Pedig azt hittem ennél komolyabb szinten állsz . De amit itt lepicsogsz , tényleg totál amatőr szintre mentél le . Mondjuk úgy alulmúltad magad . Mit görcsölsz a hülye OTP shorton ? .. Ha már Amerika , kicsit utána nézhetnél mi is mozgat mit .. Daninak igaza van tökéletesen . Emelkedhet az SP500 index ha az AI hoz kapcsolt cégek értéke folyamatos rekordot dönt , de attól még látni kell a többi szektort is . Ha megnézed ott már igencsak más a kép .Az OTP-t mondjuk az USA bankszektorhoz lehet “ hasonlítgatni” erős túlzással . Egyébként nem árt ha nézegetsz gazdasági naptárat is , hogy milyen jelentések , tőzsdérelépések várhatók . Mielőtt idejekorán be ugrasz egy shortba .. Persze abban bízhatsz , hogy a narratíva bármikor változhat . Felébred a piac és rájön , hogy az egész Datacenteres buli “ kidobott pénz “ . De azt csak úgy tudod le kereskedni ha normális portfóliód van vagy addig fedezd le a pózikat amég teheted pl.. Időd van ahogy látom . Számolgass . Gyüjtögesd azokat ami most a kutyának se kell ..
Az következne. De egyelőre nem fog. Az AI olyan szinten hasít, hogy a Dell és a HP is nagy lökést kapott, csak mert sikeresen felült a hullámra. A memória gyártók kapacitásai már márciusban le voltak kötve egész évre. Ha most lassulás is jön, az nem villámcsapás szerűen üt be, szerintem. Persze vannak hullámok, leginkább Trump aktuális hülyeségei miatt, de már negyedéves távon is szépen hoznak. Nekem SanDisk, WD, Seagate van. Amit januárban tettem be, az már dupláját éri. (Szemben az arannyal...vagy az OTP-vel) A 30% amerikai forrásadó, ami kicsit fáj.
ha látod hogy profitálnak akkor miért várod hogy össze szakadjon minden??? USÁ-ba a cégek 85% felül teljesitette a piaci konszenzust... akkor mit vársz???
A legtöbb cég most abból profitál nagyon durván, hogy kereslet-kínálat elbillent, memóriárak 4-5x, HDD-ket nem néztem mostnaában, prociárak is emelkednek, szintén nem néztem a mértékét. Tehát memóriárak, aki memóriát gyárt, behúzza magának az 5x bevételt, mert ennyiért is megveszik most, mert kell az AI-hoz. Ha nem fognak többet eladni, vagy valami úton módon csökken az AI iránti vágy, akkor jön a kereslet csökkenés, kínálat többlet, visszazuhannak az árak, csökken majd a bevételük. akkor rolóznak ?
2026.03.30.Ez a napja a long kezdetének, minden tőzsdén.https://www.portfolio.hu/befektetes/20260330/megszolaltak-az-elemzok-oriasi-fordulat-johet-dollarmilliardok-mozdulhatnak-meg-a-piacokon-827572 Ebben a lényeg: A Goldman Sachs prime brokerage csapata szerint a fedezeti alapok hat egymást követő héten csökkentették globális részvénykitettségüket, ezt a folyamatot elsősorban shortolás vezérelte. A trendkövető szisztematikus befektetők, az úgynevezett CTA-k
mintegy 190 milliárd dollárnyi részvényt adtak el az elmúlt hónapban.
Jelenleg körülbelül 50 milliárd dolláros nettó short pozíciót tartanak a
globális részvénypiacokon. Cullen Morgan, a Goldman Sachs elemzője
szerint azonban jöhet a fordulat: szerinte a következő hónapban a CTA-k minden piaci forgatókönyv esetén a vételi oldalra kerülnek.
Én sztemnem feltétlen van ez igy egyik nap a pompi topikjában pont ilyen buborékokrol beszélgettünk és ami sztem lényeges hogy megkülömböztetni 2 potenciális buborékot... az egyik egy innovácios felfutás verseny fázisa olyan mint a 1840-es évek vasut mániája vagy a dot com... ez most az AI.... ekkor a fundamentumoktol el szakadnak az árak mert mindenki a jövöt árazza... ha csak ez omlik össz enem akkora tragédia lást dot com se volt katasztrofa csak a nasdaqban volt látványos... a másik egy financiális buborék mint ami felhajtotta 1929-es összeomlást példa rá 1920 as évek épitkezi láza és a ponzi finanszirozás... minsky "pénzügyi instabilitási hipotézise" jol leirja ezt... ugyan ez volt 2008 elött... minden ilyen katasztrofa után van egy regulácios idöszak amikor a piac önfinanszirzo és ha ebben lassulás jön akkor elkezdik leontani a regulácios falakat aminek eredménye a spekulácio és ponzi hitel rendszer... most a vállalati hitelek vannak ebben a buborék szakaszban ezek jellemzöen kis kapitalizácios cégek kkv szektor.. ami alol egy recesszio vagy a közelgö lejárati fal tudja kihuzni a szögyeget és ez a veszélyesebb mert ezen hiteleketn sok AI cég áll és ekkor egyszerre pőukkanhat 2 lufi is...
Ai egyelore nem lufi raketakent nonek a bevetelek ! Ahol dolgozok ott os akarnak bevezetni ai alapu dolgokat , draga ! A cegek meg fejetlenul mennek az ai utan mondvan milyen jo ! (Egyelore nem latom hogy jo lenne de ha nagyon sokat koltenek ra a megfelelo helyen tenyleg jo lehet)
nem durva mondtammár neked amikor elsö évben emelkedik 60%-ot a nasdaq az még csak a gyorsulás és amikro már 3 havonta duplázz akkor az a csucs fokozat... még messze vagyunk ettöl...
"zotlan" kolléga megihletett: A sikeres befektetés vagy kereskedés kulcsa nem az, hogy a piac bikapiaci (emelkedő) vagy medvepiaci (csökkenő) oldalára álljunk, hanem az, hogy a helyes oldalra, azaz a mindenkori piaci trend irányába pozicionáljuk magunkat. Lehet csak én nem tőzsdézek elég régóta, de ilyet, hogy 60 napja nem áll meg egy index, nevezheted AI story-nak, 35%-os index emelkedés 2 hónap alatt, akkor is durva. Még a tavalyi nagy Trump vámos-beszakadás után sem robbant fel ilyen elemi erővel az árfolyam, pedig akkor 30%-ot esett a Nasdaq előtte, most meg alig esett, 10%-ot se, és onnan jött a +35%.
Arra koncentrálj, hogy hova megyünk, és mi történt. Teljesen értelmetlen dolog megkérdezni, miért volt kötés egy adott árfolyamon. Nem mindegy miért? A lényeg, hogy volt.
Az értelmét azt azok tudják akik "felhajtották" ezek az entitások a legkülönfélébb időtávon és hozam elvárásokkal kalkulálnak ezért a döntéseiket csak ök tudják... nem csak az OTP-t huzták fel hanem kb minden banki is jol ment akkor mert akkor azon volt a sor most az AI-n van...
OTP részvényesek ide!