Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Ezt úgy képzeld el, hogy átvettek 300M-ért rv-eket és ide-oda adták vagy magukra, vagy "másra". Elkapták őket tavasszal és náluk marad egy rakat papír, plusz kapták a 250M büntit. Na most gondolom csődbe akarják vinni a céget, hogy ne lehessen behajtani a 250Misit, ehhez viszont előbb el kell passzolni a papírt. De ez csak egy tipp.
Most kifizeti, aztán az árfolyam emelkedésből visszapótolja. Ha most eladja a részvényeit én nem gondolnám, hogy nyeresége lenne rajta, hiszen a 100 milliós forgalmak ellenére sem volt emelkedés, 800 körül mozgott az árfolyam fel/le. Egyébként ha a 4ig megbízásából végezték a forgalomgenerálást, akkor gondolom kaptak érte valami kompenzációt a cégtől, nem hiszem, hogy belementek volna egy veszteséges ügyletbe.
Nem erről van szó, hogy nem akarják látni, hanem hogy át kell venniük 10K-s pakkokban vagy 400M papírt. Legalábbis nekem ez a teoriam az alapján amit 2023 őszén csináltak.
786ról nagy nehezen feltornázzák 798ig erre azonnal beraknak eladásra 10k-t 795ön. Nem akarják ezt még 800on sem látni. Az már látszik hogy az évvégi 1000es jóslatok nem jönnek be, hiába veszi a cég.
10% közkéz így nagyok nem veszik, ráadásul állandóan megy a mutyi vele mint kiderült. Addig nem fog emelkedni amíg JG-ék nem akarják. Ez még akár több évig is itt lehet 800 körül. De az is lehet hogyha JGnek az érdeke úgy kívánja akkor felnyomják gyorsan 2000re. Ez mikor jön el nem tudhatjuk. Egy biztos, nem normál kereskedésben fog emelkedni mint a telekom. Ezt nem a piaci vételek fogják emelni hanem a mutyi. Persze azt se felejtsük el hogy óriási az adósság.
Ez a tőzsdei cég az ahova világ három legjobban termelő cégét beraknak az árfolyam akkor se menne följebb.. Teljesen mindegy miket vásárolnak Akviziciók nulla az egész már nem értem miért
Az én theoriam az, hogy ez a Zrt sikerdíj fejében kereskedte le 2023 őszét és 2024 tavaszát azzal a céllal, hogy forgalmat generáljon és bent tartsa ezzel a papírt a megfelelő indexekben. Továbbá, hogy a 180 napos mozgót is a cég számára fontos szinten tartsa. A cég egy báb, látszik, hogy 2021 előtt semmit nem termelt. A hiba ott csúszott be, hogy a 4ig kereskedésével kapcsolatban 2023-ban volt több bejelentés is (én is tudok ilyenről), amit az MNB-nek ki kellett vizsgálnia. Egyrészt volt egy 2M-s bírság bennfentesség miatt és most a 250M + feljelentés. A piacfelügyelei eljárás előtt a zrt már kapott értesítést hónapokkal az MNB-től. Gondolom fogadtak ügyvédet is, de ezt nem tudtál elsikálni. Viszont ahogy kézhez kapták a határozatot gondolom felfüggesztették a mutyizást. Most az lehet, hogy a zrt-nél ott ragadt 4ig-s papírokat el akarják adni, hogy legalább a 250M ki legyen fizetve. Nekem a tippem, hogy 300-400M papír van náluk. Ebben a theroiaban a 4IG óvatossága is érthető az srv kapcsán, mert nem akarnak a nyakukba ők sem egy piacfelügyeleti eljárást. Szóval szépen átveszik így napról napra a papírokat, utána gondolom a ZRT csődöt jelent, a CEO meg elmenekül vagy kap 2 év felfüggesztettet. A csőd miatt a 250M-t meg vagy be tudják hajtani vagy nem. Valósznűleg nem. De ez csak egy theoria :)
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...