Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Most látom,hogy kicsit elszámoltunk egymás mellett. Én úgy számoltam,ha a cégnek lenne pl. 2év múlva 200milliárdos bevétele és annak a 20%-a nyereség (nyereség %-a a következő időszakban az informatikai szektorban nagyot fog növekedni,mert a cégek nehezen győzik majd a megrendeléseket,lásd.most az építőipar)akkor 40milliárdos nyereség jelenleg azt jelentené,hogy a cég kapitalizációjának kb.400milliárdosnak kellene lennnie,(mostani árfolyamon nem érjük el a 40milliárdot!!!)azaz 10X árfolyamnak mint most. Mostani db-al számolva,kb.20eft-os árfolyam jön ki :) Igen splitnél,ha tizedelnék akkor 2000ft jön ki. Persze ezek olyan számok,hogy leírni is nehéz,de miért ne lehetne 200milliárdos bevétele a cégnek 2-3év alatt??? Kormányzati hátszéllel??? Ezt itthon is elérheti,de még külföldön is fognak terjeszkedni. Informatikában 15%-os nyereséget lehet hozni,1 piacvezető nagy háttérrel miért ne hozhatna 20%-ot majd??? Ha így lesz,akkor az árfolyam is ott lesz,ahol leírtuk és csak a legvadabb álmunkban merjük elképzelni. Azt azért ne felejtsük el,hogy ápr.1 után a nemzetbiztonságilag kockázatosnak ítélt informatikai munkákat pályáztatás nélkül annak adhatják,akiben megbíznak. bluetopaz Pont ez a lényeg. Mi majd jövőre kerülünk be és leszünk a legsikeresebbek :D
Szerintem még nincs meg a végleges koncepció. Reális volna egy full digitális bank (mondjuk BB ultramodern info megoldásokkal ami a fiatalokat meg a haladó gondolkodásúakat vonzaná) ahol nem kell bankfiókba rohangálni folyton. Itt lehetne szoros 4iG kapcsolódás. MKB+ Takarékbank meg lehetne egy klasszikus bank vidéki kapcsolattal ( A Vidék Bankja).
Igen és erre adódna 2 jó év eredménye alapján egy 10x-es RV árfolyam. De ár én is belezavarodom. Szóval legyünk 3000-en az évben és tizedeljük meg még 1x! Többi majd jön magától :-)
Egy újabb split nélkül ez irreális RV árfolyamot jelentene. Bár amennyire semmi infó nem jön, úgy a tavalyi sunnyogás simán folytatódhat idén is. Ha nem így lesz, akkor a tavalyi évnek semmi értelme nem volt.
Remélem kávét kapsz valakitől :) Azt azért tudtuk,hogy itthon a következő 3-4 év az informatikáról fog szólni. 4IG ezt fogja kihasználni,majd 1-2év és egyre több országban is megjelenik. K-Európa legnagyobb informatikai cégét akarják összehozni,aminek még nagyon az elején járunk. Szerintem a 40milliárdos nyereség durván számolva 2000ft/részvényt jelentene,ami azt jelenti,hogy 10Xsen számolva (10 év megtérülés)20000ft-os árfolyamot jelentene :D Na erre én is iszom 1 kávét :D
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...