Én nem vagyok az appeninn nagy barátja, de ez nem pénzkiszedésre van. Éves 7,5 millió forint? ne komolytalankodjunk már. Ráadásul a 3éves magyyar állampapír hozama is 5% körül van, tehát még kockázati prémiumot sem kértek. Szóval bár nem értem mi az értelme, de ha ez pénzkiszedésre lett volna csinálva akkor úgy nézne ki hogy 5 mrd ft 12%-os kamatozású 10éves kötvényt bocsátanak ki. Vagy mondjuk 20 millió euró 10%-os. Ilyenek. Azzal lehetne kiszedni észrevehető pénzt. ezzel nem
szemem rajta, de nem győzött meg továbbra sem... nem mellesleg 1-2 éve 400 környékén és elég sokat vergődött mire zuhanni kezdett... sajnos ez is az ellen szól, hogy felfelé indulna. simán van tér még le.
Pontosan mondod. nem a jelent, hanem a jövőt kell árazni. És pontosan ezért van az egekben a tesla, mert elképzelhető olyan jövőkép, és a spekik jelenleg ebben hisznek, ami szerint pár év múlva 100szor ennyi autót ad el és 100szor ennyi lesz a profitja mint most. ez egy racionális várakozás lehetm, habár nem biztos hogy bekövetkezik.
az appeninnél azonban nincs nöevekdési lehetőség organikusan. nincs semmiféle innovatív terméke amire hirtelen 10szer annyi vevőt találna. Sőt, az egész magyar tőzsdén nem nagyon van olyan részvény, akinek a termékeire hirtelen óriási többletkereslet lehet, és emiatt többletprofit. nincs növekedési részvény a BÉT-en. Egy-kettőből lehet az, de az appeninn egész biztosan nem az, mint ahogy egyik ingatlanos cég sem az. Ezeknél a nagy csodát a nagy tőkeáttétel hozhatja és szokta hozni, mint ahogy a buktákat is. Ha 10 dollárt ér az ingatlanja és van rajta 8 dollár hitel, akkor 1-et ér a cég. Ha hirtelen 20%-ot emelkednek az ingatlanárak, és 12-t ér az ingatlanja, akkor mivel a hitel még mindig 9, a cég értéke 3-ra nő, tehát triplázódik!
Na meg a részvény a Prémium kategóriában van,nem pedig a T ben vagy B-ben. Hanem a Prémiumban ,ennek valószinüleg megvan az oka. Meg lehet nézni mely részvényekkel van egy csoportban. A bécsi tőzsde is besúlyozta még decemberben,miért is azt tudod?
APPENINN