Topiknyitó: Nudli 2023. 02. 23. 17:15

Dumcsi  

Kell egy dumcsizós hely, itt lesz egy..nem kell offolni a szaktopikokat.
Kulturáltan okosan, érvelve beszélgetni. A cimkézgetést lehet otthol hagyni a szegény kis mókusoknak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ronaldinyo
ronaldinyo 2024. 01. 18. 18:51
Előzmény: #53  ronaldinyo
#54
hihetetlen nagy a lemaradás nálunk ,vagy 100 év,ehhez képest az ország romokban van
kockaveto1
kockaveto1 2024. 01. 18. 12:54
#52
Nudli
Nudli 2024. 01. 18. 10:29
Előzmény: #48  ronaldinyo
#51
A hatalmi erők átrendeződése zajlik. Változik a világ változnak az ásványianyag igények területek felemelkednek mások összeesnek.  Próbálják csökkenteni vagy demográfiailag átrendezni az emberi fajt. De 1-5 év és elrendeződik megnyugszik a világ, minden kezdődik elölről. 
ronaldinyo
ronaldinyo 2024. 01. 18. 03:04
Előzmény: #41  Zanza2
#50
Nyugati világ elkárhozi, szintén egész amerika .ez részek maga a pokol., a vallásról meg annyit, hagyjátok hogy a halottak temessék el hslottaikat, ez bizony az egyházakat jelenti és benne a Vezetöket akik maguk a Halottsk a híveik pedig ezeknek a Halottaik.és bizony ez 6 milliárd ember.⌛
ronaldinyo
ronaldinyo 2024. 01. 18. 02:58
#49
🕊🥀
ronaldinyo
ronaldinyo 2024. 01. 18. 02:56
Előzmény: #42  Nudli
#48
Usa a fenevad a vatikán meg a másik, megy a süllyestöbe, magának is szol az igazság megváltása, ha elbirják az igazságot, akkor jo ha nen az eltaszitja magukat.és az emberiség többségé halad a feneketlen méjségekbe brleugrsni hadd menjenek, nem kár értük.🕸
ronaldinyo
ronaldinyo 2024. 01. 18. 02:48
Előzmény: #45  pfantom113
#47
Na akkor tesdék az igazságot keresni, ez nem birka csordáknak valók meg sem értenék, csak bégetnének.megváltás az igazság.🕊
Nudli
Nudli 2024. 01. 18. 00:40
Előzmény: #45  pfantom113
#46
Hátrányból előny ez egy fontos momentum az életben. Ügyes vagy, tedd a dolgod és majd kiderül. De tartsd tiszteletben az embert. Volt egy edzőm azt mondta soha nem lehet tudni ki van a zakóban. 
Örülök ha találsz pozitív dolgot a beírásaimban. Sokkal többen olvassák a fórumokat mint ahányan beírogatnak. Ezért írogatok ha kell valakinek akkor tanuljon belőle. A fórum a kollektív bölcsesség. Mint a Matula bácsi elmondon és ha kell akkor kell ha nem akkor nem.
pfantom113
pfantom113 2024. 01. 17. 19:27
Előzmény: #44  Nudli
#45
Sajnos diszlexia miatt a felfogásom,gondolkodásom teljesen más,mint az átlag embereké.
Ezért különc is vagyok és ez az élet minden területére igaz.
Szerencse,hogy a gyerekeim is örökölték,mert nem is tudom mi lenne velem. 
Az élet ezt dobta,hülye vagyok a Magyar nyelv és irodalom területén. De amiket írsz, egy jóérzésű ember érzését adja.Lelkemnek jól esnek  a szavaid,nagyon átjön amiket írsz!Ritka az ilyen számomra! 
A csorda utálja a másként gondolkodó embert.Nem is annyira a véleményét utálják, hanem ennek az embernek a merészségét, hogy önállóan gondolkodik, más mint a csorda.Pontosan azt utálják benne, amit egy csorda nem tud, vagy nem mer megtenni! 
​Én ennek a gondolkodásnak nagyon sokat köszönhetek az életben. Tiszteltek és egyben féltek is tőlem! Soha nem kellett meghunyászkodni egy nagyfejű előtt sem.Igazából a tenyeremből ettek. 
Amit a diszlexia elvett,azt mást területen visszakaptam kamatostul.
Ezt a helyzeti előnyömet ki is használtam rendesen. 
NA szóval! Engem ne irányítson senki,én tudom,hogy mi jó nekem és azt teszek amit én akarok.
Ahol érzem a fejetlenséget, lehúzást és a kihasználást,na ezek menjenek a jó büdös anyukájukba. 
Ehhez az elvhez tartom magam,még ha rosszabbul is kell élnem. 
Brüsszel,USA,Oroszok? Igazából leírtad és jól látod a dolgokat! Szívemből beszélsz! 
Nudli
Nudli 2024. 01. 17. 17:44
Előzmény: #43  pfantom113
#44
Köszönöm. Megtisztelsz. Ki király ki nem azt az élet dönti el. Meg egyáltalán mi a királyság. Nekem már az ha egészség van és az igényeim szerint élhetek. Élvezem ha kidolgozom valamit és azt meg tudom csinálni mégha sokan mondják, hogy nem lehet. 
Nekem nem fontos igazam legyen de tudok érvelni az igazam mellett.  Ha meg tudják cáfolni az jó mert abból lehet tanulni. 
Szeretem a gondolkodás és a szellem erejét. 
Nem csúszómászók csak egyszerűen bizonytalanok, nem saját utat járnak hanem valami vagy  valaki mellé állnak így érzik erősnek magukat. Szükségük van egy állandó visszaigazolásra. Ebben is van lehetőség, jön egy flow beleállsz majd átugrasz egy másikra.
A világban van egy uralkodó réteg, oda születni kell ez nem a te világod  ők a ragadozók, vannak a gnúk akik  csodában szaladgálnak a vezérek után és van a kevés számú "szabad"  aki látszólagos szabadságban él élhet mert az elfogásuk sok munkával járna ennyit nem ér meg. Talán ez a pálya érdekel. 
De nem kell túlgondolni. Az élet szép és meg kell élni amit tudsz mert gyorsan elreppen. 
pfantom113
pfantom113 2024. 01. 17. 17:00
Előzmény: #42  Nudli
#43
KIRÁLY VAGY! Imádom amiket írsz! 
Annyira egy húron pendülünk,hogy az hihetetlen! Veled Vagyok és csodálom a kitartásod, ahogy az agyatlanokkal hadakozol! 
Ezeknek mindegy,hogy kinek kell pitizni,nyalni,behódolni,csúszómászó mind!
 Egy a fontos számukra,hogy jól éljenek,nem számít ha ezért, másba kell  belerúgni,vagy meg kell alázkodni.
Gerinctelenség minta példányai! Irányított bohócok!
Így is lehet élni!Persze aki többre viszi az életben,mint ők és mellette ember is marad, azt irigylik és próbálják minden eszközzel eltiporni. Stílus maga az ember! Komcsik vs Brüsszeli agyatlanok! Egykutya! 
Nudli
Nudli 2024. 01. 17. 16:07
Előzmény: #41  Zanza2
#42
Szélsőségekben gondolkodsz és a lényeget nem értetted. De hát ilyen az emberi agy, jobb bal jó rossz, fujj fujj hajrá. Én azt mondom az élet szépsége a színek nem a fekete vagy fehér.
Eu elbaszta azt az esélyt a 4. erő legyen a világban. Ami dühít nem elbaszta hanem a lefizetett eus képviselők eladtak minket.  Én nem akarok kelethez vagy usa majmokhoz sem tartozni. Ez nem Moszkva vagy szabad világ kérdése. Ha így látod beetettek. Eu nem usa nem kelet nem orosz. Már a mellettünk levő balkán sem Európa csak földrajzilag az. 
A többi az butaság... én nem írom menj jeruzsálembe vagy usába. Én magyar vagyok európai keresztény a kultúrám függetlenül attól, hogy nem vagyok gyakorló vallásos. Mégha ismerem is a világot és a természetben lévő végtelen rendet rendezettséget. Nem mellesleg taszít az egyházak viselkedése az ott tapasztalható álságosság. A valódi vallás talán a most pogánynak mondott hit. Amit csak a természetközeli emberek ismerhetnek fel. Ahogy a buddhizmus mondja Buddha benned van de benne van a fában a fűben és mindenben. Az emberek zöme csak kesereg elmondja mit miért nem lehet.. elbasszák az életüket. 
zoom zoom mi volt ez? az életed haver. Akarok másikat. Nem öreg ennyi volt.  
Zanza2 2024. 01. 15. 11:44
Előzmény: #40  Nudli
#41
Tudom, nincs értelme veled vitatkozni, pláne nem érvelni, de egy gondolat kikívánkozik belőlem:
A nyugati világ sem ártatlan, tudjuk. Én a két rossz közül mégis inkább azt választon, mint a keletit. Inkább a rossz, mint a még rosszabb, ráadásul azokben a rendszerekben még van némi esélyed változtatni, beleszólni, keleten semmi.
Úgyhogy, drága Barátom, isten veled, nyugodtan telepedj át Moszkvába, integrtni fogok neked, de én inkább maradok.
És ne próbáljátok az országot átnyomni a keleti érdekszférába, mert még nem őrült meg itt sem mindenki.
Nudli
Nudli 2024. 01. 15. 10:57
#40

KTRH-nak a magyar állampapírokból. 
Tehát Kuba is eldönthette volna, hogy orosz fegyvereket vásásról ugye? 
A nagyhatalmak nem adtak minket oda a komcsi befolyási övezethez mint ütköző zóna? 56ban fontosabb volt usának a Szuez. 
Európa vagy a világ gazdasági szereplői is eldönthetnék, hogy kitől milyen technikai eszközöket árut vásárolnak de bevezették az embargókat, vagy eldönthetnék milyen társadalmi rendben akarnak élni. 
Vagy lásd usa beavatkozását a világba. Vietnám, Libia, Iraq, afgánok. 
Eus vezetők megüzenik az olasz és magyar választóknak tudják ám kire szavaznak mert majd megnézhetik magukat...ez mi?  
Azért ne feledjük ukránok nem igazi nemzet mint litvánok lettek..hanem egy orosz megye, nincs is saját nyelvük egy orosz tájszólással beszélnek.. ők mindig is testvéri népnek gondolták oroszokat. A szovjet felbomlás után gesztusként kapták meg a Krímet (olvass utána). 
Remélem csak álnaív vagy idealista felvetés volt a részedről de azért látod a világban zajló eseményeket. 
Van egy mondás, hova ül egy 2 mázsás gorilla. A válasz: ahova akar.  A nagyhatalmak érdekei mozgatják a világot. Meg fogják támadni iránt és Venezuelát is. Miért? Mert nincs demokrácia? neeem. Hanem mert van..van olaj. 
A többi az már fejben dől el és irányultság kérdése. Összeesküvés elmélet szót találták ki nektek, ezt bármilyen leleplezésre felismerésre rá lehet húzni és boldogan ismeritek fel. 
Nudli
Nudli 2023. 05. 31. 22:04
Előzmény: #37  Nudli
#39
Csak ne maradjon a levegőben. EU-ból nem alamizsnát kapunk. Szerződés szerinti pénzek vannak amik járnak, nem adhatóak hanem járnak! 
Egy része a közös hitelfelvételből ránk eső rész.. ezért kuncsorgott orbánnál ursi..igért fűt fát, elsőnek kapjuk meg csak írjuk alá.. oszt látod mi van? 
A másik ami fontosabb.. a nyugat piacot nyert a nyitásunkkal a magyar vállalkozások pedig elvesztették a hazai piacuk egy részét..erre kapjuk azt a pénzt amit nem akarnak kifizetni.. 
Harmadrészt..a legszélső eus ország köteles!!! szerződéses kötelezettsége!!!! védeni a schengeni  határokat.. hiszen ezek a határ szélei és ezen belül szabad a mozgás. Nos erre eunak van kerete de máig egy vasat nem fizettek..  
Nudli
Nudli 2023. 05. 31. 21:47
#38
ehe
jó példa a KATA..az alapgondolat jó..kitalálták egy vállalkozói körre és a pofátlan rész.. a leghangosabban lopósozós fajták pedig szét használták.. a végén már nem is voltak  alkalmazottak csak KATAsok. utána persze ők ugattak a leghangosabban akik hosszú évekig alig fizettek adót. 
Nudli
Nudli 2023. 05. 31. 21:37
#37
a 2/3 részt  jogos amit írsz.... az euban két irány van.. egyik az eredeti.. a szuverén országok szoros szövetsége..ez az alapító okirat is.. és a mostani új áramlat  a felhatalmazás nélküli  szélsőbalos fasiszta csürhe..akik erőszakkal akarják rákényszeríteni akaratukat a népekre, az európai egyesült államokat akarják létrehozni..közös irányítás és adózás..stb stb.. itt szerinted hol lennénk az osztásban? 
Egy komcsik által kirabolt nyugdíj rendszer helyett létrehozott  felosztó kirovó  nyugdíjrendszer átalakításához iszonyat pénz kell/kellene. 
Eü azért az folyamatosan változik és fejlődik.. kiszorították a hálapénzt.. minden jelentősebb kórház jól gépesített.. felújítások zajlottak.. 
Oktatás.  Az egyetemi oktatás világszinvonalú.. az alap intézmény sehol a világon nem jobb/nálunk alapból nem rossz..és sehol nem ennyire ingyenes.. .. aki vinni akarja valamire az magániskolába íratja a csemetéjét.. ez mindig is így volt.. most divat mindent az iskolára hárítani.. a jómodort az emberi méltóságot az erős erkölcsöt a szabad gondolkodás örömét nem az iskolában kell tanulni..a gyerek ottholról hozza..onnan kellene hoznia. 
Nudli
Nudli 2023. 02. 27. 18:01
#36
még Rasbergert szoktam hallgatni félelmetesen jó szakember átjön a hozzáértése.
(6) Háború, újratöltve? Mi várható 2023-ban? Mit tanultak a felek? Resperger István, Inforádió Aréna - YouTube
Nudli
Nudli 2023. 02. 27. 17:59
Előzmény: #33  szieszta
#35
Azért az látható egy szakértőnek az a dolga felállít egy állítást és mögé rak egy érvrendszert ami ezt alátámasztja. Ezekben a videókban ezt láthatod. De megjelennek olyan "szakértőnek" megjelölt valakik akik kinyilatkoztatnak és olyan forrásokra adatokra hivatkoznak ami nem fellelhető.
Lásd angol katonai hirszerzési vélemények adatok, egyszerűen megdöbbentő. Miközben régen az angolok egy mértékadó ország voltak kiváló szakszolgálatokkal.
Nudli
Nudli 2023. 02. 27. 17:55
Előzmény: #33  szieszta
#34
Minden háborúban az emberek és a katonák szenvednek, a vezetők csak tologatják a bábúkat a terepasztalon. 
szieszta 2023. 02. 27. 09:21
Előzmény: #6  Nudli
#33

Az a baj, hogy ahány szakértő, annyi vélemény.
Már én sem tudom eldönteni, hogy kinek van igaza, de ezt nem is lehet. Az biztos, hogy minden ember élet számít és ugyanúgy szenvednek az ukik is, mint a ruszkik.
Azt tudni kell, hogy a háború előtt nem az ukrán volt a jólét mintapéldája, nem hiába nem csatlakozhatott az EU-hoz.
https://ma7.sk/nagyvilag/demko-attila-oroszorszag-vegletes-legyengitese-tobb-problemat-szul-mint-amennyit-megold
Nudli
Nudli 2023. 02. 27. 02:03
#32
Nudli
Nudli 2023. 02. 27. 01:18
#31
Nudli
Nudli 2023. 02. 27. 00:20
Előzmény: #29  Nudli
#30
Egyben igazolja, hogy nem öncélú megszallasrol van szo.
A következő lépés a még nagyobb hatótávolságu fegyverek átadása sz ukranoknak? Csak ugy lehet eszkalalni
Nudli
Nudli 2023. 02. 27. 00:18
#29
Fontos mondat. Vilagos beszéd , tükrözi a celt. 
"Oroszország kénytelen olyan messzire eltávolítani a határaitól a fenyegetést, amekkora az Ukrajnának biztosított nyugati fegyverek hatótávolsága.*
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
bube 2023. 02. 26. 14:17
Előzmény: #2  Nudli
#28
bube 2023. 02. 26. 13:51
Előzmény: #21  Nudli
#26

Két évre rá  lettem katona, ott volt bőven ismertető, vetitések, úgyhogy nagyon nem ismeretlen ez sem sok mással együtt mostanáig. Nehogy azt hidd csak neked van szélekörű ismereted.........
bube 2023. 02. 26. 13:24
Előzmény: #18  Nudli
#24

Hidd el van bőven rossz megélt tapasztalatom, hasonlitani csak plö 1 fáról való gyümit hasonlitok, és főleg megnyilvánolások szerint.
56-ba én 9,5 évesen Salgótajánba a főtér közelébe, bányászok lakta részen gyerekeskedtem főleg az utcán mélyszegénységbe. Na fine.
Nudli
Nudli 2023. 02. 25. 20:12
#23
Valaki írta, kína majd usával háborúzik Thaivanért. (véletlenül kimoderáltam.
De a válasz.
Usa gyáva, nem fog kínával harcolni, usa nem harcol olyan helyen ahol nincs meg a 10X-es fölénye. Taiwannak ad fegyvereket..és próbálja a nemzetközi szervezetek nevében egy világ hadsereget odavezényelni amit majd ők vezetnek. Háború alőtt biztosak lehetünk benne, hogy a chipgyártás csúcsgépei és szakemberei  elmennek usába egy ködös éjszakán. Utána már nem is annyira fontos taiwan..legyen a kutyáké..
Nudli
Nudli 2023. 02. 25. 19:42
#22
Már írtam usa három fő riválisa van/volt EU, Kína, Oroszok. 
EUt most padlóra teszi usa, oroszokból próbál páriát csinálni.
Kina most figyel. Nézi a módszereket és tanul.  Taiwan még önmaguk által is deklaráltan  kínai terület.. 
Kína érdekes helyzetben van, ha nagyon meggyengülnek oroszok vagy szétszedik őket (nem fogják mert előtte elindítanak minden elindítani valót és világégés) akkor esetleg a gazdag szibériai részeket meg tudnák szerezni. 
Ha nagyon meggyengülnek az oroszok akkor egy potenciális szövetségese gyengül. Csak pajkoskodjunk a gondolattal. Kína és az oroszok lezárják a légteret a nyugat előtt. 
Ha marad ereje Kinézhet egy Kínai Orosz  Indiai esetleg IrániTörök szövetség..Afrikai fűszerekkel..és mellette ott van a meglévő OPEC+ és a BRICS.. ráadásul ezek a térségek hatalmas fejlődés előtt vannak. 
Nudli
Nudli 2023. 02. 25. 19:29
Előzmény: #17  bube
#21
Ha már párhuzamot keresel akkor nézd meg a Disznó öböl eseményeit. A kubai válságot.
Amikor egy független szabad ország Kuba védelmi fegyvereket rendelt az oroszoktól az oroszok vitték a cuccot amikor usa hadiflottája nem akarta átengedni őket. Egy puskalövésen múlt a 3. világháború.

Topik gazda

Nudli
Nudli
2 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek