ugye most csak viccelsz?! "nem tök mindegy mennyi az árfolyam" mondjuk 3éve befektettél ebbe a fosba 10 millát akkor van most kb 8,5 milliód nevezzük ezt tőkének hozzá jön 2-3 évnyi osztalék de még igy is kevesebb van a számládon mint 10 milla!!!akkor??? ez akkor lenne jogos és igaz amit mondasz ha ugyan annyit érne a részvény mint 3éve ne agy isten még egy kicsit emelkedne is
Nem szépítem :), jogos az észrevétel, ha csak azt nézem, akkor tényleg "fos". Egyébként azt a pakkot, akkor 487 Ft-on vettem, osztalék előtt, ahogy írtad az osztalékok lejöttek belőle, így +/- nullán van. Ez nem az a vétel volt, amin meggazdagodnék. Azt a pakkot azóta meg 10-szereztem mennyiségben, kb. 400 átlagom van (ebből nem vontam le az osztalékokat). Azt hogy jó vétel volt-e, azt mindig az idő dönti el: amíg nem realizálok, addig csak fiktív nyereségem/veszteségem van. Ha most eladnám, akkor nem tekinteném jó vételnek. De ott a "ha". Az én szemléletem más: mondjuk van 1 M Ft tőzsdézésre szánt pénzem (nem kell, nem fáj, ha elbukom). Ebből mondjuk megideologizálom magamnak, hogy 50 %-át jobb lenne lassan mozgó "biztosabb" helyre tenni. Nem baj, ha hosszú évekig szép lassan nő, a lényeg, hogy X év múlva jó legyen. Addig meg nem érdekel, nem rágom magam azon, hogy mi lett volna, ha egy másik részvénybe teszem a pénzem ezen részét (persze a pszichológia része a legnehezebb). A fennmaradó részből viszont veszek 10 %-ban extrém kockázatos, nagy volatilitással rendelkező részvényt, amit nézegetnem kell folyamatosan és így tovább, most nem írom végig a sort. Szóval a lényeg az, hogy mint tudjuk Einstein óta , minden relatív :). Ja meg az idő nagy úr. NA de ezzel a sok marhasággal nem vagytok velem előrébb. Mai mozgás: mivel több éve figyelem osztivágás után a mozgását, a mai nap jó jel lehet, bizakodásra adhat okot. Volt, hogy a leeső osztalékot és még néhány %-okot esett, akkor további lefele húzó spirált indított el. Reméljük most fordítva lesz. Értékalapú befektetőként nézve, ez még mindig egy nagyon jó cég. Jó a szektor, jó az árazása. Nem rábeszélni akarok bárkit is vagy az általam érdekelt irányt erősíteni, pusztán csak a szemléletem írom le és ennek kapcsán azt, hogy miért van ilyen részvényem és miért tartom évek óta.
Nem tudom kinek mi a jó befektetés,de ha valaki osztalékra vásárol részvényt nem igazán foglalkozik az árfolyammal,mint ahogy én sem.Nem nézegetem naponta vagy hetente hol tart.Legfeljebb ha nagyon olcsónak érzem veszek még belőle.Mindenesetre nekem tök mindegy mennyi a pillanatnyi árfolyam.
szia!látom próbálod szépíteni a történetet egy gond van az "elemzéseddel" azt írtad 2017 ben vettél ebből a fosból (bocs) akkor a zsebedben van 2-3 évnyi osztalék ez eddig ok de a részvény meg per/pill 60-70Ft-vel kevesebbet ér mint anno 2-3 éve akkor most jó befektetés volt ez vagy nem???
Sziasztok, Mivel friss regisztráló vagyok a fórumon, nekem úgy tanították illik "bemutatkozni". Kb. 6 éve tőzsdézem, autodidakta módon tanulom folyamatosan. A fórumot is azóta olvasgatom, pozíciótól függően hol többet, hol kevesebbet. Sajnos nem tudok elemzéseket/grafikonokat gyártani, így azokkal nem is fárasztanék vagy vezetnék félre senkit. A legkorábbi MTEL vásárlásom, amit meg is tartottam 2017-re datálható, ill. azóta folyamatosan bővítettem. Ennyit az OFF "témáról". Árfolyam: ahogy többen megírtátok már korábban, az előző válság óta, egy lassan mozgó osztalék részvénnyé vált a papír. Ez az erőssége és egyben hátránya is, ezzel a tudattal kell együtt élni annak, aki megveszi. Hasonló mint amilyen az ELMÜ/ÉMÁSZ volt kivezetés előtt. Abban is volt - ha nem is sok - néhány darab részvényem, amivel kapcsolatban utólag egyet bánok, hogy nem vettem anno többet. Fizette a stabil osztalékot, kivezetésnél meg mindenki örült, akinek volt részvénye. Szerintem itt is is így kell felfogni. Ha valakinek lassú ez a részvény annak ott az OTP vagy amit én alkalmazok az a portfólió (rendelkezésre álló tőzsdézésre szánt pénz) habitushoz való igazítása. Felosztod a pénzed és diverzifikálod: szektor, időtáv és volatilitás függvényében. Persze ezt mindenkinek a saját kockázatviselő képességének és anyagi helyzetének a függvényében kell megválasztani. Egy szó, mint száz: én is jobban örülnék, ha újra 500 Ft fölötti árfolyamnál lennénk, de ez a papír nem az OTP... nem esett a vírus miatt a félre az árfolyam és nem is onnan pattan vissza. Kisebb esés, kisebb lassabb emelkedés. Bocs, ha nagyon offoltam a topikot, nekem ez a meglátásom a papírról és a mozgásáról.
Törölt felhasználó2020. 06. 05. 11:48
Lement az osztalék, tehát veszik. Csak én nem értem ebben a logikát? Tegnap nem vették, amikor még osztalékot is lehetett volna rá kapni.
nem lehet belekötni a leírtakba :o) na meg az ígérvény is támogatja miszert az osztalékon felül jön 5.2mrd ft értékben a saját részvény vásárlás legyün óvatos optimisták
Sziasztok! Tudom ,hogy mínuszban vagyunk ma vastagon,de én már annak is örülök,hogy a szelvényvágás után (egyenlőre)Nem azt látjuk amit az elmúlt években ilyenkor. Mégpedig azt,hogy szépen lassan tovább csorog az árfolyam délnek. Oszti a zsebben ,lehet, lehetett bővíteni a pakkot. Legyünk optimisták én ezt ajánlom minden társamnak. Tudom most majd jönnek a kommentek ,hogy már évek óta mindenki az ez a "fostalicska"meg csak esni tud. DE Én optimista vagyok (forever) Egyszer minden sorozat megszakad és miért ne most legyen az!!!! Gyerünk TELÓ!!!!!! És egyet ne felejtsetek el soha!!!!! "A szerencse azokkal táncol,akik már a színpadon vannak!" Legyünk minél többen OTT!!!!!!
Mtelekom