Biztosan igazad van, de sajnos annyira nagy lehet az arcvesztés, hogyha korrigálnának már most. A jövő évre nem zárnak ki de a nyár vége előtt szerintem ez elképzelhetetlen, bár ahogy írtad szakmailag is ((++ nem CIG specifikus megoldás...) kívánatos lenne...!!!
Ha valóban igaz, amit a cikk fejteget, hogy ezzel ellehetetlenül az egyszeri díjas biztosítások piacképessége, akkor még felülvizsgálhatják, hogy mennyire terhelik az élet ágat és lehet pakolnák még át egy kis terhet inkább a nem-élet oldalra. Ez a CIG-nek (és a Postának, ha már magyar specifikusak vagyunk) elég jól jöhet és tovább faraghatja a 300m-s adót.
Nehezen tudom elképzelni, hogy 270-ig lenézzen, azt meg végkép hogy tartósan lent is maradjon alatta..! Ez a 400 millió adóteher igen kedvező a Cig-re nézve, sokkal jobb mint a 900 millás kalkuláció! És igen, szerintem vigyáznak a "háztájira". Közben a cég szépen egyenesbe fordult végre, szép a jövőkép...
Én is ezen gondolkodtam tegnap, de csak összeesküvés elmélet szinten. Lehet így probálják kiszorítani a közepes biztosítókat a magyar piacról, hogy aztán az állam?, a cig vagy valamilyen másik ner biztosito átvegye a helyét, ügyfeleit? Ezt alátámasztaná az hogy pár hete még a magyar tulajdonu biztosítok stratégiai fontosságárol beszéltek.... ?
pár napja írtam, hogy TA alapon megnézhetjük a 270-es árfolyamot, ami a lokális minimum visszatesztje, egyben a 10 éves trendvonala. Kérdés, hogy tartósan visszatérünk-e a 10 éves trendvonal alá vagy visszapattanunk... Talán az sem véletlen, hogy a pótlólagos adóbefizetéseket addig optimalizálták, amíg az Union, Uniqa biztosítókat sikerült aránytalanul megterhelni. Lehet, nem ok nélkül.
EPS -4 Ft. Modja már meg valaki, hogy mi a faszt lehet ebben (persze lehet máshol is így van) az országban előre tervezni ? Tényleg a legjobb lett volna eladni 327-en az egészet a picsába és venni Tenerifén egy apartmant, amin akkor gondolkodtam. Befektetést elviszi az infla, osztalékot lefölözik, hitelek havi részlete kiszámíthatatlan, termelni nem tudsz, mert bármikor hoznak olyan törvényeket, ami miatt becsődölsz, egyszerűen, ha valami jól működik az csak rövidtávon tud működni, utána mindenki tartja a markát. Kiölik az emberből teljesen az öngondoskodást és a folyamatos passzív jövedelemre törekvést. Na, jól kidühöngtem magam... :) Veszek műtárgyakat, és régi órákat. :)
Megtettem a szükséges lépéseket a Btk. 337. §-a szerint. És természetesen az MNB-nél is a MNB tv. 90. § (1/b) szerint. Tudjuk, hogy nem akarsz Vukkal vacsorázni, főképpen hosszú hétvégézni, de ez már túlzás annak elkerülésére. :)
Egyelőre az árbevétel alapján készített rangsorban a CIG még a fasorban sincs a nagy biztosítókhoz képest, szóval szvsz a nagy részét a többi biztosító fogja állni ennek a különadónak.
CIGPANNONIA kitartók