egyszer

Regisztráció:
2013-04-07 13:56:10
Hozzászólások száma:
319
Utolsó hozzászólás:
2018-12-01 21:57
Pontok:
Tapasztalati: 4
Aktivitási: 2
Népszerűségi: 4

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2018-12-01 21:57:30
mutat
CIGPANNONIA hívők #11145
ok.
Akkor lépjünk el a témától:)
2018-12-01 19:44:29
mutat
CIGPANNONIA hívők #11141
Kérdésedre részemről az a válasz, hogy nem lehet.... De az biztos, hogy multikat tisztes versenyben lenyomni nem megy úgy, hogy közben egyidejűleg a NER is alád tesz...
Vagyis mindegyikőtök  helyesen láthatja, hogy a jelenlegi 97%-os devizakülföldi biztosítói tulaj arány nemzetközi abszurd.. S  jó lenne, ha  5-10 éven belül 65% alá nézne be.. Persze annak következtében, hogy értelmes hazai bizt vinné (vinnék) a maradvány kb 35%-ot.
Viszont Signal 2 tisztes gondolatait én is osztom, hogy tankönyvi tulajhibára extrém jó példa (persze menedzsmenttel végrehajtatva) a CIG.. 
Vagyis, ha megnézed Móricz és Bayer (akik egyébként egy év csúszással fejezték be a közgázt/marx-ot..) előéletét, akkor abba az ML bemágnesezés, mint meglépett attraktivitási lépés, teljesen szimbolikusan mutatja meg, hogy  a mostani életkorukban tulajként milyen üzleti etikai és teljesítmény lehetőségekkel rendelkeznek.. (persze lehet tévedek benne, s a kor nem is számít, csak a személyes morálhalalmaz).
Amúgy meg a feel, "nem ide tartozik" megközelítésével szemben, részemről is a Signal 2-vel értek egyet. Mert a morálsajátosság  profit várakozást reálisan befolyásoló mivoltja (hogyan áll a pénzteremtés járható útjához)  szerintem is jövő releváns kérdéskör.
(még mindig nem akarok venni, s nincs is)
s visszaolvasva bocs a fogalmazásért..
2018-11-07 11:47:50
mutat
CIGPANNONIA hívők #9073
bocs, erre még nem reagáltam eddig...
ha esetleg jól emlékszem anno is azt az álláspontot képviseltem (együttműködési bejelentés környékén?) hogy a biztosítás szakmai sajátosságok miatt erre rövid közép távon nem látok nagy nettó díjbevétel  és profit növelő hatást..
(cigen átmegy majd max a kínai  üzlet úgy, mint -csúnyán fogalmazva- a  hasmenés.,.. ott is alacsony a tápanyag hasznosulási arány/ bocs a szalonképtelen hasonlatért)
vagyis a várható üzlet(ek) távolba vész, s ha valami nagyobb be is akad (pl Belgrád-Bp vasutépítés vagyonbiztije,) akkor azon se lesz nagy valós lóvéja a cignek..
Köszöntem felétek, szép napot nektek
2018-11-07 11:39:53
mutat
CIGPANNONIA hívők #9072
hA már van nyugdíjad, tartalékolj, pufferelj  a későbbi öreg korodra:)
gondolom akkor neked a tőzsde is erről szól
2018-11-07 10:48:07
mutat
CIGPANNONIA hívők #9068
most mit választottál?
Vagy még mindig franciázol?
2018-11-07 10:47:08
mutat
CIGPANNONIA hívők #9066
Bayer Móricz strómannal/haverral simán megvetetheti őket, ha valamely vezető eladni szeretné, s ezzel  moderálhatnák az árfolyamot.. vagy az árfolyam nem mozgatást..
persze ez is lehet rossz logika..
2018-11-07 10:37:42
mutat
CIGPANNONIA hívők #9063
Bocs a szlenges rövidítésekért..
A 20 év osztrák kapcsán sztem csak örülj, hogy nem franciáknál voltál:) azok jellemzően sokkal amatőrebbek profitcsinálás professzionalitása szempontjából (tisztelet az egy-két kivételnek)
Amúgy meg a gazd-i modellekbe is beleütöm néha az orromat, s így nálam az lett a benyomásom, hogy a multis kritika teljesen jogos:vagyis a felső menedzserek rövidtávú érdekeltsége, és rövid  időtáv kiszolgáltatottságuk teljesen aláássa a tulajok valós érdekeit (egy-két alapos és nyugdíjpénztáras alkalmazotti képviselők, mint nagy tulajdonos képviselők, meg szintén megérnének pár misét)
(ez elsődlegesen nem a magyar, hanem a nyugati világra, tőzsdékre vonatkozik)
Szóval én azt várom, hogy ez a jelen kapitalizmus struktúra érdemben átalakul egy új üzleti modellnek   köszönhetően kb 10-20 éven belül. 
persze a FAANG átalakulás mindenképpen megváltoztatja ettől függetlenül is jelen gazdasági világunkat....
brutál szektorok válnak majd füstté jelen formájukban.. pl Robin Hood.. stb..
2018-11-07 10:21:48
mutat
CIGPANNONIA hívők #9062
nem voltam ciges, csak rajta tartom a szemem a bizt piacon..
A lehívás olyan szempontból is reál lehet, hogy ez a Bayer +aprópénz szórása pár felső vezetőknek, akik nincsenek túl jó anyagi helyzetben (más helyeken vezekhez képest ki vannak "éheztetve")..
így a lehívás azért is indokolt (gondolom) mert egy "alacsony" fizus vezető pozis ember végre hozzá juthat a részvételi és működtetési alamizsnához. S ekkor a félretett fogyasztói és vagyon halmozási igénye (pl a feleség igénye  a tisztelt felső vezető felé), végre gyors  na megmondtammal kipipálható...
Gondoljátok csak el, vezető vagy egy "pénzügyi intézményné", ahol a család és a környezet is prekoncepcionálisan azt gondolja, hogy teljesen nagy a Zsé.. aztán meg lehet szinte kevesebbet keresel, mint egy felkapott szaki informatikus jobb helyeken..
Na szóval így már tán jobban akceptálható szegény ciges vezek "-kényszer likviditási" muszájszerűsége.
(persze ez a komponens  Bayernél és Móricznál nem játszik:)
2018-11-07 09:42:45
mutat
CIGPANNONIA hívők #9048
Köszi Feel az infó besegítést:)
Látom jó a memóriád:)
(s tényleg nem vagyok bent, s nem leszek bent továbbra sem (se vevés se eladás érdekelt nem vagyok_ sőt haverom rokonom sincs ilyen poziban))
Szakmába tán még annyit, hogy a ML megszolg díjbevétel növhatás a nem-élet díjbevételnél talán majd 2019Q1 számaiban hozhat nominál növekedést (valszeg, de azért csak módjával,t)...
Az MKB életeladás Cig élet növre nem látok rá..
A Sallai meg okos nő, de kissé tapasztalat nélkül került hamar poziba, s el volt már szállva évekkel ezelőtt is magától, s a nagyképűség ellenére az idő tényszámai megmutatták, hogy kissé eltájolta magát üzleti jövő látás szempontjából.. Most már jobban lát-e a pályán, nem tudom....
2018-11-07 09:24:40
mutat
CIGPANNONIA hívők #9044
Amúgy meg az egyik kedvenc cigfüggetlen piaci példám az, amikor az egyik gépjárműves biztosító (külföldi leány természetesen) egy szakmalényegi pozira most 2-300 e bruttóval akar kevesebbel embert felvenni, mint amit amennyit ő fizetett 10 évvel ezelőtt!!!!!!!!!!!!!!!  :)
Persze tele van betöltetlen pozikkal, s sír közben, hogy nem képes megtalálni azokat a szegmenseket, ahol a húsosfazék profit szintek vannak!!!!!:)
Egy másik, meg az, amikor egy másik cégnél visszaküldtek egy tökös magyar gyereket, aki az itteni leányt rendbe rakta, s amikor a piacnyerő szituba kerülhetett volna a cég, akkor a magyar leány osztrák nyugdíj közeli felelősei lefújták az egészet, mert a mo-i piac csoport szinten úgyis marginális, s az osztrák nagypapák kontrolling soros min növekedése érdektelenné tette, hogy itt csináljanak valami érdemit:)
s még sorolhatnám tovább a hazai bizt piaci balfékeskedéseket:)
Amúgy ezért is szeretem ezt a szakmát (mert hiába vannak benne értelmes gyerekek melósokként) nagyon szórakoztató a rendszer szintű hablaty halmaz:)
2018-11-07 09:08:09
mutat
CIGPANNONIA hívők #9043
Természetesen a lentiek nem tények, csupán  fantázia szülte gondolatok:
lényegében jól látod a tünetet (sigmund is régóta jelzi, hogy ingyenpénzért nincs királyság)
egy baki (késedelmes bejelentés) még magyarázható lenne egyszeri szerencsétlen csillagzatnak köszönhető hibával, de a szövegkizárás elmaradása (ua téma kommunikációjában) már 99%-os tüneti valósággá teszi a rossz tulajdonosi irányítás középtávú eredményesség rontó hatását..
Amúgy ha tudnátok milyen komoly operatív pozikban keresnek nálatok lényegileg kevesebb bért a cigesek /a nem marginális részük/, akkor asszem fennakadna a szemetek..
A sok vezetős sztorival viszont ellenkeznék, mert nemcsak a melósokon, hanem a szükséges felső vezetők számán és bérén is brutál alacsony ktg tételt (következmény => minőségtelenség) produkálnak..(piachoz képest túllihegett módon)
+a KGFB-s megjegyzésed habár igaz, de a Cigre alapból nem áll.. Ők már tudtak ebben balfékek lenni, illetve nem is értenek hozzá. Vagyis ahol lehet tutit bukni.. s ők is képesek rá, oda inkább talán ne menjenek mert kontárok hozzá.. S nagyobb bajt okoznának maguknak, NEKTEK, mint ha nem mennek oda .. 
(itt azért megjegyzem nemcsak ők a balfékek:).. mert pl a biztosítók többen is olyan pozikra adnak biz szektor alatti béreket, amelyeken valójában a mrd-os nyereségvolumenük múlik (fej-ész-rutin aspekt megbecsültség hiány..)
Szóval sztem az alap (talán korábban is irtam hasonlót), hogy a passat szél fújókkal van baj a CIG-nél... vagyis amíg a Bayer többet tud a "tőzsdecápa filmről, mint a biztosításról, addig max ML behúzó egyszeri ügyeskedés telik tőle.
Búcsúzólág: kb 30 éve mondott nekem egy ismert gondolatot (egy hegesztő srác): kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci.. Szóval maradjunk annyiban a régi tulaj (B és M) túl mohó magának, s ez a profit generáló munkatársakon keresztül negatívan visszahat a produktumra..(ML újdonságot most nem ragoznám)
Nyeretlenketeves: amúgy nekem kifejezetten szórakoztató, hogy egy kis részvényes (pl most pont te) mennyivel jobban átlátja a szitut, mint aki bent tulajdonol s a saját tökélysége miatt nem lát tovább az orránál (vagy a rövid érdekénél)
2018-07-02 09:04:05
mutat
CIGPANNONIA hívők #5348
Bocs,
láttam már ..
kiveséztétek..
2018-06-19 12:13:56
mutat
CIGPANNONIA hívők #5012
Kis off:
BILK-re fundás alapon sztem a jó tipp, 2 e Ft/ Rv db.
persze ez csak saját privát tipp, s nem minősül a holnapi kibocsátásra semminemű véleménynek, értékítéletnek.
Az árfolyam nem csak fundásság miatt alakul majd:)
2018-06-13 19:24:02
mutat
CIGPANNONIA hívők #4826
akkori piaci pletykák alapján 167 Mrd Ft volt (s a poén, hogy ennyit nemcsak a grou adott volna a Garanciáért)
szóval a kb 5 Mrd-os éves profittal rendelkező Grou, elvileg az ML Telenor féle sztorijához fogható lépték..
Vagyis ha a francia szövetkezeti tulaj nem ront el valamit brutál módon, akkor a Cig keretein belül szerintem nem reál a Groura történő ML kézrátétel..
Arról nem is beszélve, hogy asszem a KE piacokon a pü-i cégek most talán sokkal feljebb értékeltek, mint 2-5 éve
 
2018-06-13 18:24:41
mutat
CIGPANNONIA hívők #4824
Sziasztok
Tudjátok, hogy kb 12-13 éve mennyiért vette meg a mostani Groupama alapját adó Garanciát a francia cégcsoport (itteni Európa nevű leánya "kebelezte" be)?
Tipp?
, ha nincs infó
2018-06-11 11:14:04
mutat
CIGPANNONIA hívők #4632
13,7 Mrd Ft szám jó lehet
2018-06-01 16:53:37
mutat
CIGPANNONIA hívők #4127
Köszi megoldom, van bringánk:)
A zsét meg csak gyűjtsd magadnak, s szólok majd ha lesz magyar Google , vagy face kezdeti szakaszban. (igyekszem nem elfelejteni:)
2018-06-01 16:51:51
mutat
CIGPANNONIA hívők #4126
jogos..
Főként az extrem megszorító ktg gazdálkodás hatása látszik azon is amit írsz..
a jó szakit már elvileg itt (biztosításban) is megfizetik általában .. Cíg ebben az egyik legalja, ha nem a legesleg... 
Szóval ez a ktg arány pot. csökkenését, illetve a szakmai versenyelőny lehetőségét is vélhetően jól és negatívan illusztrálja.
A nagyobb bevétel azonos nominális ktg, %-os ktg-et csökkentő aranyszabálya se biztos teljesül majd a Cig-nél..Viszont igen: az ML faktorral egyik konkurense se rendelkezik..
2018-06-01 16:42:41
mutat
CIGPANNONIA hívők #4120
igen lehet, valójában a maci már nem csak Erdélyben kopogtat..
SMAL, SIG, kösz a diskurzust, nekem kell mennem a gyerkőcért:)
Ez azért fontosabb:)

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE