én is az vagyok, csak nagyokat lépek:) Szóval nyugodtan engedjétek ki a fantáziátokat.. tudom a lépték nem a tipikus kozmetikai szalont nyitok kategória.. (kb 7-8 tiszta hónapot invesztáltam már bele, de ettől még nem gondolom azt, hogy tudom a tutit:)
Szimpatikus a 3. oldali vélemény:) azt teljesen "megvettem" belőle, hogy alapból a magas saját tulajdonú rv árban érdekeltek, de az általunk nem ismert háttér szándékok miatt ideiglenesen az árf letörés is érdekük lehet) A nagy halak árnyékában úszáshoz nektek pedig sok sikert mind élmény, s főként anyagi szempontból:) UI: lgyszi röviden a TA rövidítés jelentését megírjátok nekem? Technikai elemzést rövidítitek így? + kösz a pozitív visszajelzést
Nekem még ilyen menyecském nem volt:) nem is invesztáltam ilyen ajándékokba hölgy számára, sőt még olyan sem volt az oldalamon, aki ezt maga finanszírozta volna meg:)
Ha esetleg erre valamelyikőtök válaszolni akar, akkor talán még annyi kiegészítést tennék, hogy a Bétesekkel már egyeztettünk (Xtend stb), s inkább a tőzsdén kívüli vonal lenne az érdekes (bár ha már leírtad azt a részt, akkor küld el nyugodtan:) + annyi infó, hogy van benne startup vonal, de a hazai Eus-kooperációs startup alapok nem annyira játszanak, a tulajdonrészesedési irrealitásaik miatt.. kezdetben hazai, majd NYE-i piac. kb ennyi..
Nem is feltételeztem hogy nem veszed figyelembe a két oldalt, inkább arra utaltam, hogy a megyszólalásaid 99%-a a pozitív kategória (ami nem gond) és a negatív véleményednek/feltételezésednek nem adsz hangot. Mindez nem baj, maximum a felületes szemlélő gondolhatna mást. Ráadásul azért is jó ez a "Feel" optimizmus, mert ezzel nálam pl. azt éred el hogy még inkább vizsgáljam a másik oldalt, a negatív eshetőségeket is. Így tisztább képet kapok adott esetben. Én ettől függetlenül szeretek hangot adni +/- tekintetben is a gondolataimnak mert így korrekt álláspontot lehet kialakítani.
ha tőzsdéznék, akkor is valószínűleg én se vettem volna bele.. ebben az irracionális időszakban van egy kockázati határ, amelyet a nem csak tömeggel futó óvatosabbak szerintem helyesen nem vállalnak be. erre csak a lottópénzt szabad a mi féle óvatosabbaknak beletenni.. persze van egy kockázatvállalóbb típus is, s ő közülük most többen is szép summát nyerhettek (el kell ismerni)
Azt gondolom hogy mindent a helyén kell kezelni és értékelni. A CIG is belép(ett) abba a kategóriába, ahol már nem a Nord és Set kaliberek úszkálnak. DE! Belép(ett) abba a kategóriába is (ML miatt) ahol minden megtörténhet. Végigolvastam az eszmecserét , respektálom is az infókat. Mindazonáltal fontos észben tartani, hogy a papír árfolyamára a TA-n és a Funda-n kívül ezentúl hat az "ML hatás" is. Amit jól megfogalmaztatok azzal hogy idézem: "oda teszik az árfolyamot ahol nekik jó" és ez nagy igazság. Itt lép be a képbe a mai nap folyamán feltett egyik kérdés: "mi a jó nekik alacsony vagy magas árfolyamon tartani?" Nos innentől ez nézőpont kérdésévé válik(válhat). Egy OTP-MOL stb esetében ez nem kérdés, míg ML papírokban mindig ott a motoszka a fejben hogy mi megy a háttérben? Mert adott szituban az alacsony és a magas árfolyam is jó nekik csak tudni kellene épp mi a szándékuk. Ez miért jó nekünk? Azért, mert ezekkel a papírokkal oda/vissza szépen tudunk keresni mert folyamatosan tudunk figyelni, lépni. Akik nem azok beragadnak/lemaradnak iránytól függően. Mindezt csak azért írtam le hogy egy harmadik vélemény is megjelenjen a színpadon. ( Egyszer= full funda, Feel=mindig pozitív) Konklúzióként ismétlem magam: a helyén kell kezelni az infókat, elraktározni de nem túlértékelni legyen az funda, TA vagy a Feel tipusú örök optimista (nem bántásként, respect-ként írom!!)
a magán nyp életképességében Chile példája miatt sem hiszek.. Az önkéntes más kérdés, kiegként valószínű futni fog, s ha az átlagbérek az alső 7 decilisben is emelkednek érdemben a megélhetési ktg felett, akkor vélhetően jobban prosperálnak majd..
Igen es azt se felejtsuk el azert az uj menedzsment mar evek ota ezen dolgozott ,Kader Gabriella vezetesevel egy nagyon jo iranyvonalat kepviselnek.Szepen rendbe tettek a biztositot.
Megkérdezem a véleményeteket egy privátról (tanulás végett, meg érdekelne is a véleményetek). maszekba most próbálok egy helyre terelni 3-4 Mrd-ot. Más egyéb tevékenység mellett. Lényegében megvan a saját koncept, de ennek ellenére kíváncsi lennék, ti milyen lényegi pontokkal fognátok hozzá, ha éppen most ezt a projektet vinnétek magatoknak. Szívesen veszek át tőletek olyat, amelyre esetleg nem gondoltam, vagy éppen a kamikázé elképzeléseimet szelídíteném le.. Előre is kösz a véleményeteket , tanácsotokat.
CIG Pannónia