Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 03. 23. 10:54

Richter topik  

Egy kis reménysugár:-)

Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Adito 2026. 01. 05. 10:13
Előzmény: #175619  Shorttime
A reggeli emelkedés felét már visszaadta.
Shorttime 2026. 01. 05. 09:57
giga happyben sem megy, azért ez árulkodó
Adito 2026. 01. 05. 09:14
Ny: 9865, R: 9950, forgalom: 218 M
Spiller 2026. 01. 04. 22:09
Előzmény: #175615  kovko
A hatalom mámorító. Politikusként azt mondod legyen híd és lőn.. legyen itt egy magas épület és lesz...vagy valaki mások élete felett rendelkezik. A háttérhatalomban ez már nem tétel.. kell egy vízió.. 
Spiller 2026. 01. 04. 22:06
Előzmény: #175615  kovko
azért ezt túlgondoltad.  Nem kell cél csak az utat jelölik ki. Ahogy az emberek zöme is az utat tudja amin menni akar és csak a sarokpontokat jelöli ki.. ha 30évesen megmásztad a Csomolungmát utána karosszék?  Nem, utána kitalálsz mindent oxigénpalack nélkül majd búvárfelszerelésben, fürdőgatyában háttal..stb stb.. 
Sok ember aki kijelöl egy célt akkor  mindenképp szomi lesz. Ha nem éri el akkor azért és akkor is ha eléri de nem érzi azt az eufóriát amit kellene..vagy rájön az a cél nem is az övé volt.  
A versengés az evolúciós kényszer. Erről szól a sport. Elfogadsz egy látszólag ostoba szabályt és azon szabályokon belül féllábon ugrálva versenyzel. Foci? csomó ember kerget 1 labdát?  Kosárlabda? bézból? Krikett?   Mindenki a maga kategóriájában versenyez. Van aki a szomszéddal van aki a fórumokon próbálkozik..  Danny DeVito (Lawrence Garfield) mondja "A nagy likvidátor" című filmben „Akié a pénz, azé a hatalom, azé a győzelem!” és azt "ha meghalunk akinek több pénze van, az nyer"  ez is egy út. Hiszen nem számszerűsített az összeg. A magam részéről csak utat jelöltem ki  magamnak és kijelöltem a sarokköveket jelzőoszlopokat, elágazásokat..amiket az élet is feldob. a világ és a sorsod a szerencséd változik változnak a lehetőségeid.. újra tervezés is lehet.. a lényeg ne kelljen visszafordulnod vagy ne körbe járj.  Sokaknak nem kell út nem kell cél.. mint a mezei egér leélik az életüket egy 100nm-es területen.. megélik a pillanatokat perceket.. ez is egy pálya max jön egy macska.     
kovko
kovko 2026. 01. 04. 20:17
Előzmény: #175610  Spiller
Ha azt gondolod érted meg is vezettek. Páran talán hisznek abban, hogy létezik cél és oda vezető út. De az út csak délibáb, mert egy ponton túl a hatalom már csak hatalmat akar. 
Célvonal nélkül pedig nem lehet vége. Csak becsvágyó emberek reagálnak egymásra vég nélkül. Nincs mit érteni, mert nincs semmi értelme. 
Mégis mindenhol ez megy. Egyik sz.rfészek olyan, mint a másik. Eddig azt gondoltam legalább b.sztam már be rendesen, de ez a hír a napokban… 
Úgy benyomni, hogy aztán a kutyás keresőcsapattal együtt saját magad keresd és még úgy se találd, hogy hol a facban vagy?! Áhhsztahurva. Idén fel kell zárkóznom. :)
gyula1971
gyula1971 2026. 01. 04. 19:02
-Ilyen olcsón indítjuk az évet.
P/E ratio 2026 *6.61x
Spiller 2026. 01. 03. 15:32
Előzmény: #175609  NagyPe
sokaknak a perfekt kiszallo a profiknak a beszallo.
eredmeny 2026. 01. 03. 15:17
Előzmény: #175586  neutrinoo
Nos a kiszámíthatóság lehet hogy igaz a könyvekben, és elméletileg, de a Richter re speciel nem mondanám .
Persze amúgy az elmélet logikus, de nem mondanám hasznosnak...-)
Spiller 2026. 01. 03. 01:05
Előzmény: #175598  kovko
sztem vegyes rendszer lesz. kell akku kell bio uzemanyag es hidrogen. Szerves es szervetlen szemet  mezogazdasagi hulladek feldolgozás, hatekonyabb napenergia. Autoknal fekezesnel mozgasi energiaval es napelemmel aram, bioetanol es a felesleges napenergiaval eloallitott hidrogen. Esetleg torpe hazi reaktor eromuvek. 
Spiller 2026. 01. 03. 00:55
Előzmény: #175588  kovko
gratula. Kevesen latjak at a sistemet. Ez sem teljes de hasonlít. A sok nyomi irigy frusztralt kis beka felfujja magat nagyobbnak latszodjanak a vacak kis pocsolyajukban. Ujrahasznosithato bioanyagok a kepletben.  A radar alatt vagy proxi letben  lehet jo az eleted. Ez a max amit pedigre nelkul elerhetsz.
NagyPe
NagyPe 2026. 01. 01. 18:17
Boldog új évet, sok nyerőt és egy perfect kiszállót kívánok mindenkinek! 
Macus
Macus 2025. 12. 31. 16:23
Sracok 2026 ra jo eloerzetem van …. Szerintem meglesz tavasszal 10+ akkor en tuti eladok 
Tujafa 2025. 12. 30. 17:08
Előzmény: #175604  Donoris
A freon sem szökési sebességgel jött ki a spray flakonból, mégis szétcseszték pár év alatt sz ózonréteget. Elszökik vagy nem? Majd porszívóval összeszedik a sztratoszférából ha nem akar visszasüllyedni?
kovko
kovko 2025. 12. 30. 15:19
Előzmény: #175601  Bpali2
Senki nem akarja olyan munkahely támogatásába tolni a pénzt, ami biztosan megszűnik, csak az, aki annyira korrupt, hogy neki tökmindegy mit hozol ide, csak kend meg. Kifizeti a béreket 5 évre előre közpénzből akkor is, ha pontosan tudja, hogy 10 év múlva nem is létezik majd a munkahely, csak kend meg. Írhatnám, hogy megveszi a horkolásgátlót is lélegeztetőnek, csak kend meg, de hagyjuk, mert nem a köpködés miatt írom, így nem érdekes a retorika, nem kell fokozni. 
Csak arra célzok, hogy figyelek és mivel van szemem láttam, hogy a Samsung akkor hozta ide a katódsugárcső (doboz TV képcsöve) gyártását Gödre, amikor már csak Indiában lehetett eladni a doboz TV-ket, mert az EU-ban már minden országban volt az SD felbontású, nehéz vastag üveg képernyőjű, nagy méretű doboz TV mellett a kirakatban lapos TV is, aminek évről évre lefelé ment az ára és szebb volt a képe. Mivel nem vagyok teljesen hülye tudom, hogy csak az nem tartja be a munkavédelmi és környezetvédelmi szabályokat kockáztatva ezzel az üzeme működési engedélyét, aki a zsebében érzi a vezetést és ha abban érzi, akkor mutyiban fogant az egész biznisz. 
Aztán  láttam, hogy ezek olyan szinten, olyan „magabiztossággal” carnak totál bele a szabályokba, hogy arra nincsenek szavak. Szóval ennyiből már azért átjött, hogy ide „LEHET” hozni a kifutó, vacak technológiát, a bármit. Így amikor ide, a korrupt haverjaikhoz hozták ennek a bizonyos kémiájú akksinak a gyártását, ide akikhez a legelőnytelenebbet is hozhatják… Ez már elég volt megerősítésnek és már biztosra vettem, hogy úgy gondolják, hogy ez a kifutó, hogy ez az, ami szerintük, azok szerint akik gyártják is az, ami max 10 év. Tehát arra célzok, hogy nem vagyok technikai guru, csak van szemem. 
Nem én fogok doktorit írni a hidrogén gyártástechnológiáról sem. Nem is vitázom arról, hogy mi miért jó, én csak figyelek. Most éppen nemzetgazdaságilag kiemelt fontosságú úgy gyártani tovább ezt a vackot Gödön, ahogy igaz? Parádé. Ezeknek teljesen mindegy, csak leteszed lét és be vagy védve. 
A vak is látja. 
Te, mint gyáros egy ilyen Joker-t elhasználnál arra, hogy olyan terméket gyárts ott, ami a jövő? Amiért mindenki könyökölve tolong? :)) Francba az egésszel, nem cukkolom magam. 
Stalker 2025. 12. 30. 15:09
Ezek a rg-s célárak viccesek. Ez a papír mire 13 ezer lesz amit már oly sok okoska felvázolt mint célár....a mol addigra 5K lesz pedig az aztán még gyatrább ilyen téren.
Meg egy 10K-s papírnál az 534 ft-ot úgy beállítani mint bödületes osztalék az is megér egy misét
Donoris 2025. 12. 30. 15:06
Előzmény: #175602  Tujafa
Miért szökne el a Föld légköréből?  Messze a Földnek van a leknagyobb gravitációja errefelé, és a hidrogén rossz kezelése, a szivárgó szelepek nem fognak szökésu sebességet adni a hidrogénnek.
signal2
signal2 2025. 12. 30. 12:10
Előzmény: #175602  Tujafa
Nem lehet elöre tudni,k hogy milyen technológiai áttörés jön, ami akár a hidrogén hatékony és fenntartható használatát biztosíthatja. Jelenleg azt várom, hogy 30 év múlva már lesz fúziós erömü, ami a hidrogénbontást is kvázi ingyenessé teszi, és a közlekedésben lesz egy elektromos-hidrogén mix, a szénhidogénes meghajtások teljesen kiszorulnak.
Tujafa 2025. 12. 30. 10:43
A hidrogén teljes tévút, nem csak nehézkes a kezelése (nagy térfogat), hanem balesetveszélyes is. Ami a legfontosabb, hogy hosszútávon elengedjük a vizeinket az űrbe. A megszökő hidrogén (sziszegő szelepek, gondatlan kezelés) elszáll a föld légköréből, aztán majd 50-60 év múlva a most nagyokos zöldek azért tüntetnek, hogy ki volt az a gonosz aki ezt kitalálta.
Bpali2 2025. 12. 30. 09:32
Előzmény: #175598  kovko
Azért tennék egy megjegyzést . , mire a hidrogénautó működne ; addigra már a tőke azok kezében lesz akik most tarolnak az elektromos autókkal ./ Kína / Előfordulhat ugyanaz mint a benzineseknél; hogy a kőolaj lobbi visszafogta hosszúévekig az alternatívákat . Ha csődbe megy az európai autóipar akkor lehet örülni hogy legalább megalkotta a hodrogén autót 😂 .. persze a technika világában sűrűn cserélődnek a szereplők abban igazad van … 

Topik gazda

kyra
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek