Itt jol osszefoglaltak. https://privatbankar.hu/reszveny/vadul-veszi-a-4ig-a-sajat-reszvenyeit-mi-allhat-a-hatterben-330693 A 4iG részvényesei – akik közül messze Jászai Gellértnek, az informatikai cég elnök-vezérigazgatójának a legnagyobb, 40 százalékot meghaladó a tulajdoni hányada – tavaly szeptemberben egy rendkívüli közgyűlés keretében hatalmazták fel a Jászai által elnökölt igazgatóságot arra, hogy a következő másfél évben a cég mindenkori alaptőkéje 25 százalékának megfelelő darabszámú, egyenként húsz forint névértékű törzsrészvényeit megvásárolja. (Ez a lehetőség és százalékos limit egy az egyben megfelel a hatályos Polgári törvénykönyvben előírtaknak.)Ez a 4iG esetében jelenleg névértéken 470 milliós felső korlátot jelent, tekintve, hogy az informatikai cég alaptőkéje jelenleg 1,88 milliárd. A közgyűlés azt is megszabta, hogy a cég a vásárlást megelőző tőzsdei záróárnál legfeljebb 30 százalékkal adhat többet a saját részvényeiért. A T-Systems adásvételétől december 10-én elálltak a felek, a 4iG és a T-Systems anyacége, a Magyar Telekom (a visszalépés valószínű okairól az Mfor.hu részletesen beszámolt). Alig két héttel később a 4iG mégis elkezdte vásárolni a saját részvényeit. Azok megszerzésére hét ügyletben több mint 410 milliót költött, amelyet követően jelenleg 3,13 százaléknyi saját részvényt birtokol, azaz még távol sem használta ki a közgyűlés által kapott lehetőséget.
Ha tényleg így lesz és ilyen prezi után ami ma megjelent, zuhi lesz akkor egyértelmű hogy komoly a bizalom vesztés. Srv nem lesz szerintem, ha 670en vette a cég, most meg már nem ilyen árfolyamon akkor lehet befejezték.
Igen, erre gondoltam én is, hogy a jelentés, prezi miatt inkább vártak és most már megvan a zöld lámpa nekik! A jó lehetőség adott valóban, mikor ha nem most..
Lehet a prezentacio megjelenese elott nem akartak elkezdeni.Vagy meg varjak,hogy lejjebb menjen es ott kezdik el. Majd meglatjuk nem tudom mire varnak de most itt a lehetoseg.
A T-SyS deal es a Monavis ugy,ami miatt kialakult egy bizalomvesztes.Viszont azota jottek jo hirek is a ceg felol.Kell meg egy kis ido es fordul a trend szerintem.Az SRV pozitiv uzenet volt,azota jott egy kivalo eves jelentes is.A mai prezi is egy jelzes volt a piac fele a megvalositast pedig ertekelni fogjak.Varok en is tovabbi srv-t egy jo huzas lenne a ceg reszerol es jo befektetes is szvsz.
Itt is van 1 szösszenet: https://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/kimagasloan-eredmenyes-evre-szamit-a-4ig-105373.html Azért érdekes,hogy jelentés nagyon jó,eredményvárakozás szintén és a kicsik mennyire elfordultak a papírtól. Gyakorlatilag a közleményben bejelentették,hogy folyamatos cégvásárlások jönnek a következő másfél évben. Valószínű nyárra már érkezik 1-2 cég.(T meghiúsulása után írtam,hogy ápr-máj. várok már akvikat,talán igazam lesz) Cégtől várok 1 nagyobb vételt a héten. Várakozásaikat publikussá tették,nem érheti őket vád,hogy nem nyilatkoznak csak veszik a részvényeket. Gyakorlatilag,ha leszámítjuk a tavaly eladott és a mostani árfolyamon vett pakkokat,akkor minimális összeget költöttek vásárlásra a nyereséghez képest. Még min. 300-500millát simán vehetnének és akkor még mindig jöhetne 15-20ft osztalék is idén.(Én 15ft-ra tippelek) Cégeket majd lehet kötvényből (ami most a legolcsóbb,mert minimális a kamat) és részvényből venni. 2 hónapon keresztül olvasgattuk,több beírótól,hogy nem lesz osztalék,csak etetnek minket. Most osztalék fronton már csend van,persze még az Opust mondogatják sokan :D Ha akvik is jönnek akkor valószínű,hogy a növekedés lassulás miatt is csend lesz :D Akvikkal akár duplájára is növekedhetünk majd idén,mert a vezérek gyors növekedést akarnak és úgy néz ki,hogy értenek is hozzá. Boavista igen "Az idő nekünk dolgozik!!!"
Ami késik nem múlik. Türelem! A bizalom elszállt a kicsik többségének a részéről, nem lesz könnyű visszanyerni, viszont ha a ma közzétett preziben foglaltak elkezdenek valóra válni, akkor fordulni fog a megítélés is, és újra szép napok jönnek. Nekem nagyon pozitív amit ma prezentáltak, nincs okom kételkedni benne. Páran ismét negatívumként tekintettek a prezentációra, pedig legyünk őszinték minden cég részéről így kéne kommunikálni a tervekről, kilátásokról! A jövőkép szép, ha a számok tovább javulva igazolják is, akkor nem 550-es árfolyamot fogunk nézegetni ebben biztosak lehetünk!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.