Ha megnézitek, akkor ez a mélypont látható volt csak a tavai júliusi, és októberi mélypont előre vetítette, viszont októberben elindul egészen januárig mi változott azóta, miért van most lejtőn?
érdemes összehasonlítani a szintén tőzsdén lévő szektortárssal (GSPark)
Az Appeninn beszámolójában az 1 részvényre jutó nettó eszközérték 0,6 eur (188 Ft), a GsPark esetében ez közel 9 eur (2800 Ft).
0,6-os P/NAV-val számolva az Appeninn 113 Ft-ot, a GsPark 1.680 Ft-ot ad.
A tőzsdei árfolyammal összehasonlítva ez alapján az Appeninn felülértékelt, míg a GsPark alulárazott.
Ha valaki nem tudná a CECE indexben csökkent a súlya az appeninn-nek és a zárószakaszban kellett kitáraznia az indexkövető alapoknak akik vettek a dec 21-i bekerüléskor.Egyébként érdekes, hogy amikor nem volt benne , akkor 210-220 között volt az árfolyam, most amikor még mindig benne van , és rekord bevétele volt a cégnek szándékosan 200 körül tartották a kitárazás előtt.Már a bekerülés előtt is szándékosan szorították lefelé egy 220-ra berakott nagyobb pakkal, amit azóta sem értek, mert azt magasabban is megvették volna az alapok.Na mindegy mert most a záróban már egy kicsit a kb 65 eurocent/részvényenkénti érték alá került az árfolyam.Én most sem mondom, hogy ez felfelé fog menni, de ez alá már nem igen várnám.
Furcsa volt a mai végjáték, én arra tippelek, hogy valakit likvidálhattak, mert egy jó nagy pakk jelent meg 174-en eladásra, és az húzta le a záróárat. Ha valaki normálisan el akarta volna adni a pakkját, szerintem 200 körül adogathatta volna, nem kellett volna pont záróban berakni azt a közel 50000 db-ot.
Legalábbis remélem, hogy ez a helyzet, mert a korábbi jelentésekből egyáltalán nem az jött le, hogy most menne csődbe a cég. Persze mivel jó sokat kellett várni a vételi oldal feltöltődésére, nem biztos, hogy gyorsan visszamegy 200-ra, hiszen egy adag vételi erő ma elszállt.
APPENINN