Ismet jatszok telekom vetel gondolataval sracok. Ez a mostani csak szerintem jo beleposzint? Ahogy nezem tl34 es 36 bol van vagy reszvenyt veszek . Hogy latjatok a dolgokat par honapos idotavon ?
A társasagi adó emelés időszerű lenne hiszen messze a legalacsonyabb eu-ban , de szvsz a világon is. Ennél kisebb érték max off shor paradicsomokban van. Persze ez nem igaz a teljes adóterhelésre. Ennek ellenére szerintem ha hozzá is nyúlnak akkor csak úgy ha a bérre terhelő adókat csökkentik. Vagyis átterhelnek , hogy élénkitsék a munkaerő piacot. Önmagában a kormánynak szvsz 1-2%-nál nagyobb belenyúlása nem lesz ez pedig szvsz nem jelent semmit, másrészt sokkal fontosabb lenne az áfa csökkentése.
Az esetleges társasági adó emelés szerintem kb azonnal áthárításra kerülne az ügyfelekre, így az eredményre, és így a részvény árra is, korlátozott lenne a hatása. A távközlési adót meg ugye most is fizeti minden cég és minden ügyfél, így ennek megszüntetése, szintén transzparens lenne és csökkenő percdíjak mellett kb neutrális az eredményre. - Ha netán egyszerre törétnne a két lépés, akkor meg szinte kiolthatják az árbevétel változását is. De mivel az eredményre egyik sincsen nagy hatással, így az együttes hatésuk is kb elhanyagolható lenne. (szerintem) Nyilván az ördög a részletszabályokban lesz, de reméljük az egyszerűsítés irányában nyúlnak hozzá az adókhoz, nem pedig tovább specializálják/bonyolítják a magyar adórendszert! Szerintem minden egyszerűsítés jó irányba visz.
A CECE több napon keresztül jelent meg a záróforgalomban, szerintem arra számítottak, hogy pénteken is lesz még... de már nem nagyon volt. Hátfőn reggel lehet, hogy már nem lesz bent az ajánlat...
Hétvégi gondolatébresztő: Ti nem tartotok attól, hogy a hamarosan benyújtásra kerülő 2027-es költségvetésben a kormány megemeli a társasági adót, ami negatívan hathat a TKOM árfolyamára is? Láttok arra esélyt, hogy ezzel párhuzamosan a kormány esetleg kivezeti a 2012-től kivetett távközlési adót? Ha igen, akkor mi lehet a kettő intézkedés eredője?
44-n nyitott és 40-n zárt jól lebaszták, mit tudsz rágódni ezen a hetek óta tartó semmi mozgáson? 2-3 x már régen leírtam, hogy sztem szeptemberben nem kell semmit várni a telótól. Leginkább oldalaz, esetleg kissé lecsorog, ha előtte augusztusban magasabban volt.
Azért nem olyan szomorú a helyzet, mert lefele sem akar menni. Arról nem is beszélve, hogy az idei augusztusi-szeptemberi mozgása az elmúlt évek mintázatát követi: gyűjtögetik a részvényt a jövő évi dupla SRV-időszakra.
Az összes blue-ban nagy darabszámú kötések kötések voltak a záróban. Vajon ez még mindig a Cece hatása?! Olyan tippem van, hogy az általánosan kis magyar nyárvégi forgalomban mennyiségi limitek vannak a Cece lekereskedésre, ami miatt több napra porlasztották a tömeges vételeket/eladásokat. De csak tipp.
harding peca tava lehet hogy virtuális, de a benne élő virtuális halacskák szépen növekednek és szaporodnak, éééés ...más nem tud ezekhez hozzájutni csak a gazdi. 😉
Mtelekom