Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
A kötéslistát végigböngészve zömmel inkább kisebb csomagokat találtam (5 ezer alatti darabszámmal), arra tippelek, hogy a döntő részét ezek adták. (a legtöbb kötés kevesebb, mint 1000 darabos volt) Volt egy-két 20 ezres pakk is, az 5 ezer fölöttiek darabszámát saccra 120-130 ezerre tenném (pontosabban is meg lehet nézni), az összforgalom ma 600 ezer volt. Persze csak mert kisebb tételben adták, lehetett még nagybefektető, aki adagolja a részvényeit. Szerintem a liftezést inkább a tételek ki-be ugrálása adta, vagy legalábbis nagyon nagy szerepe volt benne, hipp-hopp eltűntek támaszok és ellenállások.
Ami infót összetudtam szedni, majdnem mindenki arról beszél hogy mekkora üzlet lesz 4 ig-nek a takarékok IT rendszere korszerűsítése. Giga üzletről beszélnek , nem értik a mai pánikot.
Volt mar az ove, majd kiszallt... kicsi a kozkez, ha a takarekot behuzza, akkor elkepzelheto, hogy a jelzalogbankkal osszehuzzak, de en egyre inkabb azt gondolom mas cegbe teszik a gigabankot... ha majd tudsz vmit sikits, mert en is megjatszanam 😉
Igen. Inkább a részvények kiszórása volt fontos a Konzum PE-nek, ami közkézbe került, de baráti kézben landol előbb-utóbb, mert most 500 és 600 között visszagyűjtik szvsz. Szóval az is inkább "ML piacon belüli" manipuláció lehetett. Ha szárnyalt volna a török gazdaság, és ők látnák el uzsorahitellel az egész világot, akkor is szakadt volna az Opus.
Amit nem értettem nyáron az pont ez a külső körülmény, ráhatás volt az opusnál. Megtámadták a török lírát augusztusban, esett rendesen, erre az opus is... Na de mi köze van a törökökhöz egy opusnak? max annyi, hogy ML-ék olcsóbban mehettek Törökországba nyaralni.
Szvsz az ML papírokat tudják annyira manipulálni (vagy helyesebb az, hogy manipulálják), főleg ebben a kezdeti szakaszban (de valószínűleg még egy jó darabig) felülír mindenféle külső körülményt (az amerikai tőzsde egyébként pont egy erős külső körülmény).
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...