Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
balentum
balentum hétfő, 13:25
Előzmény: #115399  HZsolt
Ne szomorkodj, nem vagy egyedül (bár gondolom ez nem vígasztal) sokan rosszul döntöttek köztük én is.
Pedig én sejtettem, hogy ez a rés be lesz töltve (amiért sokan kigúnyoltak) még sem adtam oda 3425-ért.
Most így utólag fáj egy kicsit, de legyünk pozitívak és első körben indulásként (fordulásként)tűzzük ki a 3K stabil elérését és megtartását. Lépésről, lépésre és ne dobáljuk a 4-5-6-7K-kat mert annak per pillanat nincs realitása. Ígérem az alsó rést nem fogom többet emlegetni, nehogy véletlenül bekövetkezzen.
HZsolt hétfő, 13:05
Előzmény: #115397  balentum
Én a hígítason gondolkodom jelenleg. 3100-3200kornyeken csipegettem, még a határidő lejárta előtt. Most nem fájna a fejem. Kényelmesen realizálhattam volna~ 8%-ot. Éhes voltam a piac meg büntetett
keeper hétfő, 12:59
Előzmény: #115390  pancserlama.

Én is mindent megígérnék, főleg, amire nem a ciklusom alatt kerül majd sor....ne feledjük, hogy a stagfláció még csak most fog jönni, erősen kétlem, hogy erre még rátudják majd húzni az euro bevezetését is...a forint is csak a reményekre erősödik most, hiszen állítólag államháztartás romokban és már pótköltségvetés is lesz... erre még behúzzák a SAFE-et...
.
"At the 2025 NATO Summit in The Hague, Allies made a commitment to investing 5% of Gross Domestic Product (GDP) annually on core defence requirements and defence- and security-related spending by 2035."
balentum
balentum hétfő, 12:51
Előzmény: #115392  Toten
Csak azt akartam mondani, hogy nem minden pénzt a Rábába által gyártandó eszközökbe fognak önteni.
Legyünk tárgyilagosak és a "rózsaszín" álomvilágból ébredjünk fel, mert közben az általam régen előre jelzett réstöltés megtörtént. Én vettem is belőle.
Akkor most kellene fordulni, mert ha nem, akkor ott van az alsó óriási rés, melynek töltése tényleg nagyon durva lenne.
Na most már lehet mínuszolni....
Toten
Toten hétfő, 12:38
Előzmény: #115395  HZsolt
Igen..., de a cég szerint többet érnek. Mi meg elhittük?
HZsolt hétfő, 12:30
Utólag jobb lett volna elfogadni a 3425öt...
HZsolt hétfő, 12:26
Előzmény: #115393  Toten
Nem csak téged :)
Toten
Toten hétfő, 12:25
Engem inkább az árfolyam, illetve annak mozgása jobban zavar....
Toten
Toten hétfő, 12:24
Előzmény: #115391  balentum
Ezzel mit akartál mondani? Ez eddig is így volt, hogy a SAFE nem csak páncélos és járműbeszerzés.
balentum
balentum hétfő, 12:07
Előzmény: #115390  pancserlama.
Egy apró részlet kimaradt:
"Hangsúlyozta: ez nemcsak fegyverek és páncélosok beszerzését jelenti, hanem infrastruktúrafejlesztést (pl. hidak) is magába foglalhatja."
pancserlama.
pancserlama. hétfő, 12:00
https://www.portfolio.hu/global/20260511/ruszin-szendi-romulusz-nem-mennek-magyar-katonak-ukrajnaba-nem-megyunk-csadba-es-nem-allitjuk-vissza-a-sorkatonasagot-835886
"Arra is kitért: a NATO által előírt, 5%-os GDP-arányos védelmi kiadást az új kormány teljesíteni fogja, ahogy az előző is vállalt erre kötelezettséget."
Ecpec
Ecpec vasárnap, 17:28
Előzmény: #115386  pancserlama.
Ha nem a szakmait választanák ,akkor többszörösen lábon lőnék magukat.
Bízzunk benne ,hogy -  azért mint a többség is általában - a pénzt szeretik jobban, nem pedig a tiszavirág életű népszerűséget! 
spieler vasárnap, 16:27
Előzmény: #115384  keeper
Ez a hitel úgy működik, hogy az állam a felvett összeget hitelként tovább adja:
Mik az állam előnyei az üzletből:
1. Keres a tovább adott hitelen.
2. Munkahelyeket őriz meg és teremt.
3. Adóbevételei keletkeznek.
4. Hozzájárul a magyar hadiipar világszínvonalú fejlesztéséhez.
5. Export bevételei keletkeznek.
6. Olyan magyar vállalati konstrukció jön létre, amely tovább erősíti a nemzetközi termelési láncokban való részvételünket. Ez hosszabb távon komoly reputációt jelent a magyar beszállítóknak.
7. Komoly know-how érkezik az országba, amely nem csak a hagyományos magyar munkaerőt, de a szürkeállomány iránti igényt is felpezsdíti.
8. Erősíti a magyar-cseh, magyar-német gazdasági kapcsolatokat, amely ösztönző példa lehet más FDI számára is. Egyszerűen üzleti bizalom erősítő!
9. A kormanyzati ciklusához kapcsolhatják a “RÁBA” felvirágoztatását - presztízs. 
oxylant
oxylant vasárnap, 16:18
Előzmény: #115386  pancserlama.

Szerintem az EU által diktált principium lesz a döntő fontosságú elv és
gyakorlat.😉
Katonásdi idők lesznek még itt sokáig, no meg a munció is fogytán.. .👍
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 15:36
Előzmény: #115385  Ecpec
Ha 
szakmai döntést hoznak.
1. SAFE hitel nélkül a hadiipar (összességében a gazdaság) nem indul be 
2. https://telex.hu/g7/kozelet/2024/01/28/duborog-a-magyar-fegyverkezes-de-mire-eleg-ez-kozep-europaban
Szóval hatalmas a lemaradás nincs idő kecmecre.
Ha 
politikai vagy szubjektív akkor viszont kampec
Ecpec
Ecpec vasárnap, 15:25
Előzmény: #115384  keeper
Jó. Ezt akkor kellett mondania, ekéznie. 
Azóta már más a szituáció.
keeper vasárnap, 13:32
Előzmény: #115383  spieler
spieler szombat, 19:57
Előzmény: #115376  PEPE67
Nem beszélve róla, hogy a SAFE egy hitel, ergo nem EU-s ingyen pénz, vagy valamilyen vissza nem térítendő támogatás, ami politikailag (esetleg) támadható lenne.
oxylant
oxylant szombat, 09:48
Előzmény: #115380  pancserlama.
Nincs beárazva, sajna....😪
balentum
balentum szombat, 09:36
Előzmény: #115380  pancserlama.
Mindig csak ezek a kérdések meg elmélkedések közben az árfolyam meg csak esik.
Magyarázat??

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek