Féléves jelentésben nincs erről info? Időszak zárása utáni eseményként sztem meg kellene említeni, ha jelentősebb. (Még nem volt időm átfutni, csak a prezit.)
Fa ék egyszerűséggel 8-hónaptól nagyobb kapacitással dolgoznak az Újonnan üzembe helyezett gépek.. Ezek már termelni fognak… Kiváncsi leszek én is.. De bízok benne
Faék egyszerűséggel számolva ha megduplázzuk a az első félévet, akkor tényleg meglehet a 20, egy kicsit számolgatva azonban legjobb esetben is csak 18, de kicsit pesszimistán számolva inkább csak 17, ha másért nem mert a harmadik-negyedik negyedév szezonálisan gyengébb szokott lenni - nem vitatkozni kívánok és számháborúzni, tegyük ezt el jövő év elejéig, felírom és majd visszatérünk rá.
Első látásra valóban nem néz ki jól az, hogy 37%-ot csökkent félév/félév alapon az EPS. DE ennek az oka a magas bázis ami egy extrém piaci szituációnak volt köszönhető. Ez a tipikus windfall gain. Ami nekem elsőre eszembe jutott a jelentésről az a fenntarthatóság ( nem a bullshit értelemben) . Annak ellenére fenntarthatónak látszik a korábbi jövedelmezőség, hogy most nincs hátszél. Faék egyszerűen kalkulálva év végére meglehet a 20 Mrd-os EBITDA ( 2*9,8) és az EPS is lehet 600 Ft körül ( 2*285). Mindegyik elemzőház ( MBH, ERSTE, Kalliwoda) ennél kevesebbel számol 2024-re 2025-re és 2026 ra is. Kiváncsián várom az elemzői modellfrissítéseket mert azokba sem az új beruházások nem épültek be sem pedig az alacsonyabb kamatkörnyezet. ( Legalábbis szerintem) EV/EBITDA és PE alapon is szerintem nagyon olcsó a részvény.
Szerintem is… És így hogy a spekák meg a remegő kezűek is kiesnek elindulhat egy szép lassú hosszú emelkedés… Az eredmények jönni fognak A beruházások be vannak jelentve a gépet üzembe vannak nyilván ezek termelni fognak és eredményt fognak hozni + eredményt Rengeteg beruházás be van jelentve amit most kezdte kell termelni ebbe a hónapba
ha az árak nem esnek tovább akkor elértük a mélypontot. sztem több nagymértékű visszaesés nem lesz, inkább kisebb növekedés majd ahogy jönnek az energiatárolók egyre nagyobb. a balkáni projektet ne számítsuk, nem lehet tudni mikor és milyen mértékű lesz, ha lesz egyáltalán.
Ez az első két negyedéből már tudni lehettet.. Szerintem.. De a sok ingyen milliárd és a most be üzemelt gépek sok hasznot fognak hozni, a mínusz eps-ből Jövőre plusz lesz:) De a lényeg így attól, hogy másképp látjuk még meg tudjuk beszélni.. jó kereskedést neked sok nyerőt..
nagy igazsag, hogy minden egyes tözsdei trade arrol szol, hogy valaki teved...mindenki maskepp latja. Ha szerinted el van tulozva, akkor szerintem meg el van bagatellizalva a 37%os EPS eses.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.