Topiknyitó: zolifiazoli 2021. 02. 18. 21:14

Backtest és ami mögötte van  

Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
casual 2023. 07. 24. 14:10
Előzmény: #10077  EURHUF_goes_to_haven
Az első mondat a lényeg. Meg egyúttal a csapda is, hiszen a nagy tömegek viszonylag kis része képes erre, és járja be az általad említett utat, vagy hasonlót. A valóság az, hogy az infláció szinte "sokk", amikor jelentkezik, aztán lassan kúsznak a bérek felfelé, majd később (mikor?) lassul az infláció és majd idővel megérkeznek a bérek is reálértékben. Csak hogy addigra sokaknak már késő. Ha nem így lenne, semmi szükség nem lenne árstop, meg kamatstop meg hasonló hókuszpókuszokra. 
EURHUF_goes_to_haven 2023. 07. 24. 13:42
Előzmény: #10078  kukacponthu
Másik irány ;) 
kukacponthu 2023. 07. 24. 13:36
Előzmény: #10077  EURHUF_goes_to_haven
2-vel arebb?!
Akkor ez csakis a normalitas anyafoldje, Oroszorszag lesz az:)
EURHUF_goes_to_haven 2023. 07. 24. 13:33
Előzmény: #10076  kukacponthu
Embere és élethelyzete válogatja. Én 2 országgal arrébb mentem így sikerült bőven :D. De ha maradtam volna (tartom a kapcsolatot a régiekkel) ott is meglett volna egy akkor mértékű emelés (3 lépésben 2021, 2022 közepe és 2023, ami ~ 135-150%. Tudom, hogy nem ez a gyakori, de nem is lehetetlen. 
Ilyenkor jutnak eszembe a jobbhopperek, hogy 2-3 évente fiatal életszakaszban érdemes munkahelyet váltani, mert különben az ember beskatujázódik. (illetve hierarchiából fakadó korlátokba ütközik ami kis fluktuáció esetén ugyanúgy beragadást jelent).
kukacponthu 2023. 07. 24. 13:27
Előzmény: #10075  EURHUF_goes_to_haven
En sosem ertettem egyet ezzel az elinflalasi lozunggal, mert kozgazdasagilag megallja a helyet de eletkornyezeti szinten azert ez santit, mert az utopia, hogy a jovedelme az embernek lekoveti az aremelkedes utemet, az egy romantikus utopia, semmi mas:)
EURHUF_goes_to_haven 2023. 07. 24. 13:20
Előzmény: #10073  stolz
Elinflált hitelnél nincs jobb, ebből a szempontból, ha a mostani befektetés hatékonyság növekedést hoz akkor abból simán lehet önmagában is plusz, hát még ha inflációval korrekciózzuk a hitelt ;) 
Ha én csak a ~25% ot veszem ami 21 óta van, akkor köszönöm szépen azt a 7,5 Millió Ft ot amit "nem kell megfizetnem. (ha inflát követte a bérem). Ugyanez igaz szerintem nagyban is, ha valaki előre menekül, és nem elherdálja
casual 2023. 07. 24. 12:48
Előzmény: #10073  stolz
Pár milliárdot én is vállalok abból, vegyék csak fel, aztán utálják át nekem :D
casual 2023. 07. 24. 12:18
Előzmény: #10069  pfantom113
Te már választottál hová állsz? Reméljük, innen el egy másik topikba, van erre létrehozva bőségesen, ezt meg meghagyod nekünk eltévelyedetteknek...
kukacponthu 2023. 07. 24. 07:02
Előzmény: #10068  casual
Koszonom, mar hallottam rola, de most mar el is fogom olvasni!
kukacponthu 2023. 07. 24. 06:59
Előzmény: #10069  pfantom113
Latom, betalalt az M1 es a Hirt TV. A legnagyobb szabadsagban neveljuk a fiunkat, ahol van Jezuska, a gyereket nem a golya hozza es tudja, a gyulolet az gyuloletet szul…ja es nala a buzi is ember!
Azonban nem babazik, nem jar rozsaszinben es imadja a rock zenet!
Latod, igy is lehet!
A vilag valtozik, ha nem igy lenne, meg mindig a kert hatso vegebe szarnank es gyertyaval vilagitanank.
30 eve a kockas inges rockerek voltak a lazadok, 50-60 eve a hippik a kozellensegek, szuk 100 esztendeje meg az osztrak festo gyerek kezdett bele a “normalitas” hirdetesebe.
Akkor ezek szerint te magad is a szanalmas kategoriat erosited, hisz te is az avitt, nyugati oktatast kaptad…
Ideologiakrol beszelsz, mikozben az egyik legnagyobb, az a partallami kommunizmus, amit ket kezzel vedesz Kina eseteben.
Rengteg pro es kontra erv, azon apro kulonbseggel, hogy jomagam a jozansag, a tapasztalas es a tajekozottsag harmasaban hiszek, mikozben az osszes, ismetlem az osszes politikust hazug es gerinc nelkuli embernek tartom!
pfantom113
pfantom113 2023. 07. 23. 23:24
Előzmény: #10066  kukacponthu
Ázsiai oktatási reform,pont a vidékről szól. Wi-fi távoktatás,ez a lényege a dolognak. 
Míg Európa, több százéves hagyománnyal tanít,ők változtattak.
Az meg,hogy az Ázsiai népek mennyire tanultak,felmérések eredményei. 
A gyerekek tiprásáról,nem tudok. Ez is egy ideológia,ha van ilyen.
De nekem szimpatikusabb,mint óvodában buzikkal,leszbikusokkal neveltetni a gyerekeket.Alapfogalmakkal,hogy mit jelent a leszbikus.Meg apa,jó anyuka.
Hasonló könyvekkel,mesékkel traktálni,hülyíteni a gyerekeket. "jó világ" szocializálódnak!
Meglehet nézni a nyugati világ mostani gyermekeit,hogy milyenek.90% ban szánalmas! 
Aki volt katona az tudja miről beszélek.Ahogy jöttek a fiatalabbak,egyre puhányabb volt a felhozatal.Az én időmbe egy tanárnak volt tisztelete,most? Mert fegyelmezhetett.Ennyit a tiprásról.
Sok egyetemet végzetnek a faék is bonyolult.
Ez a fenemód jóvilág,azt eredményezte,hogy a hülye, segítséget kér a másik hülyétől.
Sajnos, ez minden területen igaz. Iskolázottságtól független.
A rossz idők, kemény embereket szülnek. A jó idők, gyenge embereket szülnek. 
Lehet választani, hova állsz.
casual 2023. 07. 23. 21:15
Előzmény: #10067  kukacponthu
Ajánlok egy könyvet. Malcolm Gladwell: Kivételesek. Elég sok mítoszt lerombol arról, hogy min is múlik a siker, mi az a tehetség, vagy ki a tehetséges, ki a zseni.
kukacponthu 2023. 07. 23. 06:47
Előzmény: #10064  emerald
Igen, az utolso gondolat a lenyeg!
kukacponthu 2023. 07. 23. 06:42
Előzmény: #10065  pfantom113
Kinaban masszivan 2 tarsadalom van. Egyszer a nagyvarosi, aki a megszurt (allamparti) hirekkel szocializalodik.
A masik a videki, ami egy egesz mas vilag…
Kina valoban nem erzekenyit, inkabb gyermekek millioit tiporja porba, az jobb?!
Egy brusszeli, amszterdami is mininum 2 nyelven beszel…ja es Szingapur baromira nem Kina!
pfantom113
pfantom113 2023. 07. 23. 01:13
Előzmény: #10064  emerald
Te a Világról beszélsz és nem Kínáról. 
Ázsia "Kína" a nyugatot lassan megeszi reggelire. Nem csak az olcsó munkaerő miatt. 
Ázsiai oktatási reform bevezetésével a világon a legjobb tanulok Ázsiaiak.
Persze ez nem csak Kínára igaz.Pl. Egy ma húsz éves szingapúri diák anyanyelvén kívül legalább két nyelven beszél.Általános iskolában kötelező oktatási és tanulási nyelv az angol.
A világ egyetemein tanuló diákok nagy része Ázsiai,legtöbbje zseni, más országokhoz képest.
Nyugati világ hanyatlása és elkorcsosulása "transznemű sportolok és szépségkirálynők"puha pőcsü férfiak és kapcarongy nők.Érzelmi és lelki szegény emberek,nulla intelligenciával.Ez a mi nyugati világunk,teli optimista szakemberekkel és OKJ-s hülyékkel. Érdekesség,hogy mindenki ebben szeretne élni. 
A mi világunkban,"nyugat" ami rossz az jó,söt büszke lehetsz magadra!Ha meg jót teszel az szégyen és rossz."ami szögletes, azt gurítják,ami kerek azt meg viszik." 
emerald 2023. 07. 22. 23:00
Előzmény: #10063  casual
Amit mi nem látunk innen, az a kínai oktatási szemlélet.
Ami arra neveli az egyént, hogy nem baj ha máson átgázol, ha így éri el a célját.
A sikeresség pedig a legfontosabb.
casual 2023. 07. 22. 20:31
Előzmény: #10062  kukacponthu
Hasonlóan hiszem. Mert végül is mi van Kínának? Lényegében végtelen, kvázi ingyen munkaerő, meg ezt kordában tartó hatalom. De ez egy világuralomhoz kevés. Ahhoz több gógyi kellene, nem csak importált (einstandolt) knowhow. Mert a tömegtermelés mellett egyelőre nagyrészt csak ez van. Persze, van haderő is, de erőszakkal még senkinek sem sikerült "okosabbnak" lenni. USA, Unió mindig temetve van, aztán köszönik szépen, de a nehézségeik ellenére boldogulnak, és valahogy mindig előre esnek...

Még mindig ott tartunk, hogy a világ legnagyobb része, ha jobb élete gondol, akkor amerikai, vagy európai életmódot akar, nem ázsiait importálni.
kukacponthu 2023. 07. 22. 19:48
Előzmény: #10056  stolz
En pedig nem hiszek abban, hogy egy korlatok koze szoritott totalis diktaturaval vilaguralmat lehet megeszerezni.
Apple, Google, Microsoft, Nike, Amazon - a teljesseg igenye nelkul - ezek olyan komoly markanevek, amirol a kinaiak nagyon tavol vannak.
Idovel lehet beerik az USA-t, de en nem temetnem a hamburgereseket, ahogy az EU-t sem.
Lehet en elek alomvilagban, de ezt vallalom!
emerald 2023. 07. 22. 18:53
Előzmény: #10058  stolz
Ugyan, nem neki jön az, hanem nekünk.
Ő majd elmondja ki a hibás, mi meg pislogunk, mit nyög be éccaka, visszamenőleg.
Mondjuk az alapján amit felvázoltál, lesz ez még így se.
Konklúzió:
Örüljünk, együnk finomakat és egyben egészségeset.
Két háborút megélt nagymamám azt mondta:
Csak az tiéd amit megeszel.
Mindent elvehetnek tőled, de azt már nem.
Lassan megértem amit mondott.
Ma már oly ritka a tiszta élelmiszer, hogy ha hozzájutok, ez a kincs!

Topik gazda

zolifiazoli
zolifiazoli
2 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek