mint írtam (háborús topik #12873) hazugság, amit az olajembargó miatt hisztizik a qrmány és lám: Az egész régió olajellátását átvenné Lengyelország A lengyelek biztosítanák az olajat, 100féle olajból olyat kevernek o1izének amilyet akar... lehet vszeg nem 75$ lesz, de lesz...
Törölt felhasználó2022. 05. 11. 09:39
konszolidálunk a tegnapi nagy esés után, vannak még akik további esésben hisznek és vannak vevők akik óvatosan,de nyitják a pozikat. TA is támogatja az emelkedést,mint a szakértők elemezték tegnap.
Más a világgazdaság helyzete és más egyes cégek állapota. Mol esetében amíg az ural spread megmarad, a jövedelmezőség biztosított. Embargó okán is számítani lehet az árrésre. Ársapka tényezők negatívak, viszont a keresletet pörgetik vagy szinten tartják ami pedig a GDP-t is szépen támasztja. Háború kockázat kétségtelen, amíg csővezetéken jön az olaj addig a logisztikai kérdés sem gátolja a Molt, nem úgy ,mint az autógyártókat. stb. Ársapkát kellene egy fokkal megemelni kb. 530-550,-Ft kisker szintre és 500-520 nagykerár stopra. Szerintem még ezen áron is pörögne a kereslet.
igen csak eddig a chiphiányra kenték, most már viszont "nehéz negyedéveket várnak" ahogy fogalmaznak egyre több cikkben :) komolyan nem tudom mi alapon hisz a longban idénre bárki :D egyszer majd megértem.
Törölt felhasználó2022. 05. 11. 09:10
az a furcsa, hogy megy a paráztatás Mol kapcsán, miközben nem képes annyit dízelt előállítani amennyit a piac felvenne, karbantartást is eltolta augusztusra...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.