https://index.hu/gazdasag/2022/11/09/erste-bank-kilatasok-extraprofitado-kamatstop-hitelezes-radovan/" Az a bank, amelyik megszorul, a jegybanktól nem 18, hanem 25 százalékos kamatra kap hitelt állampapír fedezete mellett. Ha ezt el akarja kerülni, akkor bizony más módon kell biztosítani a likviditást. Épp ezért ádáz kamatverseny alakult ki a vállalati betétekért " Mi is az egyik eszköz amibe egy pénzpiaci alap fektet? A bankbetét! Hát ezek az extra kamatok sem a DKJ-ekben fognak lecsapódni.
Nem is akarok. Amig lekotom tudom mennyit kapok. Ha egy ev mulva felet sem adja, olyan lesz a piaci kornyezet, akkor lehet veszunk penzpiaci alapot. Ettol mas veheti most is, meg maskor is
Ennél egyszerűbb és olcsóbb DKJ-t venni a költség 0 a MÁKnál és a hozama már hónapok óta 10% feletti, akár 13-is. Lehet több lejáratra venni, akkor rendszeresen pénzhez jutsz nem kell feltörni.
Pénzpiaci alapot addig kell venni és tartani amíg nem zárjuk ki a további hozamemelkedést, és akkor kell kötvény alapba rotálni amikor azt gondoljuk, hogy megállt a hozamemelkedés, oldalazás vagy hozamcsökkenés várható.
Egy pmáp és egy pénzpiaci alap összehasonlítása meg alma a körtével esete, mert más az időtáv. Ha már hasonlítani kell valamihez, akkor azt egy kötvényalaphoz kell.
Nem tudom, hogy jönnek a pénzpiaci alapokhoz az olajos pozik? Szerintem sehogy. Egy pénzpiaci alap mindig a jegybanki alapkamathoz vagy még inkább az aktuális rövid állampapírpiaci referenciákhoz hasonló hozamot fog produkálni. Nem kell ezt túl bonyolítani. Jelenleg 13% körül van az egy éves hozam, ekörüli hozamok várhatóak egy év múlva egy pénzpiaci alaptól. Nem pont ennyi, de ekörüli. Ez függ az alapkezelő tehetségétől, illetve a befektetési politikától.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.