A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
hát arra a végtelenségig várhatsz, hiszen már számtalanszor leírtam, hogy sohase fogok venni még akkor se ha felfelé várom... nyáron pl. felfelé vártam vettem? nem... az ősz folyamán se nagyon saccolgattam, hogy meddig megy el, mivel a mostani végletekig eltorzított "piaci" viszonyok között igen tág tér van a hülyeség tombolására szóval nem vártam lefelé... vettem? nem... sohasem fogok venni:) és ezzel nagyon sokan vannak így mivel nem hisznek a "termékben":)
350 USD-né, azzal indítottam itt, hogy jócskán 1200USD fölé fog menni, oszt ezt 1000 USD-nél botor módon megváltoztattam, hogy már csúcson van, azt azonban továbbra is fenntartom, hogy a sztori végén zéró lesz a végállomás:)
Ez egy végtelenül buta chart. Az meg mégbutább, aki értelmezni se képes. Azt mutatja, hogy 1 BTC transzfer díja hogyan változott. Dollárban... . A BTC pár centről/dollárról 7000 $-ra ment 5 éves távlatban, de 2 év alatt is 20-szorozott. Micsoda meglepetés, hogy a tranzakciós díj, amit BTC-ben rögzítenek, ugyanezt tette dollárban kifejezve... . Ez nem érdekes chart, hanem végtelenül ostoba végtelenül ostobáknak.
Nekem is ez volt a véleményem, amíg nem gondoltam bele igazán, milyen következménye is lehetett volna. Szerintem nemcsak a bankok buktak volna, de az emberek megtakarírásait is elsöpörte volna a válság, a felbosszantott tömeg meg bármire képes. Már halványul az emlék a rendszerváltoztatás után történtekről, de a helyi maffia kialakulása, a napi szintű erőfitogtatás, a védelmi pénzek, az emberek rettegésben tartása még mindig elevenen él bennem. Nem beszélve az állam tehetetlenségéről, a korrupció csúcsrajáratásáról. Most azért már kikristályosodott az egész, a bűnöző réteg már megtalálta a helyét a politikában vagy a csúcsvállalkozók között, de a kis emberek napi szintű bosszantása megszűnt. A rendszer mostani összeomlása azzal is járna, hogy az állami alkalmazottak, rendőrök, orvosok, tanárok és még sorolhatnám, nem töltenék be hivatásukat, káosz uralkodna, zűrzavar jönne és biztosan lennének, akik hatalomra szeretnének jutni. Ez viszont beláthatatlan következményekkel járna.
mindig van más út, az emberek elsöprő többsége sokkal jobban járt volna azzal, ha 2008-ban minden csődbe megy aminek akkor csődbe kellett volna mennie semmit sem kellett volna megmenteni
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046