Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Nos, mivel a vidéki házban élsz így a szentendrei már vagyonnak számít, szóval benne vagy az 50k-ban, viszont ha visszaköltöznél a szentendreibe, akkor kiesnél. :D
Az elmúlt 100évben, vagyonok tűntek el, majd kerültek újra és újra másokhoz. Nem látom a családi vonalon az öröklődést. Persze lehet csak a mi családunk nem tudta jól felhasználni a lehetőségeit. . A családunkban én kivételesen sikeresnek számítok. Nincs egy fillér megtakarításom se, sőt most kicsit el is adósodtam 4m rövidre. Ezzel egyetemben a sztendrei ház értéke kb140+ingóságok még 10, meg a videki ház 6-7 Jahhh és 23éves lesz az autóm idén :))) Akkor én hova tartozom?! A szomszédaim sokkal nagyobb lábon élnek, jobb kocsikkal mászkálnak. Azt se tudják hol nyaraljanak.
Akár defláció is lehet jövőre, ha komolyabb recesszió alakul ki. Akkor fog bepipilni a Varga Miska, ha ez tényleg bejön, mert akkor már az infláció sem segíti majd a költségvetést...
Köhömm Churchill forogna a sírjában ahogy ezek lehazudják az inflációt.... (tudom sokan mondják hogy nem Churchill mondta, hanem a chaplin bajuszos festő jobb keze, attól még tény. A papír sokat elbír , hogy a boltok polcain milyen valós vásárlóerővel találkozik a rabszolga meg senkit nem érdekel. Szerintem KSH és a kormány indulhatna a ki tud nagyobbat hazudni versenyen... szerintem megosztott első hely ;)
Jól élnek az emberek a valóságban. A facebokk csak a jéghegy csúcsa, ott csak a nagyon extrovertáltak mutogatják magukat. A nagy többség meg szépen magamutogatás nélkül is vígan éldegél...
Csak erre tudok gondolni én is! :) Viccet félre téve, nekünk simán meg van az a vagyon a családi házon felül, amibe lakunk. Ráadásul egy fillér hitelünk nincs. Örökölni sem örököltünk semmit. Ettől még lehet persze, hogy az 50K-ba tartozunk, csak ezen én is nagyon meglepődnék. Persze a magyar virtus az az, hogy nyújtózkodj a takaródon túl, amennyivel csak bírsz. Hallottam én olyanról, hogy átlagos jövedelemből élő család arra vett fel személyi kölcsönt, hogy el tudjon menni FB-n posztolható (menő) környezetbe nyaralni. Szóval az is igaz, hogy amit láthatunk, az valami nagyon torzított kép, szerintem. A valóság ennél sokkal prózaibb lehet!
Hidd el az 50-100 milliós betétek pl teljesen kommersszé váltak. Óriási vagyon halmozódott fel az országban. Nincs háború majd 100 éve. Az emberek folyamatosan örökölnek. Elkerülhetetlen a vagyonfelhalmozódás.
Csak azt a lakóingatlant, amiben lakik. A többit természetesen igen. Ha egy tök átlagos példát veszünk. Van egy ház amiben lakik(ezt nem számoljuk bele), egy lakás(min 25-30 m) plusz nyaraló (30 m-) autó( 5 m-)és egy átlagos megtakarítás( 30 m-), akkor már meg is van a 100 millió. Ezért nem értem, hogy hogyan lehet csak 50k magyarnak 100 millió vagyona, a cikk szerint.
Backtest és ami mögötte van