Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TrendMan 2008. 12. 17. 19:42
Előzmény: #537  Törölt felhasználó
#540
Zsidó világ-összeesküvés szerintem sincs, de
--> A felső elit (zsidó v. nem zsidó) igenis manipulálja a világot (ha mással nem, akkor fogyasztási minták sulykolásával)
---> A zsidók és a cigányok között csak annyi a különbség, hogy az előbbiek egy jól működő (még mindíg) zárt közösséget alkotnak, az utóbbiak pedig egymással sem jönnek ki.

Bármelyik közösség, amelyik összetartóbb, mint a többi, versenyelőnybe kerül.

(1 példa: Ismerősöm nemrégen egy zsidó szállodában dolgozott, a vendégek igen jelentős része 30-40%-a zsidó - ennek következtében az adott szálloda 70 % feletti foglaltsággal büszkélkedhet. Ez messze jobb, mint az átlag nem zsidó szálloda, azaz biztosak lehetünk benne, hogy ez a válság idején is profitábilis lesz.)
TrendMan 2008. 12. 17. 19:35
Előzmény: #538  zotya32
#539
Zotya:
Ennyi erővel akkor rablógyilkosságokat is elkövethet, ha nem fogják le 70 éves kora előtt ?
Okés a dolog, csak mert neki jó volt ???
zotya32 2008. 12. 17. 19:12
Előzmény: #537  Törölt felhasználó
#538
igazat kell adjak most.... Ebben az ürgében legalább volt annyi, hogy mindenkit átvert akinek zsetonja volt..... jól élt másokból, és mire lecsuknák, már úgy is csak 1nm-e lesz.... 70 éves, valószínűleg sokáig már nem élvezi a földi lét örömeit...
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 19:08
Előzmény: #535  zotya32
#537
Na látod, éppen ezért értelmetlen az összes antiszemita összeesküvéselméletes baromság.
TrendMan 2008. 12. 17. 19:07
Előzmény: #535  zotya32
#536
Higulnak a fiúk, már nem olyan egységesek, mint Salamon idejében.
zotya32 2008. 12. 17. 19:04
Előzmény: #534  pampa
#535
Hova jutottunk.....
Zsidó ember nevéhez fűződik az év(tized) legnagyobb piramis játéka.
Károsultak között több neves zsidó üzletember, meg alapítvány, stb...
már saját fajtájukat is átverik??

link

A tettes:
link
"Madoff was born in New York to a Jewish family.[14]"
pampa 2008. 12. 07. 09:43
Előzmény: #533  TrendMan
#534
Telepesek haza!
Fordulat várható az izraeli településpolitikában
Kitekintő - Illés Erzsébet
2008. december 7., vasárnap

* Szóljon hozzá
* Küldje el
* Nyomtassa ki
* Tegye ki a Facebookra

Tárgy
Telepesek haza!
Címzett e-mail címe
Az Ön e-mail címe
További üzenet néhány sorban
Ellenőrző kód



Alig negyven éve, hogy az első zsidók megjelentek Hebron város térségében, hogy létrehozzák a Nyugati Part első zsidó telepét - visszafordíthatatlan helyzetet teremtve ezzel az 1967-ben megszállt területek szükségszerű annektálása érdekében. Négy évtizednyi, olykor gyengébb, máskor erősebb intenzitású, de mindig is megkérdőjelezhetetlen irányú izraeli telepespolitika után Ehud Olmert miniszterelnök ma bátorkodik céltalannak nevezni az eddig képviselt álláspontot és visszavonulót fúj.

A Tel Aviv-i kormány egyértelművé tette, hogy követi a változást hirdető miniszterelnöki retorikát, amikor az izraeli katonaság mintegy kétszáz keményvonalas telepest távolított el a hebroni Beit Hashalom egyik vitatott tulajdonú lakóházából, a kormány és a szélsőséges nézeteket képviselő zsidók közötti egyik legkomolyabb összetűzést, illetve a palesztinok elleni erőszak ismételt fellángolását eredményezve. Az izraeli Legfelsőbb Bíróság három héttel ezelőtt döntött úgy, hogy harminc napot ad Beit Hashalom-i négy emeletes épület lakóinak, hogy elhagyják hivatalosan palesztin tulajdonban lévő otthonukat. Az utóbbi hetekben tapasztalt erőszak - zsidó katonák megtámadása, palesztin házak és sírok megrongálása – miatt azonban még a határidő lejárta előtt személyesen Ehud Barak védelmi miniszter rendelte el a Hebron melletti lakóház kiürítését. A februári előrehozott választásokon jó eséllyel induló Munkapárt első embere egy sajtókonferencián azt nyilatkozta, hogy „ma azt teszteltük, képes-e az állam betartatni a törvényeket”.

Míg a Beit Hashalom-i lakók, ahogy a zsidó telepesek többsége, soha nem hagynák el önként "történelmi hazájukat", a gyönyörű ősi dombokat, melyek bibliai neve Júdea és Szamária, több ezer telepes egyetlen meglepő dolgot szeretne csupán: visszatérni az 1967 előtti határok mögé. Egyesek azért, mert féltik az életüket, mások pedig, mert maguk is helytelennek tartják a palesztinok megszállását és nem akarnak részese lenni. „25 évvel ezelőtt … egész Izraelt be akartuk népesíteni. De most, amikor látom, hogy hogyan bánnak katonáink a palesztinokkal az ellenőrzőpontokon, szégyellem magam. Ki akarok jutni innen. Két államot szeretnék a két nép számára.” – nyilatkozta David Avidan, zsidó telepes a The New York Times-nak novemberben.
Zsidó outpost a Halamish teleptől északra (B'Tselem)



A baloldali Meretz Párt által közzétett novemberi felmérések szerint a több mint 400.000 nyugati parti telepes mintegy 40 százaléka szívesen elhagyná a palesztin területeket egy ésszerű összegért. A probléma mindössze annyi, hogy a hangsúly az „ésszerű összeg”-en van. A telepesek értéktelen lakóházaikat csupán ésszerűtlenül alacsony áron tudják eladni, ha egyáltalán találnak vevőt rá, így az újrakezdés lehetősége - anyagi okok miatt – igencsak korlátozott számukra.

A Bayit Ehad (Egy Otthon) nevű mozgalom látszólag megtalálta a megoldást: törvényjavaslatot terjesztett elő, amelynek értelmében összesen mintegy 6 millió dollárt különítenének el az Izrael határain belül letelepedni vágyó mintegy 20.000 telepes család házának megvásárlására. Annak ellenére, hogy elviekben a kormányzó Kadima és a balra húzó Munkapárt is támogatta a törvényjavaslatot, a kormány végül mégsem fogadta el, attól tartva, hogy egy ilyen egyoldalú lépésnek hasonló hatása lenne, mint a Gázai-övezet 2005-ös kiürítésének: tovább erősítené a Dél-Izraelt rakétákkal támadó Hamászt és egyéb iszlamista szervezeteket. A törvény támogatói ellenben azt hangsúlyozzák, hogy a nyugati parti telepesek hazatérése olyan bizalomépítő lépés lenne a palesztinok felé, amely Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság mérsékelt elnökének befolyását növelné.

Még ha a kormány támogatná is a telepesek izraeli határok mögé való visszatérését, kérdéses, hogy hányan vennék a bátorságot, hogy nyíltan felvállalják társaik előtt: képesek lennének feladni az Isten által nekik ígért földet. Az 1990-es évek óta a Nyugati Part északi részén, Karnei Shomron telepen élő Benny Raz levélben kérte az izraeli kormányt, vásárolja meg a házát, hogy elköltözhessen. „Szomszédaim azóta úgy néznek rám, mint egy árulóra, vagy mint aki másik bolygóról jött” – mondja az azóta az állását is elveszítő buszsofőr - „Fenyegető telefonhívásokat kapok .. ma már fegyverrel járok, mert félek. A zsidóktól, nem az araboktól”.

A nyugati-parti zsidó telepek pontos számáról eltérő adatok állnak rendelkezésre. A Peace Now békeszervezet szerint alig 150, a Land Research Centers szerint csaknem 200, izraeli belügyminisztérium által elismert és regisztrált zsidó település létezik a Nyugati Parton. Ezen kívül mintegy 130, az izraeli kormány által is „illegálisnak” minősített outpost („előőrs”) is található a térségben, amelyek inkább nevezhetőek lakókocsik vagy sátrak csoportjának, mint bármilyen településnek. A nemzetközi közösség minden nyugati parti zsidó telep létezését jogtalannak tartja, az ENSZ BT 1979. március 22-én hozott 449. számú határozata ugyanis kimondja, hogy Izrael az 1967-ben megszállt palesztin területeken követett településpolitikája nem bír jogi érvénnyel, és „egy átfogó, igazságos és tartós közel-keleti béke komoly akadályát jelenti”.
TrendMan 2008. 12. 05. 16:53
Előzmény: #532  pampa
#533
Most már értjük, miért keresik olyan kevesen a hontalanok társaságát --> link
pampa 2008. 11. 23. 12:55
Előzmény: #531  sanka
#532
Nekem? Szerintem mindenkinek aki a tőzsdén befektetéssel rendelkezik rossz lesz,ha ez bekövetkezik.
Ez is csak egy infó, ami segíti az embereket a helyes döntésben.Bizonyára emlékszel mekkora pánik söpört végig a tőzsdéken 2001 9/11-kor.
Irán bombázására szintén reagálnának a piacok.
szvsz.
sanka 2008. 11. 23. 12:48
#531
nagyon rossz lehet neked pampa!
pampa 2008. 11. 23. 12:35
Előzmény: #529  pampa
#530

Izrael Irán megtámadására készül?
2008. november 23. 12:19

*
o a
o a
o a
|
* Cikk nyomtatása |
* Cikk küldése |
* Add a Startlaphoz

FigyelőNet, MTI

Izraelnek fel kell készülnie Irán megtámadására, hogy elejét vegye Teherán atomfegyverhez jutásának, még ha így összeütközésbe kerülhet is Washingtonnal - áll egy izraeli biztonsági szerv dokumentumában.
Hirdetés x
A Háárec című lap vasárnapi számában idézett dokumentum szerint Izrael jövőre - Teherán és az új amerikai kormányzat lehetséges közeledése nyomán - gyakorlatilag egyedül találhatja szemben magát egy atomfegyverrel rendelkező Irán stratégiai fenyegetésével, valamint a térség más országainak ballisztikus és egyéb rakétáival.
pampa 2008. 11. 21. 18:49
Előzmény: #528  pampa
#529
2008. 11. 21. 17:25
Caplovic: a „Kárpát-medence” ugyanaz, mint a náci „élettér”

Szlovákiában az alkotmány szerint csak egy nemzet él.

A szlovák belügyminisztérium állítja, jogosan utasították vissza a komáromi Pentaton Polgári Társulás alapszabály-tervezetét, mert szerepelt benne a Kárpát-medence kifejezés.

A bejegyzésre váró társaság folklórral foglalkozik, a Kárpát-medence fogalmat a szlovák folkloristák is a legnagyobb természetességgel használják. A Kárpát-medence kifejezés ellen Dusan Caplovic kormányalelnök hirdetett harcot, mert szerinte a magyarok úgy használják, mint a náci németek a Lebensraum (élettér) kifejezést.

A belügy indoka: a gyülekezési jogról szóló törvény értelmében az itthon bejegyzett szervezetek nem működhetnek külföldön. A külföldön való működésre pusztán abból következtetett a belügy, hogy a szervezet céljai közt szerepel „a Kárpát-medencében élő nemzetek szellemi, kulturális és tárgyi értékeinek megőrzése”.

„A Kárpát-medence kifejezés nem alkalmazható Szlovákia területének hivatalos földrajzi megnevezésére” - áll Erik Tomás belügyi szóvivő az Új szó című laphoz eljuttatott állásfoglalásában. - Mivel a polgári társulások csak a Szlovákia Köztársaság területén fejthetik ki tevékenységüket, a belügyminisztérium ebben az értelemben figyelmeztetett ezekre a pontatlanságokra.”
Azt is kifogásolták, hogy a célok között több nemzet értékeinek megőrzése szerepel, pedig „Szlovákiában az alkotmány szerint csak egy nemzet él”. Az alkotmány Preambuluma csak a szlovák nemzetet említi, mely a kisebbségekkel és etnikai csoportokkal együtt él Szlovákia területén.
pampa 2008. 11. 21. 07:12
Előzmény: #527  Törölt felhasználó
#528
Athénban a magyar stiklikre gyorsabban reagáltak.
Törölt felhasználó 2008. 11. 20. 15:11
Előzmény: #526  pampa
#527
pampa, ne légy türelmetlen. Pekingi Olimpia eredményét 2020-ban véglegesítik
pampa 2008. 11. 20. 14:41
Előzmény: #525  pampa
#526


Tovább késik a NOB döntése a fehérorosz kalapácsvetők ügyében, így még mindig nincs hivatalos végeredmény kalapácsvetésben a kínai olimpiáról.

Kamuti Jenő, a MOB főtitkára a Nemzetközi Fair Play bizottság elnöke az ifjúsági olimpia előkészitő bizottságának tagjaként részt vett a lausannei tárgyalásokon.
Ennek során tájékozódott a fehérorosz kalapácsvetők ismeretes doppingügyéről.

A NOB november közepére igérte a döntés nyilvánosságra hozatalát, amelyet azonban elhalasztottak.

A NOB végrehajtó bizottságának december elején tartandó ülésén hozzák nyilvánosságra a döntést, amely Pars Krisztián helyezését is befolyásolhatja.
pampa 2008. 11. 20. 10:24
Előzmény: #524  TrendMan
#525
Csak nem férnek a bőrükben....

A szlovák belügy eltörölte a Kárpát-medencét
Kitekintő / Új Szó
2008. november 20., csütörtök

* Szóljon hozzá
* Küldje el
* Nyomtassa ki
* REPÜLŐJEGY FOGLALÁS

Tárgy
A szlovák belügy eltörölte a Kárpát-medencét
Címzett e-mail címe
Az Ön e-mail címe
További üzenet néhány sorban
Ellenőrző kód



A szlovák belügyminisztériumnak nem tetszik a Kárpát-medence kifejezés. Azért utasította el egy polgári társulás bejegyzését, mert szerepelt ez a megnevezés az alapszabályában. A földrajzi elnevezéssel Du¹an Èaploviè miniszterelnök-helyettesnek is gondja akadt a köztévé egyik műsorában. Kijelentette, küzdeni fog a kifejezés használata ellen.
Egy hagyományőrző népművészeti szervezet kérte bejegyzését a belügyminisztériumban, hogy hivatalosan működő szervezetként végezhesse munkáját. A belügyminisztérium a beterjesztett alapszabály-tervezet módosítására kérte őket: kifogásolták, hogy tevékenységükbe tartozna „a Kárpát-medencében élő nemzetek szellemi, kulturális és tárgyi értékeinek megőrzése“ is. A belügy válasza szerint a Kárpát-medence megnevezés veszélyezteti Szlovákia területi egységét, ezért javasolja a tevékenység meghatározásának módosítását.

A Polgár és a demokrácia (OAD) szervezet civil szervezeteknek nyújt segítséget, munkatársa szerint a belügy eljárása nincs összhangban a törvénnyel. „Szerintem a Kárpát-medence kifejezés egy földrajzi terület meghatározása, és nincs jogalap arra, hogy a használata miatt elutasítsák egy szervezet bejegyzését - mondta lapunknak Kristina Babiaková, az OAD munkatársa. - A törvény pontosan meghatározza, milyen szervezet alapítását lehet elutasítani, ilyen indokkal nem lehet elutasítani a kérvényezőt.“

A bejegyzés előtt álló szervezet népművészettel foglalkozik, és néprajzi szempontból a Kárpát-medence kifejezés teljesen rendben van - állítják a szakemberek. „A Kárpát-medencében vannak olyan tipikus zenei, népzenei és a néptáncot meghatározó jegyek, melyek pontosan leírják ezt a térséget“ - mondta lapunknak Hégli Dusán, az Ifjú Szivek néptáncegyüttes koreográfusa. A belügyminisztérium még nem reagált írásban feltett kérdéseinkre.

A belügyminisztérium mellett kifogásolja a Kárpát-medence kifejezés használatát Du¹an Èaploviè (Smer-SD) is. A miniszterelnök-helyettes a Szlovák Televízió egyik múlt heti műsorában azt állította, a magyar politikusok ezzel a kifejezéssel helyettesítik az élettér kifejezést, mely a nácik által használt Lebensraum magyar megfelelője. „Igen, Lebensraum, erről beszélek, csak nem akartam egyenesen kimondani - reagált egyik vitapartnere szavaira Èaploviè. - Ezért harcolok én a Kárpát-medence kifejezés ellen, mivel a kollégáim gyakran azt mondják: már nem használjuk a Felvidék megnevezést, már a Kárpát-medence kifejezést használjuk."

Öllös László politológus szerint Èaploviè vádaskodása teljesen alaptalan. „Magyarország hagyományosan kötődik a Kárpát-medencéhez, de ezt a náci, nemzetiszocialista „élettér“ értelemben nem használják; ezt a fogalmat egyetlen párt használja Szlovákiában, ez a Szlovák Nemzeti Párt“ - mondta Öllös.
TrendMan 2008. 11. 15. 11:54
Előzmény: #523  Knight Tyris
#524
Ez egy brit felmérés !
Vajon a magyar szülők hány százaléka nem tudja ?
Még az is lehet, hogy ebben a mutatóban jobban állunk !
Knight Tyris 2008. 11. 15. 02:06
Előzmény: #522  TrendMan
#523
Sok szülő azt sem tudja, mit jelent a zöldség és a gyümölcs

2008. november 14., péntek 21:20 InfoRádió / Daily Mail

Spagetti, sült krumpli, narancslé, lekvárral töltött keksz - minden ötödik szülő úgy gondolja, hogy ezek beletartoznak a napi ajánlott zöldség- és gyümölcsadagba, legalábbis egy brit felmérés szerint.

----

ez kész nem tudom ezen sírjak vagy nevessek...
---------
Trend miket nem olvasol :o) :o) :o)
TrendMan 2008. 11. 15. 00:43
Előzmény: #521  Törölt felhasználó
#522
----> link
Törölt felhasználó 2008. 11. 10. 18:22
Előzmény: törölt hozzászólás
#521
Ennek már külön topicja van. Kár még ide is beollózni...

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók