Szerintem igazi fordulat akkor lesz ha tényleg lesz akvi. Igérgetés tavaly is volt, erre elmaradt a tsys akvi. A cég növekszik, fejlődik, vannak tervek ez jó.
Lesz új törzsgárda és páran újra veszik majd :D Én úgy gondolom,hogy majd 700 felett jönnek többen. (Most sokan ESTben vannak,pedig sokkal drágább papír P/E alapon mint a 4IG,vannak ott még olyan papírok amit nem vezettek be) Itt majd 1-2 nagyobb befektető is ráharap majd a papírra. Kicsik többsége kipontozódott,vagy nagyot csökkentett. Lehet a mai nap lesz a fordulat?
"2019-et alapvetően határozta meg a T-Systems felvásárlásának az előkészítése, de közben más lehetőségek is adódtak, ezeket akkor félre tették, most leporolják, vagyis nem kell újrakezdeni ezt a folyamatot.Egyelőre a hazai pozíció erősítése a cél, később olyan országokban jelenhet meg a 4iG, ahol makrogazdasági vagy IT-fejlettségi szempontból van potenciál, a régióban Bulgária, Románia, délszláv országok lehetnek akvizíciós területek."
Ide is beteszem. Ez a fontos rész:"Az akvizíciók finanszírozása részben külső forrásokból (kötvények,
hitelek), részben saját pénzeszközök bevonásával történhet. 0-45
milliárd forint közötti összeget költhet el a 4iG a következő 12-18
hónapban, amennyiben nagyobb akvizíció következne, akkor a 4iG ismét
kötvénykibocsátást hajthat végre, de akár tőkeemelésre is sor kerülhet." 45milliárdot is elkölthetnek!!! Hát ennyire nem is gondoltam. Senki nem mondhatja,hogy most nincs tájékoztatva. Jöhetnek a saját részvény vételek.
Továbbra is cél, hogy a T-Systemset megelőzve a vezető hazai IT-szolgáltató legyen a 4iG, de már nem a nagy rivális megvásárlásával, hanem organikusan és más akvizíciókkal, amikkel kapcsolatban már a következő hónapokban jöhetnek bejelentések! Várjuk! :)
Az nem is baj ha nem úgy ugrál mint as Est. En két pozitívumot latok: 1, Ha nem is teljesen független Jaszai de szabad kezet kapott és Mészáros nem rakja tele a rokonaival a céget. Szóval tudja növelni a hatékonyságot szakemberekkel. 2, Az akvizíció folyamatosan napirenden van tartva és ezen a téren mar bizonyított, ha úgy alakul könnyeden és olcsón jut forráshoz.
Az biztos, egy nagy nyühögés lesz ez a papír már sajnos úgy néz ki.Lehet itt egy hirtelen nagy emelkedés segítene csak, és szinten tartás egy ideig ,hogy vissza jöjjenek a vevők.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.