Szia, nem szoktam beleszólni az ilyen vitákba, de ahhoz, hogy trendforduló esetleges lehetőségéről beszüljünk kb 2.300 alá kellene esnie az árfolyamnak, ami nem lehetetlen, csak nem valószínű... persze én azt kívánom, hogy ne legyen igazad, mert érdekelt vagyok de az csak egy dolog...
Szerintem Joker urat hagynunk kéne magában elmélkedni az összeesküvés-elméleteivel együtt, mert amúgy teljesen szétk.rja a fórumot ezzel a sok ostobasággal.
milyen anomáliáról beszélsz? Semmiféle anomália, vagy eltérő minta a korábbi évekhez képest ebben nincsen. Szinte mindenki - rajtad kívül- azt várta, hogy mikor jönnek a tőzsdén kívüli nagy volumenű fix ügyletek. Amit most nem tudunk, az az, hogy mennyi van még talonban.
ha megfigyelted az elmúlt hónapok kereskedését, akkor azt láthattad, hogy a napokig tartó kis forgalmú oldalazást nagy forgalmú emelkedések váltották. És ez ment, megy még most is. Ebben nincs változás. A nagy volumenű, fix kötések pedig vélhetően ezeknek a korábbi gyűjtögetésnek a lezárása.
hogy értelmezhető mennyiséget tudjanak venni a parketten, ahhoz forgalmat kell generálni. Az pedig teljesen érthető folyamat, hogy amikor egy cég a közkézhányad közel 10%-át meg akarja venni egy hónap alatt, akkor ebben a periódusban elsősorban nem a vevők dominálnak.
Ez jó táblázat... Ha a napi kereskedés negyedét egy átlagos napon már a srv teszi ki az intő jel lehet, főleg ha még így is esik az árfolyam... 2026-06-03 nap pedig 85%... lényegében nem voltak vevők, csak eladók ha srv. levonjuk ...
Egy esetleges kivásárlas még hosszú évekre van (legalább 6-8 év), de a vége az akár drágább is lehet a tulajdonosnak, mint amennyit a cég valójában ér. Szerintem sokkal valószínűbb (nekem racionalisabbnak tűnik), hogy idővel letesznek róla, és még többet fizetnek ki osztalékban.(akár 100%-ot) Na most, ha így lesz, akkor egy 220-250Ft-os osztalékhoz kell igazodnia az árfolyamnak. Hát szerintem már most alulértékelt... szóval nagy esést nem várok, és én így spekulálok.
Alapjában véve egyetértek, több spekuláns is erre játszik, de azért látva a növekvő osztalékot, növekvő árfolyamot és csökkenő kamatokat befektetésre és bővítésre is veszik azért szerintem.
ezért írtam és gondolom ma is, hogy elsősorban a visszavásárlások hajtják, az osztalék a spekulánsokat nem érdekli, a befektetőknek viszont hab a tortán, egy jó alap. Ameddig folytatódik a visszavásárlás, addig szerintem emelkedni fog. Ebbe a globális hangulat rondíthat bele. Szinte nincs is felső határ, mert nem tudjuk, hogy meddig folytatják. Már tíz éve is felmerült, hogy ki fogják vezetni, az anyacég 100%-ot akar, mert akkor már az eredménnyel sem kell játszani. Lehet, hogy igaz és az is lehet, hogy nem.
Mtelekom