Én sok újdonságra sajnos nem számítok! Szerintem 30-an akarják majd bemutatni a ONE-t és az új image-t. Ezért kell majd a sok újságíró! Árfolyam felhajtó hatása sztm nem nagyon lesz! Sajnos!
Legyen igazad, de én a 3Q-től várok komoly nyereséget. Digis eladás után is jön akkor még bevétel és szerintem addig rendeződik a telekommunikációs szektor átszervezésének a nagyobbik része. 1Qben kellett nekik kb. 38milliárdot hitelre fizetni, ehhez jön még az átszervezések költsége. Nagyon sok a kiadás az első félévben sajnos. Tavaly is többen írták, hogy nyereség jöhet és írtam, hogy még elhúzódhat a veszteséges időszak az átalakítások miatt. Amit tudnak le is írnak, hogy majd a jövő fényesebb legyen. . sprint Persze, hogy a vezetőség jobban tudja mint én. (Pont ezért írogatom, hogy vennie kéne a cégnek a részvényeket.) Jászi 400milliárd feletti értékteremtésről nyilatkozott 2025 végéig. Ez gyakorlatilag részvényenként több mint +1300ft-ot jelentene. Ha csak a fele beárazódik akkor is 1500ft-nál lenne az árfolyam. Na most szerintem annál jobbat nem tudnak venni, mint a saját részvény ami (ha igaza lesz Jászainak) 2025 végére min. 1500ft felett lesz, tehát duplázódik. Ha vesznek valamit ott átszervezések, stb. és az elején viszik a pénzt. Ha saját részvényt vesznek az húzza feljebb az árfolyamot és visszaállítja a bizalmat a papír iránt. (OTP, Richter, Telekom, OPUS, stb.) Nem kéne sokat venni, de mindenképpen kellene venni, legalább jelzés értékűen. Ez a saját véleményem. Részvénnyel tudnak részben fizetni is. Innobyte nagy részét is részvényekkel fizették ki és a törökök is úgy kaptak 3%nyi részvényt. Ha a cég megveszi, de utána átadja, újra közkéz lesz. Számomra az érthetetlen, ha Jászai szerint jön 400milliárd feletti értékteremtés, miért nem veszik 800nál??? Hitelt tudnának felvenni és ha jönnek a nyereségek, majd törlesztik és osztalékot is tudnak fizetni. 812ft
A célok egy fenntartható rentábilis működés konszolidálása és az adósságállomány normalizálása szvsz. Amíg legalább a rentábilis működést nem érik el, addig szükség van minden zsére, egyrészt vésztartaléknak, illetve az átszervezési költségek fedezesére. Még tavaly nyilatkozta JG, hogy a Voda globál hálózatról leválás több 10 milliárdos költségtétel lesz. Ha Q1ben még nem is(én remélem igen) hoznak profitot, de Q2ben a március elei áremeléssel már muszáj lesz nekik.
Telekom újabb csúcson, ez meg csak szenved. Sajnos hatalmas hiba a cég részéről, hogy 7 hónapja nem vettek saját részvényt. BÉTen sok részvény csúcson és csúcs közelben van. Persze vették és veszik a saját részvényeiket!!! Az természetes, hogy a kicsik is jobban bíznak olyan cégben aki gyűjti a saját részvényeit. Az is természetes, hogy elfordulnak az olyan cégektől akik nem veszik a részvényeiket, (pedig sokra van felhatalmazásuk) és ráadásul veszteségesek és osztalékot sem fizetnek. Van 50milliárd és mégsem veszik + még érkezik júl. végéig 68milliárd a Digis eladásból. Hatalmas hiba ez szerintem. Olcsón jobban megéri saját rv.-ét venni, mint más céget magas eladási áron. 812ft és 1milla!!! Mi lehet a cél?
Sajnos még mindig a játszadozás időszakát éljük, nagy borítások, nagy vételek. A felhúzások után azonnal visszatöltik az eladási oldalt, megy a mesterséges forgalomgenerálás ezerrel. Én már nem is nézem, mert annyira idegesítő ez az egész.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.