ezzel nem ertek egyett. de mindegy is. amibe fektetni kel a kovi 5 10 évre az most accumuoacios fazisban van. ezert aki csak hirek alapjan megy meg reklam tablak utan nem lajta.
én ezzel tiosztába vagyok.. én mármondtam is itt hogy érdemes kiszálni OTP-bol mert nem lesz már itt 5X és hasonlok... 100K nálam a max 2030 környékére... már nincs meg az a potenciál mint 2022 ben... a tözsde meg tele jo sztorikkal amik arra várnak hogy felkapják öket...
a befektetés első és legfontosabb mantráját hagynám itt neked az okfejtésedre válaszul: a múltbéli eredmények semmilyen garanciát nem adnak a jövőbeli teljesítményre
Holnap megy petya brusszelbe az unios forrasokrol targyalni. Ezert is lehet kivaras , amint nyelbeutik a dolgot megyunk fel. Remelhetoen jo hirek jonnek aztan mehetunk fel. Hetvegen valamit fakithatna iran usa izrael trio is. A szoketorgyan remeljuk tentikezik aztan gyorsan alairja amit eleraknak. Illetve nem postol ak 47 es atombombas rambos kepet hogy halal iranra ha nem kot beket
Természetessen minden is lehetséges, de yen kezd megint elég magasra somfordálni aminél már egyszer be kellet avatkozni most még ezt nem látom... viszont azt igen hogy a japánok boritottak hajnalba... carry trades elö pánikra tippelek... viszont ezzel kapcsolatban sem lehet mindent biztosra venni mert igaz hogy több száz milliárdos pozicio épült ujra az utolso tisztitó tüz óta viszont védő mechanizmusokkal ezért lehet a következö esetnél már nem lesz számottevö esés.... olaj mindenre is hat persze... csak a tözsdét ez hidegen hagyja... nekem erröl is megvan a véleményem... átmeneti probléma--- aztán hogy ez igaz lesz e vagy nem majd kiderül... tech külön vált minden más szektortol akik kényesek a makro környezetre pihenö pályán vannak .. pár adat szerint indulhat nem sokára a rotálás... ami tök ellentétes lenne azzal mint amit a konfliktus állapota indokol... ezt még figyelem... mulzhét szerdátol volt erös a forudlat de kb 3-4 napi áramlás után belassult... viszont ez nem jelent semmit még meg mozdult a piac enyit jelent.. viszont ha körforgásba mard a tech és az összes többi... akkor ha a techböl ki a többibe be áramlás is jöhet és mivel együtt a többi papir nagyobb hányadát teszi ki az indexeknek olyan emelkedés is jöhet amire senki nem is számit... érdekes dolgok vannak a háttérben sztem
Kozben jon vissza olaj. Illetve Dani , azert nem gondolod hogy az olajnak tobb koze van a dolgokhoz mint japannak? A japok persze mas miatt is eshetnek , de tekintve az olaj 90% az araboktol megy hozzajuk nekik fontos lenne a stabil ellatas.
Igen, ez így van és láthatóan egyik fél sem akar még békét. Kérdés, hogy ez is egy Ukrajna 2.0 lesz-e... Hozzáteszem az is 4 éve tart és elmúlt hónapban ATH volt az OTP, pedig ez egy szomszédos háború, OTP-s leányokkal. Meglátjuk, az biztos, hogy most Irán teljes hátra arcot nyom majd a tárgyalóasztaltól.
OTP részvényesek ide!