Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Ha tényleg a cég vette akkor egyértelmű hogy védik az árfolyamot. Akkor viszont 700 alatt érdemes venni, nem lehet vele veszíteni ha tényleg így védi a cég az árfolyamot.
én úgy hallottam csak a cég veheti 700 alatt, és 700-on is. Ez már tutibiztos. szóval nem kell sejtetni, mondjuk ki nyíltan, csak a cég veszi. ha ők nem tennék csak esne. a támaszokat áttörve lefelé egészen 270-ig. vagy még lejjebb. 0-ra.
Csakhogy a hitel növekszik, vodafone-t is hitelből veszik, a további terjeszkedés is hitelből megy. A piac is így gondolja, az hogy nincs 600 alatt az árfolyam az annak köszönhető hogy illikvid és a cég ezért megtudja menteni az árfolyamot. 625ről felpattant 710ig a céges vételek miatt de mihelyst a cég befejezte vissza is esett.
Csak kérdezem!! A 4ig hitelt vett fel fix kamaton egy alacsony kamatkörnyezetben. Az értéknövekedés egy kisebb inflacióban nyilván nagyobb, mint ma lenne. Ebben az alacsony inflációban elköltötték azt a pénzt, amit majd a jövőben kell visszafizetni, egy már csökkent vásárlási értékű Forintban. Az infláció miatt növelni kell a "leszállított" munka értékét. Tételezzük fel, követik a díjak az inflációt. Ez rossz üzlet? Az lett volna jó, ha korábban mégtöbb hitelt vesznek fel. Ami tavaly 100 Ft törlesztő volt és jogosan soknak gondoltuk, az ma talán 50 Ft. Kvázi: a hitelterheltség csökkent. Szerintem nem egyértelmű, hogy az árfolyamnak csökkennie kell. Sőt..
https://itbusiness.hu/technology/aktualis-lapszam/ict-market/nincs-ok-az-elegedetlenkedesre/ IT vonalon is akarnak terjeszkedni. Mivel pénz nincs, ismét hitelből gondolom. Vodafone vétel után már 800 milliárd hitel, további IT terjeszkedés külföldön ( ez min. 100. milliárd gondolom). Tehát egy 200 milliárd kapitalizációjú cég tartozása lesz vagy 900 milliárd. Ezt kellene kigazdálkodni. Miközben a vodafone, digi veszteséges. Erre szokták mondani, innen szép nyerni.
Látom rice házhoz megy a pofonért az opus elemzések topicban. Látszik a topicokban ahol szóba kerül a 4ig hogy mennyire negatív a vélemény. Ne csodálkozzunk hogy nem kell senkinek. 430as euró jóslatomért is kaptam szidalmat, erre ma már a 428at is túllépte.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...