Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 ma, 18:09
Előzmény: #8215  Peterbond
#8229
MP leveri orbánt 26ban, utána kiderül, hogy orbán2.0 vagy MP1.0, orbán2.0 esetében rosszabb nem lesz mint mostani rendszer, de  MP1.0 esetében  biztos, hogy jobb lesz.
Melyik verzió a valószínűbb, az orbán2.0 vagy az MP1.0(szerintem ez)?
sztanil ma, 17:51
Előzmény: #8208  realmadrid
#8228

"Rosszat rosszabbra nem akarom cserélni."
Gratulálok!
Már csak egy lépésre vagy a "de Orbán legalább már eleget lopott (nem), MP meg most kezdené, ezért maradjon Orbán" érveléstől.
user01
user01 ma, 17:33
Előzmény: #8200  realmadrid
#8227
MP egy bűncselekményektől hemzsegő beszélgetést rögzített. Te egész pontosan mit tennél, ha azzal szembesülnél, hogy mondjuk a nagybátyád pedofil? Számítana a döntésedben az, hogy az áldozat "csak" a szomszéd gyereke, vagy ha az történetesen a tied?
 
A III/III -as besúgók nem bűncselekményekről jelentettek, nem ez volt a besúgási rendszer alapja, ők a "rendszer ellenségeinek" mindennapi tevékenységét rögzítették.
Ahogy Orbán Viktor tette ezt Győri Gábor fedőnév alatt a néphadseregbéli bábozása során többek között Simicskáról. Igen, tudom, az a III/IV-es alosztály.... 
user01
user01 ma, 17:24
Előzmény: #8225  euler
#8226
"MP berobbanásakor én is úgy gondoltam, hogy ő lesz a rendszerváltó, mert azonnali kormánybuktatást ígért"  ---- Ehhez képest kezdetekben arról beszélt, hogy a fideszt koalíciós kényszerhelyzetbe lehet hozni 2026-ra, és ha nem mennek ilyenbe bele, akkor próbálkozhatnak (a fidesz) kisebbségi kormányzással. Ez viszonylag kib.szottul messze van attól, amit te odaképzeltél. Igen, olyat mondott, hogy a Varga féle felvételek miatt a fidesz kormánynak le kellene mondania, és egy normális demokráciában valóban le is mondana a kormány.
 
Ő foylamatosan arról beszélt, hogy a nép az atombomba, és hogy mindenki nézzen vissza, mennyire semmit se értek az eddigi atombombás igérgetők (simicska és a többi), meg azok, akik ilyet vártak. MP az elejétől azt mondta, hogy a fideszt választáson kell legyőzni, és nocsak, dolgozik is ezen, pl. a Gyurcsány féle DK-t is 3%-os minipártá alacsonyította le. 
 
Nézd vissza pár fél évvel ezelőtti interjúját. Erről beszélt akkor is.
euler ma, 16:55
Előzmény: #8221  euler
#8225
Folytatva:
Most megmondani, hogy majd kire kell szavazni (Orbánék ellen)  '26-ban, lehetetlen.
Addig minden nap ajándék és felkészülési idő a rezsimnek a túlélésre.
.
MP berobbanásakor én is úgy gondoltam, hogy ő lesz a rendszerváltó, mert azonnali kormánybuktatást ígért. Ez elmúlt, elfelejtődött és az utcai nyomásgyakorlás se akaródzik senkinek.
Most már ugyanabban az illúzióban élünk mint minden választás előtt. MP ugyanazt ígéri mint az összes ellenzéki párt, de ő egyedül és ugyanolyan teljesíthetetlen módon mint azok. (Nem ismétlem, hogy mik ezek.)
.
Részemről azt figyelem, hogy mit csinál az EP-ben és a fővárosban és hogyan keni el a saját multbéli felelősségét. Ez utóbbi miatt büntetőjogilag is fogható a rezsim részéről, ezt pedig nagyon szeretik ott.
Nem hiszem, hogy a Menczer-féle támadásból büntetőügy lesz, de ha lesz is kimenthetik. A folyamatos zsarolhatóság hasznosabb, nem lövik el (még) a puskaport.
.
Ezt a rezsimet valószínűleg csak az utcáról lehet megbuktatni, mint általában a diktatúrákat. Talán most még működne a folyamatos és határozott utcai nyomásgyakorlás. Nem kellene '26-ig várni a magyaroknak, mert egyre nehezebb lesz, és a helyzetük is csak romlik.
_Sigorszky
_Sigorszky ma, 16:46
Előzmény: #8208  realmadrid
#8224
"Mint írtam abba belemennék hogy koalíció legyen mint a lengyeleknél, de abba nem hogy MP egyedül nyerjen." Nyugi, a választáskor a kutya nem less kíváncsi arra, hogy mibe mennél bele és mibe nem. Úgy működnek majd a dolgok, ahogy egy amerikai nagyágyú mondta a minap, a nevét elfelejtettem: " Én Harrisre fogok szavazni, de Trump nyer majd, ugyanis rettentő sok a buta amerikai. (Lehet, hogy nem szó szerint idéztem, de a lényeg ez volt!)  És vajon kis országunk szavazóival mi a helyzet...? :) És vajon ki alkotna koalíciót kivel, mikor 2/3 kellene bármiféle érdemi változáshoz?
euler ma, 16:10
Előzmény: #8215  Peterbond
#8223
ad. 2. MP-t bűncselekménnyel vádolják!
Josti ma, 15:33
#8222
Nem lesz itt semmiféle Tisza párt győzelem ‘26-ban. Sőt a 2/3 sem fog megtörni(fidesz-kdnp-mihazánk unofficial koalícióval). Részemről teljesen elégedett leszek ha a dk nem éri el a küszöböt. Ha törik a 2/3 akkor az már maga a csoda, csodák márpedig nincsenek.
Feleslegesnek tartom ezt az ijesztegetést hogy “teljhatalmú magyar péter nárcisztikus hujjujjujj”. Hol éltek ember?
euler ma, 15:32
Előzmény: #8220  Peterbond
#8221
Össz ellenzéki támogatással bárkit el tudok fogadni.
Én. Hogy Realmadrid kit, azt nem tudom.
(Most csak ennyire van időm.)
Peterbond ma, 15:17
Előzmény: #8218  euler
#8220
"Realmadrid nem fog a fideszre szavazni, jó az irány amit felvett, de MP-t nem fogadja el jelenleg. Nincs egyedül."
.
Jó okés. Akkor csak egy kérdésem van. Akkor ki lenne jó? Kire kell szavazni. Kit kell elfogadni? Ki legyen akkor ha ennyire ne MP. Ki fog itt kormányt váltani? És akkor én kezdjem el 1 évig basztatni Megafonos módra faszságokkal? MZP-re is bőven lehetet nyomatni a ülye beszólalásaira. Töredék súlya volt azoknak is ahogy MP 20 évvel ezelötti beszólásának is mégis téged az zavar. És nem tanulunk abból hogy az ilyennel csak azt érjük el amit 2022-ben is meg elötte is. Fidesz 2/3-a ami bármelyik eddigi opciónál rosszabb volt mint amiket kritizáltunk és visszadobtunk.
Peterbond ma, 15:11
Előzmény: #8218  euler
#8219
Pont hogy az olyanokkal mint realmadrid vagyok a legjobban kiakadva. Pont mint Hont András, Shiffer meg a többiek.  Nem akarnak ők semmi váltást se csak megmondó emberek lenni akiknek minden rossz az ellenzéki oldalon. Égő nekik közvetlenül Fideszesnek lenni mert hát mégis csak égő pár dolog amit csinálnak. De azzal igazából semmi bajuk ezért se írnak róla semmit. De h valaki más szól fel azt könyörtelenül kritizálják ugyanannak a töredékéért amit a Fidesznél szóva se tesznek.
.
Akkor már legyen töke és álljon bele abba hogy jó neki meg tetszik a fidesz. Van pár faszság ami nem de összeségében azért jó ez így. Szar az oktatás de majd csak lesz valahogy a lényeg hogy a Fideszt ezért ne basztassuk. Csa azt aki épp felszólal ellen.
.
És lehet nem ilyen a való életben. Felőlem lehet tényleg az a nagy ellenzéki aminek leírja magát. De ITT a Fórumon amiből meg tudom ítélni igenis ez látszik róla.
euler ma, 15:04
Előzmény: #8215  Peterbond
#8218
Én is MZP-re szavaztam. Sőt ott voltam  a siófoki kampányzáró rendezvényen, életemben először ilyen politikai gyűlésen. Ott láttam először a pártvezetőket (Ill. Gyurcsány helyett Dobrevet, Ungár helyett Kanász-Nagy-ot). De ott volt Róna Péter és Iványi Gábor is, inkább miattuk mentem el. Akkor ott közvetlenül meg lehetett élni a rendszerváltás lehetőségének felemelő érzését. Teljes összhang sugárzott a színpadról.
Na mindegy, ez egy kis nosztalgia volt. Nem hiszem, hogy az én életemben még egy ilyen lesz.
.
Más: Próbálj már egy kicsit megértőbb lenni Realmadrid felé. Ő azért nem az a kategória mint pl. néhai WLM. (Ja, WLM pont MZP-t nyomta ész nélkül. Szerintem megafonos volt, ezt az orosz topikban eléggé bizonyította.)
Realmadrid nem fog a fideszre szavazni, jó az irány amit felvett, de MP-t nem fogadja el jelenleg. Nincs egyedül. Az meg, hogy mit NEM írt, tényleg mellékes.
Peterbond ma, 15:02
Előzmény: #8214  realmadrid
#8217
"El kéne végre fogadnod hogy lehet másnak is véleménye és annak nem kell megegyeznie a tieddel. "
.
Még mindig nem vágod. Mindig elterelsz a témáról. Nem azt mondtam hogy ne lehet más véleményed. Lehet. Le is írtam mi az. Csak azt nem értem miért hazudsz róla? :). Amiket meg állítasz én cáfolom ha szerintem nem igaz.
.
Ezen a fórumon meg aztán Bőven nem egyezik meg a többség véleménye az enyémmel. Pont erre hívtam fel a figyelmet. :).
Peterbond ma, 14:56
Előzmény: #8207  realmadrid
#8216
Mondjuk ezt imádom hogy mint a legtöbb fideszesnél az a negatívum MP-nél hogy lehalgatott egy bűncselekmény beismerését amit közzé tett. Azt értem a Maffián belül ez miért szentségtörés csak érteném hogy más jóérzésűembereknél miért nem a bűncselekmény a baj és miért annak feltárása?
.
Pl ha Al Capone egyik embere vagy mondjuk a felesége készít felvételt arról hogy hogyan raboltak ki egy bankot és ölték meg a két őrt, akkor az emberek azon volnának-e felháborodva hogy a feleség milyen aljas ember volt aki lehalgatta a férjét. 
.
A 3/3-asok ártatlan embereket halgattak le és ebből koholtak vádakat. Itt meg pont a fordítottja volt. Mintha Kádár egyik emberét halgatták volna le ahol beismeri hogy az Andrási út-on ártatlan embereket koholt vádakkal tartanak fogva és kínoznak.
Peterbond ma, 14:49
Előzmény: #8209  euler
#8215
"Hadházyra és MZP-re az egyszerűen nem lehetett igaz objektív okokból amivel most - a változatosság kedvéért - Menczer Tamás vádolja MP-t. "
.
1. Én nem is mondtam.
.
2. MP is bizonyíthat később.
.
3. Felőlem lehetet volna a fenti kettő közül bármelyik is. Én MZP szavaztam is. Nem nekem nem kellettek ezek az emberek? Nem én mondtam hogy velük ne cseréljük le Orbánt.
.
Mondom lehet MP-t is visszadobni. Tény hogy az eddigi lehetőségek közül a legkevésbé a legjobb. De hát kérem alássan eddigi 10-en X év alapján én azt látom bármelyik jelöltet dobtuk eddig vissza rosszabbul jártunk. 1. Egy rosszabb Orbán maradt a nyakunkon aki tovább építette ki a hatalmát és betonozta be, rombolta szét mégjobban a demokratikus opciókat és rontoa tovább az ország gazdasági helyzetét és külföldi megitélését.
.
2. Az újabb "jelöltek" általában még rosszabbak voltak mint az elődjük akit elutasítottunk. De lehet várni hogy most megtörik a trend és MP után majd jön egy újabb ember ( vagy több ) aki(k) összetudnak 30%-ot szedni és sokkal hitelesebbek mint MP. De ide a rozsdás bökőt hogy Ő se lesz elég jó egyeseknek itt. 
realmadrid ma, 14:44
Előzmény: #8212  Peterbond
#8214
El kéne végre fogadnod hogy lehet másnak is véleménye és annak nem kell megegyeznie a tieddel. 
euler ma, 14:26
#8213
OFF! Tecnikai javaslat.
Ebben a topikban mellőzzük a negatív pontozást, csak (+) legyen!
(Én, objektív okból, kivétel vagyok, -5 erejéig. :)
Peterbond ma, 14:01
#8212
"Rosszat rosszabbra nem akarom cserélni. "
.
Ehhez azért tegyük hozzá hogy neked eddig minden jelölt rosszabb volt hisz egyikre se akartad lecserélni. 1 év után mondtad be hogy te Dobrevre szavaztál anno az ellenzéki nagy választáson. Érdekes ha engem kérdezel ha van is valami ami rosszabb lenne egy Orbán kormánynál az egy DK kormány lett volna szerintem de tény itt én is megosztott vagyok szoros a verseny. Mindenki más Bőven jobb lett volna. És jelen helyzetben MP a legkevéssbé lenne a jó de még mindig messze jobb mint az orbán kormány folytatása lenne.
Peterbond ma, 13:58
Előzmény: #8208  realmadrid
#8211
Akkor a tárgyi tévedések:
1. "Nagyon felületesen olvasol. "
Rohadtul nem. többször leírtam belinkeltem visszamenőleg utolsó 20 hsz-eket, 1 hónapig visszaolvasva MINDEN kommented az adott topikokban is. Vicces hogy sokadszora vádolsz ezzel de azóta se tudtál 1 HSZ-t se linkelni ami igazolna téged. Én nem egyszer belinkeltem az utolsó 20 HSZ.-ed pont az ilyenek miatt.
2. "Megírtam hogy nem írok, nem idézek Orbán, kormány kritikát, megírtam miért."
Ezt azután írtad hogy már sokadszorra szembesítettünk azzal amivel azóta is. Hogy nincs ilyen. De mindig hivatkozol rá hogy volt. Aztán meg mondod hogy azért nincs mert megírtad hogy miért nincs :).
3. " Szerinted mindegy milyen rossz MP, rá kell szavazni mert talán jobb lesz mint Orbán."
Megint ilyet nem írtam. Ha annyira rossz lenne hogy rosszabb mint Orbán szerintem se kéne rá szavazni. És mint többször mondtam ( és én tényleg mondtam ) egyáltalán nem akartam hogy 1 pártként a Tisza egyedül kerüljön kormányra. De látom akkor se akarod se te se más se megérteni amit írok ha ovodás módjára elmondom. De meg se lepődök. Sehmet se akarja érteni se látni akármi Fidesz kritikát írok mert nem érdeke. Neked se hogy elsimerd a nyilvánvalót.
4. "Szerintem meg rosszabb. Minden megnyílvánulásán látszik hogy egy diktátor, nárcisztikus személyiség zavaros, egoista. " Ez mondjuk nem tárgyi tévedés mert írod hogy szerinted. Márpedig ebben egyetértünk. Szerinted rosszabb. Mondjuk nem tudom miből jött le mert a leges legdurvábban is oda tudsz jutni hogy pont olyan mint Orbán. Ami önmagában sem igaz. Már csak a tény hogy nem lenne egy kiépített gazdasági holdudvar 14 éve bejáratott korrupciós rendszer mögötte és hogy a támogatói jórészt olyan témák mentén támogatják amik pont ellenkezőek az Orbáni rendszer alapjaival így nehéz lenne ugyanazt csinálnia. De persze Hinned mindenképp lehet benne.
bigyula ma, 13:55
Előzmény: #8208  realmadrid
#8210
MP kb. pont olyan, mint 25-30 évvel ezelőtt Orbán (ahogy írod, nárcisztikus, hatalomvágyó egoista). Viszont nem volt még hatalmon, ezáltal az, hogy rosszabb lenne mint Orbán, színtiszta feltételezés.
euler ma, 13:52
Előzmény: #8204  Peterbond
#8209
Hadházyra és MZP-re az egyszerűen nem lehetett igaz objektív okokból amivel most - a változatosság kedvéért - Menczer Tamás vádolja MP-t. (És alapvetően más volt a pályájuk 2010-ig ill. 2013-ig. Azóta ők már kiállták a hitelesség próbáját.)
De ha Menczer ezt központi direktíva alapján teszi, akkor érdekes fejlemények lehetnek.
Természetesen nem Menczert követem, hanem Lattmann Tamásnál láttam, aki így vezeti fel:
"Nofene. Az egyik NERnyalonc szerint a másik NERnyalonc a NER által a számára biztosított kifizetőhelyen lopott. Pontosabban kifizetett. Hogy mik vannak..."
https://www.facebook.com/photo/?fbid=988164576448530&set=a.180052193926443
realmadrid ma, 13:47
Előzmény: #8204  Peterbond
#8208
Nagyon felületesen olvasol. Megírtam hogy nem írok, nem idézek Orbán, kormány kritikát, megírtam miért. Egyébként 2021 óta írok különböző o1g topicokba. Tanárokról, oktatásról írtam még tanártüntetésen is voltam. Gazdaságról szintúgy. Azt is megírtam hogy jártam a 2022es választáson. Szerinted mindegy milyen rossz MP, rá kell szavazni mert talán jobb lesz mint Orbán. Szerintem meg rosszabb. Minden megnyílvánulásán látszik hogy egy diktátor, nárcisztikus személyiség zavaros, egoista. Rosszat rosszabbra nem akarom cserélni. Mint írtam abba belemennék hogy koalíció legyen mint a lengyeleknél, de abba nem hogy MP egyedül nyerjen. 
realmadrid ma, 13:33
Előzmény: #8203  badsector1
#8207
Attól még igaz. 
Peterbond ma, 13:14
#8206
Újra és újra rájövök hogy az ellenzék miatt tart itt az oktatás az egészségügy a közlekedés a korrupció Magyarországon. Hogy minden az ő hibájuk és erre fel kell hívni a figyelmet. Mert folyamatosan kell szidni valakit a legkissebb hülyeségért is. Közbe kiéghet akárhány vonat tarthat matek órát a zenetanár és fél éve nem működik a klíma meg a lift a kórházban. Nem fontos. A lényeg hogy erről NE Magyar Péter/MZP/Momentum/Kutyák beszéljen.
.
Csak tudnám akkor ki? A DK? Akkor nem is az a gond hogy MP bedarálta az össz ellenzéket és egyeduralma lesz hanem hogy ez nem Gyurcsánynak sikerült vagy mi?
Peterbond ma, 13:06
Előzmény: #8204  Peterbond
#8205
Ja igen ez realmadridnak ment ha esetleg nem tudná.
Peterbond ma, 13:05
Előzmény: #8130  Peterbond
#8204
"De segíthetsz. linkelj egyet BÁRMELYIK kommentedből nyárról ahol csak úgy egy hírre vagy kommentre reagálva beírtal egy Fidesz kritikát. Bármilyet. Nem kell olyan propagandisztikus cikket se linkelned mint pl ez volt MP ellen:
"https://nepszava.us/sehol-nem-pojacaskodnak-politikusok-a-gaton/ ennyire irányít MP."
.
Erre nem sikerült egyet se linkelned pedig volt rá pár napod. ( Én már tucatszor végignézte azért álítottam amit de itt volt a lehetőség hogy cáfolj ). Erre sikerült 3 újabb propagandisztikus MP szidást összehozni ma.
.
Tudod nem véletlenül nem signal-t basztatom hogy miért kritizálja MP-t. Mert ő azért tényleg felszólalt azon dolgok ellen amik tényleg számítanak és mellett szól a kissebbek ellen is.
.
Te viszont bár mondod hogy:
"Olvass már vissza.Hányszor írtam le hogy mi a gond az oktatással, egészségüggyel, gazdasággal. Arról nem tehetek hogy te nem olvastad."
.
A valóságban itt is semmi ilyet nem teszel csakis mindig az ép aktuális embert szidtad aki felszólalt ellene. A tanár tüntetéseknél hogy ne legyenek ott pártok. Utólag mondtad hogy az influenszer tüntetésen is kint voltál, de elötte semmi felhívás rá, semmi kritika ami miatt elvileg oda is kimentél. Itt ezen Fidesz kritikáidat jobban titkolod mint egyszeri Neres a vagyonát a magántőkealapokban.
.
Érdekes most is hogy többen írjátok hogy bezzeg MP-miért nem akkor szólt amikor a Fideszben volt hogy szar az egészségügy. Ez rendben is van egy Signal-tól de még talán Eulertől is akik szóltak miatta korábban. Na de tőleg elég érdekes aki sem akkor se most nem arról beszél hogy rossz lenne az oktatás és ez miért Orbán hibája hanem hogy MP-nek erről nincs joga beszélni.
.
De akik megint ezzel támadják MP-t megint a lényeget felejtik el. Hogy igenis szar az egészségügy és az oktatás és a közlekedés helyzete. De a legnagyobb probléma ebben megint hogy ki mondja nem az hogy igaz amit mond és azon kéne javítani. Igen amíg Fideszes volt a Fideszben nem volt kibeszélés, nincs kritika. Ugyanez igaz volt Hadházyra és MZP-re is és bárkire.
.
Viccess hogy jön valaki aki elég embert el is ér és kezdi azokat meggyőzni hogy mégiscsak vannak bajok és azok akarják a leginkább hitelteleníteni akiknek az igazát terjeszti. Ha változást akartok az oktatásban nem az volna a fontos kiemelendő hogy mi IGAZ abból amit mond és mi az amin javítani kéne mint hogy azon pattogtok hogy 2-3 éve még nem így látta?
badsector1
badsector1 ma, 12:56
Előzmény: #8200  realmadrid
#8203
Ràkerestem erre a szövegre a guglin, az összes fideszes propaganda oldalon megjelent, plusz te is idemásoltad véletlenül. :))
A párttal a néppel egy az utad.
euler ma, 11:56
Előzmény: #8199  euler
#8202
Ill. Hadházy korábban már fontolgatta a visszavonulását, de még mindig tipródik:
"Két lehangoló visszajelzést is kaptam, miután megosztottam a független sajtó független újságírójának cikkét arról, hogy a Diákhitel Központban nem csak Rogán parancsára és nem csak Rogán emberével kötöttek felesleges és túlárazott szerződéseket. 
 Magyar Péter először egy kommentben azt a következtetést vonta le, hogy én Rogán embere vagyok és nem is akarok rendszerváltást.
 Néhány órával később, az Iványi Gábor melletti tüntetés elejéről távozóban pedig szó nélkül elment mellettem, amikor időpontot szerettem volna kérni tőle egy egyeztetéshez ..."
https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/pfbid0D8CSVP6ExHbyE2buGprKwLHVHax4wNAvRn4TG1GtpXpAt2Rr1ncdQEBmSKKBmFxSl
realmadrid ma, 11:38
Előzmény: #8190  signal2
#8201
Persze, amíg Ő ott volt minden rendben volt. Amint otthagyta a fideszt minden rosszra fordult.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek