) váltani a virtuális pénzt, ez a tőzsde számít a BTC legfőbb nemzetközi börzéjének.

Megint eldurrant egy Bitcoin-lufi - Mi áll a háttérben?

A Bitcoin-forgalom adatait közlő Bitcoinity.org nevű oldal szerint az elmúlt fél évben ez a tőzsde bonyolította a forgalom több mint 60 százalékát, a második helyezett amerikai Bitstamp pedig egy nagy szakadékot követően 15 százalékos forgalom-részesedést tudhat magáénak. Az orosz Btce 10 százalék körüli stabil forgalom-részesedésével a harmadik legnagyobb BTC-tőzsdének számít. Az utóbbi hetekben azonban egy eddig kisebbnek számító szereplő, a kínai BTC China hihetetlenül gyors piachódításba kezdett, az elmúlt héten már a tőzsdei BTC-forgalom közel negyedét bonyolította, amivel a piacvezető MT Gox közelébe ért.

A kínaiak veszik, mint a cukrot

A BTC China vezérigazgatója, Bobby Lee szerint a most látott lufi a kínai BTC-kereslet hirtelen megugrása miatt fújódott - derül ki a WIred magazinnak adott interjúból. A Silk Road bezárása miatti felhajtás mellett szerinte Kínában az is segítette az árfolyamot, hogy sajtóértesülések szerint az ország legnagyobb keresőmotorja, a Baidu is elfogadja majd a Bitcoinokat. Emellett a kínai eBay-en, vagyis a Taobao.com-on is egyre több kereskedő fogadja el fizetéseknél a virtuális pénzt. "A kínaiak úgy tekintenek a Bitcoinra, mint egy kiváló digitális értékhordozóra, valamiféle digitális aranyra. Nagyon tetszik nekik ez a megtakarítási forma" - tette hozzá Lee.

A kínai keresletben rejlő erőt mutatja, hogy a Bitcoin hálózatot működtető kliens szoftverek összesített letöltési számát tekintve az Egyesült Államokat Kína követi, majd sorrendben Nagy-Britannia, Németország és Oroszország következik. Magyarország egyébként az elmúlt egy év letöltései alapján világviszonylatban alacsonynak számító lakosságszáma ellenére viszonylag elöl, a 31. helyen áll. E tekintetben megelőzzük például Görögországot, Japánt és Törökországot is.

A befektetők hisznek benne

Ahogy legutóbbi cikkünkben is jeleztük, a Bitcoin-sztori nem ért véget, éppen csak elkezdődött. Olyan neves befektetési guruk hisznek a digitális arany jövőjében, mint például a Winklevoss fivérek, akik megalapították saját tőzsdén kereskedett Bitcoin alapjukat. Az előző negyedévben összesen 7 jelentősebb befektetést eszközöltek Amerikában kockázati tőke befektetők 12 millió dollár értékben, ami jóval magasabb összeg az időszakot megelőző negyedév 2 millió dolláros befektetéseihez képest.

A Bloomberg tudósítása szerint nemrégiben a Fortress Investment Group vezérigazgatója, Michael Novogratz is közölte, hogy a cégnél már elkezdték a Bitcoin beárazását, vagyis lehetséges befektetési célként tekintenek a virtuális pénzre. "Vegyél némi Bitcoint, hagyd pihenni néhány évet. Rengeteget kereshetsz rajta. Nekem csinos kis Bitcoin-pozícióm van. Elég nagy ahhoz, hogy mosolyogjak a duplázódása láttán" - fejtette ki a befektetési guru egy tegnap tartott konferencián."

Üdv:
zotyó 2013. 10. 21. 15:32
Előzmény: #101  zotyó
#102
Az elmúlt napok árfolyam-emelkedése után a mai napon a Bitcoin árfolyama a Mt.Gox-on
megközelítette a 200 USD-t, így a Bitcoin piaci kapitalizációja átlépte a 2 milliárd USD-s szintet:link
Üdv:
zotyó 2013. 10. 19. 21:31
Előzmény: #100  zotyó
#101
"Te fizetnél bitcoinnal taxi-fuvarért, ha lenne rá lehetőséged?"
link
Üdv:

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek