az aprózás miatti meglévők % csökkenésében teljesen igazad van:) A matekot én is szeretem:) UI: nekem az kifejezetten érdekes, hogy a rv sokasítás rv ár letörési hatása mennyire nem téma, illetve nem realitás az ML papíroknál... :) Kzgdságilag nem túl logikus:) bár ML érában van egy két új tv szerűség:)
tuti fidesz, 2/3 nem biztos. De nincs semmilyen ellenzéki összefogás, szétforgácsolódottabb az ellenzék, mint valaha, másrészt. Nincs átszavazásai hajlandóság a régi és az új baloldali pártok és a jobbik között, nem szavaznak át 90-100%-ban.
Az adókedvezményt jól látod:) Viszont azt nem tudom, hogy mivel főként a non-life növekedésük határon átnyúlóban realizálódik, az beleszámít-e egyáltalán a vágyóbiztosítási adó alapba (az versenyhátrányt jelentene nekik a külpiacokon az ottani biztosítókkal szemben).. lehet egyébként, hogy a progresszív bizt adó kulcsok kialakításánál a Wáberer és a Cig véleményét kérték ki:) Az biztos, hogy nem a nagy nemzetközi multik itteni leányai kapacitálták, sőt őnekik igencsak nem tetszett anno..:) Erről egyébként nekem az a véleményem, hogy a kisebb adó kulcs valamennyire segíti a kicsiket abban, hogy amíg nincs meg a gazdaságossági üzemméretük, relatíve kisebb veszteségeket realizáljanak. Szóval itt én jónak tartom ezt a progresszivitást.
Nekem van egy celaram ahol mar elgondolkozom az eladason de ezt most nem irom le.Amit kockazati tenyezot latok az idei evre az a valasztas es a nemzetkozi tokepiaci hangulat valtozasa.Ez a ketto az a tenyezo ami nagyban befolyasolhatja az arfolyamot.
lehet a Cig kap 6% konzumra rosszul emlékszem..(kb 4 Mrd 3 e Ft-al 1,3 M dbot jelent) Nem tudom mennyi a szumma konzum össz rv szám. A Bayer-Móricz ML hívás szükségszerűségben teljesen egyetértek veled (ezt korábban is írtam, hogy lehet pont ebben látták a CIG tulajdonfelértékelési lehetőségüket.. )
most is van adókedvezmény a CIG-nek, pontosabban a "kicsiknek", de a CIG mellett már nem sokan esnek bele, a vagyonbiztosítások után fizetendő 10%-os különadó, és a casco után 15%-os különadót csak a nagy biztosítók fizetik, a kicsik csak a felét, ez szerintem nagy versenyelőny nekik ezen a piacon. Persze cascoval nem igazán foglalkoznak, de vagyonbiztosításban nagyon erősödnek.
Bocs, de ez nekem soknak tűnik (biztosító fundás alapon). anno a Garancia 167 Mrd-a 2008 előtt burtál eltúlzott volt (igaz ezen az áron akkor több biztosító is beszállt volna Garanciáért) Viszont a mostani Mo-i Opus Konzum és pol környezetben nem tudom megítélni, hogy elmegy-e a Cig 1000-ig. Akár lehet igen.. Itt nekem az is érdekes, hogyha a konzum 60-70 Mrd kapiban forog, akkor az viszonyításként milyen eszközökkel rendelkezik a CIG 1000-es árból számolt kapi-hoz képest. (pl Konzum MKB, CIG stb részesedés milyen Konzum kapit ad ki)
A tortabol egy szelet vagy ketto gondolok itt allami szerzodesekre esetleg egy torvenymodositas ami kedvezni fog a CIG-nek stb.....itt barmi elofordulhat. A penzuk benne van mi az erdekuk talalja ki mindenki maganak :-)az arfolyam csokkenese vagy az arfolyam novekedese?
CIG Pannónia