"Ha visszaolvasol, PMÁP-ról írtam. Te keverted bele a MÁP+-t, csak azt nem tudom, miért." Hát ezt így utólag már én sem tudom:-) Valahol, valami félrement nálam, ez esetben én kérek elnézést!
Akkor most mondok neked valami olyat, amit eddig talán nem tudtál: a MÁP+ (más néven szuperállampapír) és a PMÁP két különböző termék. Ha visszaolvasol, PMÁP-ról írtam. Te keverted bele a MÁP+-t, csak azt nem tudom, miért.
Ember, hiába létezett, ha időközben megváltoztak a forgalmazás feltételei,akkor már nem ugyanaz a konstrukció, még ha névleg mutat is hasonlóságot! Ülj be egy 50 éves Mercibe, meg egy maiba és rájössz, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, bár autó és Merci mindkettő.
Nem köteles vissza venni, vissza veheti és meg tud adni olyan árat, hogy nagy valószínűséggel nem adod vissza. Idézet az államkincstár honlapjáról: "Bruttó árfolyam = Nettó árfolyam + esedékesség napjáig felhalmozott
kamat. A táblázatban szereplő árfolyamok a Magyar Államkötvények
esetében maximum 100.000.000 Ft névérték vételére és eladására; a
Bónusz, Kétéves és Prémium Magyar Állampapírok esetében maximum
50.000.000 Ft névérték vételére jelentenek kötelezettséget.
Nagyösszegű készpénzfelvételi szándékát a fiókban kifüggesztett rendelkezés szerint kérjük jelezni.
A kereslet-kínálat változásának függvényében a napközbeni árfolyam változtatás jogát a Magyar Államkincstár fenntartja." Ja és nem csak az árfolyamok hanem a napi limitek is bármikor változhatnak. Alapvetően jelenleg ez egy elméleti lehetőség, ami bizonyos (nem 0) valószínűséggel bekövetkezhet. Most én inkább azt tippelem, hogy az infláció évekig magasan marad, egyrészt a Nagy Marci részéről ez meg is fogalmazódott. A jövő évi áremelések és osztogatások is az infláció magas szintjét jelzik. Számomra most az tűnik a legvalószínűbb opciónak, hogy az infláció csak évi max 2% körüli értékkel fog csökkenni a következő 3-4 évben. A jövő évi inflációt én 10% körülinek tippelem és ez fog nagyon lassan tovább csökkenni. Ne felejtsük 2026-ban választások lesznek. Nem tudom emlékszik-e még valaki a 2022-es választások előtt történtekre?
Egyik hozzászólásban a forintnyomtatós kenyérsütős topicban itt nincs törlés már szöveg meg, aztán meg bekapcsolt a delete gomb és törölve rengeteg hozzászólás. Ennyire nincs törlés. :D
De a régi szuperállampapír ismertetője nem azt tartalmazza. Hanem ezt:" Visszavásárlás
A kamatfizetést követő 5 munkanapos időintervallumban a forgalmazók
nettó 100%-os árfolyamon (ami a névérték) plusz a visszavásárlás
értéknapja szerinti felhalmozott kamaton jegyeznek vételi árat a Magyar
Állampapír Plusz sorozatra és vásárolják vissza a befektetőktől. Az ezen
kívüli időszakban a Forgalmazók meghatározott feltételek mellett napi
vételi árfolyamot jegyeznek a Magyar Állampapír Plusz sorozataira, így
azok a lejáratot megelőzően a Forgalmazók üzletszabályzatában leírtak
szerint eladhatóak."
Ne legyünk már ennyire dedósok, az hogy valaki valamit MEGVEHET, az nem azt jelenti, hogy meg is veszi. Ráadásul itt megint nem arról folyik a vita, hogy biztosan nem váltják vissza lejárat előtt, hanem hogy helyzet estén MENNYIÉRT váltják vissza. "kizárólag az árjegyzési kötelezettségük teljesítése érdekében (saját számlára)megvásárolhatják az ÁKK Zrt-vel megbízási szerződést kötött forgalmazók (a továbbiakban: Forgalmazók), azzal, hogy ezen Forgalmazók kizárólag az elsődleges piacon szerzésre jogosult személyek részére ruházhatják át az így megszerzett Prémium Magyar Állampapírokat."
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.